Parteneri

miercuri, 27 iulie 2016

Amalia - Liza Karan


Vă spuneam de curând că Liza Karan își lansează primul ei roman, Amalia.

Când m-am apucat de citit cartea, nu știam exact la ce să mă aștept, mai mult decât la o poveste de dragoste. Am găsit povestea de dragoste, dar am găsit și povești din culturi diferite, plimbări prin țara noastră dragă, stiluri de viață diferite.

Amalia și Zain au o poveste de dragoste neconvențională, dramatică pe ici, pe colo. Ea 18 ani, el 35, ea româncă, el arab, ea o copilă. el un om matur, experimentat. 

Intră într-o relație tumultoasă, plină de suișuri și coborâșuri, de despărțiri și împăcări, de orgolii și gelozii, de posesivitate și nestatornicie și de secrete bine ascunse.

M-a enervat Amalia, pentru că a acceptat prea multe, inclusiv faptul că el era căsătorit. M-a enervat că l-a primit înapoi de fiecare dată când a lăsat-o cu ochii în soare, că l-a iertat. M-a enervat și Zain, pentru comportamentul mai copilăresc decât al ei, în unele situații. 

Ce pot să zic? Nu prea i-am îndrăgit. Dar, pot spune că o carte care îți stârnește sentimente, e o carte bună. Așa că, e de bine că m-a enervat.

Pentru un roman de debut, cartea e în categoria "de citit". Mi s-a părut cam dramatică povestea celor doi, în anumite momente, dar poate că am privit-o doar din perspectiva mea și a ceea ce consider eu acceptabil într-o relație.

Felicitări, Liza Karan și mult succes! Să fie acesta primul dintre romanele tale de succes!

9 comentarii:

  1. Felicitări autoarei! Felicitari si ție pentru recenzie! E un lucru bun ca te-a enervat, o carte care stârnește orice sentiment inseamna ca nu ai citit-o degeaba. Poate o sa o citesc si eu, dacă voi avea ocazia (tot incerc sa ma țin de promisiunea facuta mie la începutul anului de a citi mai mulți scriitori români )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, cărțile care nu îmi stârnesc nici un fel de sentiment, de obicei nici nu le pot termina.

      Ștergere
    2. Avem din ce în ce mai mulți autori talentați, merită citiți.

      Ștergere
    3. Sunt sigură ca merită! Doar ca atunci când cumpăr o carte, de obicei o cumpăr pentru ca am mai citit ceva de acel autor sau pentru ca am citit recenzii foarte bune si mi-au placut. De aceea ma bucur mult când vad postari din ce in ce mai des cu cărți scrise de autori români.

      Ștergere
    4. Într-adevăr, sunt multe cărți și puțini bani și e normal să fim selctivi. Mie îmi place să mă bazez și pe primul impuls, de multe ori.

      Ștergere
  2. Pare foarte interesantă, iar coperta mă intrigă! :) Mulțumim, Cătălina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E interesantă. Puțin clișeică pe alocuri, dar interesantă, totuși.

      Ștergere