Parteneri

marți, 19 decembrie 2017

Jurnal de trăiri în călătorii - Ioan Bucșa - Recenzie


Din seria Am făcut-o și pe asta, am citit un Jurnal de călătorii. Destul de târziu, aș zice eu, având în vedere că îmi plac mult atât cărțile, cât și călătoriile.

Ioan Bucșa mi-a trimit acum ceva timp cartea sa, Jurnal de trăiri în călătorii. Am tot amânat-o, pentru că simțeam că nu e încă timpul potrivit să o citesc. I-a venit rândul recent, într-o zi friguroasă, în care aveam chef de mare și de soare, de înghețată și rochii vaporoase.




Și am mers... din Vamă până-n Bucovina, din Grecia în Stockholm, din Cipru în Norvegia, din Coasta de Azur în Italia și mai apoi în Ținutul Secuiesc. M-a plimbat prin obiceiuri și tradiții, prin localuri cu specific, prin mirosuri de mâncare și zgomotul mării, prin vuietul vântului printre copaci și susurul izvoarelor.



A fost o experiență inedită să citesc această carte, deoarece autorul are un stil atât de vizual, încât parcă simți că te plimbi odată cu el. Au ajutat mult și pozele, care au surprins părți din lume și ni le-au transmis și nouă cititorilor.


Mulțumesc pentru carte și vă urez multe călătorii plăcute și de acum încolo!




2 comentarii: