Parteneri

luni, 29 iunie 2015

Editura Univers va ofera gratuit cea mai cautata carte a momentului


Cei de la Editura Univers va ofera gratuit, timp de 7 zile, editita digitala a cartii Călătoria unei femei care nu se mai temea de îmbătrânire, primul roman semnat de  Andreï Makine cu pseudonimul Gabriel Osmonde.

Dă clic aici și poți să afli mai mult despre carte și să citești începutul. Dacă îți dorești cartea, fă-ți cont de cititor pe platforma Streamland. Astfel, poți să descarci gratuit cea mai căutată carte a Editurii Univers în 2015. Fără a avea nevoie să te înregistrezi la Adobe Digital Editions, poți începe să citești romanul imediat, în orice browser de pe computer, tabletă sau telefon.

După ce ți-ai făcut cont de cititor pe Streamland, apasă pe butonul BUY și în fereastra care se va
deschide să introduci cuponul univers1969 care îți va da acces gratuit la descărcarea cărții. Poți
începe să citești romanul imediat și va rămâne în  contul tău de pe Streamland, la pagina Cărțile
mele.

Eu mi-am descarcat deja cartea si va sfatuiesc sa faceti la fel. :)

Abia astept sa o citesc si sa va povestesc despre ea.

duminică, 28 iunie 2015

Primul pas: Casatoria - Mary Balogh


Zilele trecute, Carti Romantice mi-a trimis aceasta carte, pe care chiar imi doream sa o citesc. Asa ca a picat numai bine. Multumesc!

Este prima carte scrisa de Mary Balogh pe care o citesc. Mi-a placut ca a fost scrisa natural, actiunea a decurs parca in ordinea fireasca a lucrurilor.

A fost o poveste draguta, care ne arata ca dragostea poate aparea cand nu te astepti, chiar si in casatoriile de convenienta.

Inceputul mi s-a parut putin cam lungit, dar apoi povestea a decurs frumos si farmecul personajelor m-a acaparat, pe masura ce am inaintat cu lectura.

Cand Elliott, vicontele de Lyngate, soseste in Throckbrige, chiar in ziua balului de Sf. Valentin, intregul sat se intreaba care e motivul venirii lui. Inclusiv cei din familia Huxtable: Margaret - in varsta de 25 de ani, capul familiei, cea care are grija de toti dupa moartea tatalui lor; Vanessa - vaduva la 24 de ani, dupa ce sotul ei moare dupa doar foarte putin timp de la casatorie; Katherine - in varsta de 20 de ani, vesela si exuberanta si Stephen - in varsta de 17 ani.

Elliot este mesagerul care le va schimba viata pentru totdeauna. Prin el, afla ca Stephen tocmai a devenit conte si trebuie sa plece din satucul uitat de lume, pentru a se pregati pentru lumea care il asteapta.

Dar cum surorile sale nu permit ca el sa plece singur, Elliott se trezeste ca e responsabil si pentru ele.

Si cum ar putea mai usor sa le faca intrarea in lumea buna, daca nu casatorindu-se cu una din ele? Oricum isi cauta o sotie, deci ar fi rezolvat doua lucruri in acelasi timp.

Dar, in timp ce el se gandea sa o ceara pe Margaret, Vanessa il cere ea in casatorie. Se sacrifica pentru familia ei, deoarece stie ca Margaret e indragostita de ani de zile de alt barbat.

El accepta cererea ei si se pregatesc pentru o viata impreuna. Dar oare cum va arata viata lor, avand in vedere ca se cearta la orice pas si aproape ca nu se suporta? Cum va fi relatia dintre un realist convins, mereu cu picioarele pe pamant si dezamagit de cei din jur si o optimista, mereu cu zambetul pe buze, chiar si in situatiile grele?

Cum va trece Vanessa peste complexele pe care le are, dupa ce a trait o viata in umbra surorilor sale mai frumoase? Va reusi ea sa isi tina promisiunea de a il face fericit sau inca sufera dupa fostul ei sot? Vor fi fericiti cu adevarati sau se vor multumi cu jumatati de masura?


Cartea este primul volum din seria Huxtable Quintet (formata din 5 carti), aparuta la Editura Litera. O puteti achizitona de aici.

vineri, 26 iunie 2015

Delirium - Lauren Oliver


Cum ar fi sa traim intr-o lume fara dragoste, fara ura, fara dureri si dezamagiri, fara niciun sentiment?

Delirium ne arunca intr-o lume trista, in care iubirea este considerata o boala grava -amor deliria nervosa. Autoritatile considera ca dragostea este principalul motiv pentru bolile de inima, pentru sinucideri, divorturi si hotarasc sa trateze pe toata lumea de aceasta boala mortala, contagioasa.

Astfel, de la 18 ani, fiecare adolescent este operat, practic eliminandu-i-se acea parte din creier care genereaza emotii. Nu ti se ofera posibilitatea sa alegi si toata viata iti este stabilita in cel mai mic detaliu de catre ei.

Pana la 18 ani esti insa expus pericolelor si, odata ce esti infectat, poti fi inchis pe viata sau omorat, doar pentru a nu risca sa imbolnavesti si pe altii.

Lena mai are doar 3 luni pana la marele eveniment, operatia care ii va aduce stabilitate in viata. Mama sa s-a sinucis din cauza bolii si moartea acesteia a existat mereu, ca un stigmat, asupra vietii Lenei. Crescuta de o matusa, Lena incearca sa isi inabuse sentimentele si sa fie perfecta, asa cum se asteapta cei din jur.

Singurele bucurii i le aduce prietenia cu Hana. Dar si pe acestea le va pierde, dupa operatie, cand vor uita totul.

Dar lumea Lenei este data peste cap cand il intalneste pe Alex, unul dintre Invalizi (indivizi nevindecati, care traiesc in salbaticie si sfideaza regulile). Usor, usor, unul dupa altul, simptomele "bolii" isi gasesc loc in sufletul Lenei si ea stie ca e la fel cum era si mama ei, o ciudata.

Alex o invata sa vada lumea altfel, prin prisma sentimentelor, o invata ca e in ordine sa iubesti, sa urasti, sa iti fie teama. O invata ca nu iubirea e cea mai periculoasa, ci indiferenta.

Sfidand toate regulile, cei doi se intalnesc pe ascuns si isi traiesc frumoasa poveste de dragoste, cu intensitate maxima.

Cand Lena afla ca in tot acest timp, mama ei a fost defapt inchisa in Cripte si realizeaza ca toti au mintit-o, hotaraste sa fuga cu Alex in salbaticie, pentru ca ar prefera sa moara decat sa traiasca o viata fara el.

Cu cateva zile inainte de a  fugi, sunt prinsi insa si Lena este fortata sa faca operatia mai repede decat era programata.

Alex insa reuseste sa fuga. Dar va reusi oare sa o salveze?

Multumesc Editurii Nemira, pentru ca mi-a dat ocazia sa citesc o carte minunata, o a carte pe care o simti pagina cu pagina. Abia astept sa citesc si volumul 2.


Delirium este prima carte din trilogia Delirium.

joi, 25 iunie 2015

Concurs - Castiga cartea "Sunt copilul amantei" de A.M. Homes INCHEIAT

UPDATE: Castigatorul il puteti vedea aici.

Ce spuneti de un nou concurs?

Puteti castiga cartea "Sunt copilul amantei" de A.M.Homes.


Regulile sunt simple. Dati un like paginii mele de Facebook, un share public postarii concursului de aici si invitati minim un prieten sa participe la concurs (cu tag). 

Pentru sanse in plus:

- urmariti blogul prin GFC - 1 sansa
- urmariti blogul pe e-mail - 1 sansa

Pentru ultimele doua, trebuie sa reveniti cu un comentariu la acest articol, cu numele si adresa de mail cu care ma urmariti.

Concursul dureaza pana pe 12 iulie, urmand ca extragerea castigatorului sa se faca in norocoasa zi de 13 iulie. :)

Mult succes!


Alt nume, alta usa - Eduardo Caballero


Pentru ca nu rezist sa stiu ca am multe carti necitite in casa, chiar daca am o perioada aglomerata, am citit destul de repede si aceasta carte, primita de la Editura Univers.

Nu stiu daca v-am mai zis, dar mie imi plac romanele. Imi place sa citesc o carte care are un inceput, un cuprins si un deznodamant.

Cartea pe care tocmai am terminat-o, nu are nimic din toate astea...si totusi mi-a placut. Atat de mult, incat sunt inca nu sunt sigura ce ar trebui sa va povestesc. Sunt sub impulsul sentimentelor, al tristetii, al trairilor...

Cartea e un mozaic de trairi. Sunt povestiri scurte, instantanee ale unor vieti, instantanee care suprind partea tragica, deznadajduirea, boala (fizica sau psihica), dar si momentele de fericire, chiar daca putine.

Fiecare povestioara prezinta o farama din viata cuiva, o traire, un sentiment. Niciuna nu are finalitate, in schimb. Eu, ca si cititor, imi pot imagina ce vreau. Pot gasi un sfarsit pentru fiecare poveste, in functie de cum simt pe moment. Nu stiu daca e bine sau rau, uneori mi-a placut sa gasesc eu o finalitate, alteori mi s-a parut frustrant. Am incercat sa le gasesc un sfarsit pozitiv, cele negative ma deprima (de cele mai multe ori am reusit).

Dupa parerea mea, cartea e o lectie de viata care merita spusa.

Nu voi da o nota, pentru ca ar fi incorect din partea mea. Nu e o carte pe care sa o notezi, ci una pe care sa o simti.

De fapt, cred ca ne-am cunoscut in frig. Cabinetele, baile si locul acela , in ansamblul lui, erau atat de curate si de ordonate incat pareau reci. In fond, viata e un loc rece care se incalzeste doar cu emotiile noastre.” -Vremea Rozelor

“ “Aproape“ e tot ceva fara sens. Se refera la un lucru care nu ajunge sa fie ceva si e la jumatatea drumului intre a fi si a nu fi. Ceva atat de nedefinit si atat de concret ca o sticla pe jumatate goala si, in acelasi timp, pe jumatate plina. Este, dar, totodata, nu ajunge sa fie.” – Clar de luna

“Cel mai important e sa iubesti, sa iubesti chiar si cuprins de indoiala, de tristete sau de chin. Sa iubesti chiar si ce urasti, caci iti arata o parte din tine pe care nu reusesti s-o percepi.” – In mine


“Iar cand lupti, bucura-te de partida de sah, fara a te gandi cine va castiga. Adevarul e in joc, nu in rezultat. Nu lupta cu indarjire, nici un adevar nu iti face durerea mai demna. Lupta doar pentru a ajunge pana la fructul copacului, pentru a te hrani suficient si a-ti continua drumul.  Avaritia genereaza un gol, iar golul nu provoaca decat ecoul.” – In mine

Cartea o puteti achizitiona de aici.

Carti cadou - Editura Litera


Surprize, surprize...de la Editura Litera. Am primit 2 carti si o perie de par, insotite de o urare frumoasa.

Multumesc mult pentru cadou si abia astept sa le citesc si, bineinteles, sa va impartasesc si voua parerea mea.

Puteti sa dati un like paginii Carti Romantice, pentru a afla ultimele noutati.

 O puteti achizitiona de aici.

O puteti achizitiona de aici.

miercuri, 24 iunie 2015

Cand dragostea asteapta – Johanna Lindsey



E prima carte a acestei autoare pe care o citesc si chiar mi-a placut. Am fost tare curioasa de cum va decurge actiunea, mai ales ca are loc intr-o perioada din care nu am mai citit nimic (1176). 

Ei, daca prin 1800 si ceva mi se parea ca doamnele au multe restrictii, aici mi-am dat seama ca nu pot face nimic si sunt la mila si sub comanda barbatului. (Bine ca nu m-am nascut in perioada aia J)

Lady Leonie este alungata de tatal sau si de mama sa vitrega la Perchick, unde isi administreaza foarte bine mosia, la cei 19 ani ai sai.

Insa noul sau vecin, Rolfe “Lupul negru”, ii strica planurile cand hotaraste sa se casatoreasca cu ea, pentru a pune capat razboiului dintre oamenii lor si pentru pamanturile ei. Obtine acordul regelui, asa ca Leonie afla doar cu o zi inainte ca se va casatori si, cum nu accepta, este batuta crunt, din ordinul mamei sale vitrege.

Deoarece Rolfe avea deja o amanta (pe Amelia), se hotaraste sa o alunge pe Leonie, imediat dupa noaptea nuntii, dar, dupa scurt timp, isi da seama ca o doreste si o cheama inapoi.

Amandoi au sentimente pentru celalalt, insa sunt prea incapatanati si orgoliosi ca sa o recunoasca, asa ca intre ei e un razboi continuu. Un mare factor perturbator este Amelia, care il minte pe Rolfe ca e insarcinata si il implora sa nu o alunge. Am urat-o din tot sufletul, mai ales ca ii tot mintea pe amandoi si tot baga strambe, reusind sa ii indeparteze tot mai mult.

Insarcinata si ea si neputand sa mai suporte sa stea in aceeasi casa cu amanta lui, Leonie pleaca la castelul ei si se baricadeaza acolo, hotarata sa ramana, indiferent ce ar incerca Rolfe sa faca sa o aduca inapoi.

Oare uneltirile Amaliei isi ating scopul si ei vor ramane despartiti? Va afla Rolfe despre copilul pe care i-l poarta Leonie? Va izbucni razboiul intre cele doua tinuturi?

Mi-a placut mult cartea, desi nu a avut o actiune foarte complexa. Dragostea lor a avut parte de multe piedici si asta a facut povestea sa fie interesanta. Mi-a placut ca Rolfe s-a comportat frumos cu Leonie, cand ea se astepta sa fie pedepsita, mi-a placut ca a razbunat-o si i-a luat apararea chiar si in fata regelui, pe care l-a facut mincinos. :)

Nu mi-a placut ca a crezut tot ce i-a zis Amelia, la fel ca si Leonie, de alfel. Eram frustrata ca nu isi spuneau unul altuia ce gandeau si astfel le-a fost si mai greu.

Am adorat momentul  cu el la poarta castelului, gata sa o aduca inapoi pe Leonie. Mi-o si imaginam catarata pe gard, spunandu-i ca ea nu merge cu el. :)

Nota este 9.5.

Cartea face parte din colectia Iubiri de poveste a Editurii Litera.


Sex Selfie - Dan-Silviu Boerescu


Va spuneam zilele trecute ca am primit de la Editura Integral cartea Sex Selfie si v-am promis recenzia.

Ei bine, ce pot sa va povestesc? Cartea a fost asemanata cu Fifty Shades of Grey (se si fac referiri la Grey in text, la un moment dat). Eu nu prea am vazut asemanarile, poate doar din punctul de vedere al eroinelor (ambele virgine).

Mai degraba as asemana cartea cu cea a lui Andrei Ciobanu, cred ca stim cu totii despre ce e vorba (celebra Ramona). :)

E scrisa in acelasi stil comic, personal, ca un fel de jurnal ero(t)ic, doar ca aici povesteste o fata.

Studenta la Jurnalism in Bucuresti, eroina noastra are unele complexe. La cei 21 de ani, e inca virgina (ceea ce pare a fi un adevarat sacrilegiu in zilele noastre) si o problema medicala care o va face sa ramana pe jumatate asa (da, ati citit bine, pe jumatate).

Crescuta de o matusa de la tara, deoarece mama sa e plecata in Italia sa lucreze "in domeniul hotelier", nestiutoarea noastra eroina ajunge in mijlocul Bucurestiului si afla ce inseamna viata de student. Sta in camera cu S. - grasa, dezinhibata si dezlantuita (ca sa nu folosim alte cuvinte, nu de alta, dar mai citesc si minori) si cu M. (un prieten bun, care ar putea fi mai mult de atat).

Au parte de betii, petreceri, iar betii si iar petreceri si toata lumea are parte si de alte lucruri, inafara de ea. Se consoleaza cu citatele "filozofice" postate pe Facebook si cu unghiutele cu ursuleti Panda. :)

Dar oare se va multumi doar cu atat sau va rezolva problema care o macina?

Cartea se citeste usor, e scrisa simplu si e amuzanta. O puteti achizitiona de aici.

marți, 23 iunie 2015

Vanatoarea de barbati – Audrey Weight


O carte draguta, pe care sa o citesti repede, intr-o zi de vara.

Christine si Janelle sunt surori gemene, in varsta de 28 de ani, ambele profesoare. Christine este bruneta si mai plinuta, Janelle blonda, supla si “minunata”, asa ca, bineinteles, Christine se simte inferioara.

Tocmai de aceea, vrea sa compenseze prin fel de fel de idei trasnite, care le tin ocupate vara de vara. Acum hotaraste sa scrie un roman despre vanatoare...de barbati si o convinge si pe sora ei sa scrie impreuna. Hotarasc sa mearga la cabana din munti a familiei, pentru a scrie acolo.

Insa descopera ca au companie. Fratele lor, David, il lasa pe rockerul Billy the Kid si pe prietenul sau, Nick, sa stea acolo o perioada, pentru a se ascunde de presa.

Dupa ce il vede pe Billy, Christine se gandeste ca ar fi bine sa faca pe petitoarea si sa il cupleze cu Janelle. Intre timp, insa, se indragosteste ea de el (chiar daca Nick si Janelle au avertizat-o ca va avea de suferit).

Au parte de cateva zile si nopti frumoase impreuna, fara sa stie nimeni, dar, intr-o seara, Billy ii gaseste notitele si vede ca ea vrea sa se foloseasca de numele lui pentru a isi scrie cartea. Este dezamagit si se despart, iar Christine este trimisa inapoi la Denver, mai mult cu forta, de catre fratele ei.

Se va folosi Christine de Billy? Cum va reactiona el? A fost dragostea lor o simpla iluzie?


Nota mea e 8.

Carti cadou - Editura Nemira


Se pare ca va fi o saptamana plina de carti bune. Am primit astazi 3 carti de la Editura Nemira, pe care abia astept sa le citesc si sa va povestesc despre ele.



Multumesc mult pentru cadou, in curand sosesc si recenziile. :)



O puteti achizitiona de aici, cu 30% reducere.


O puteti achizitiona de aici, cu 30% reducere.


O puteti achizitiona de aici, cu 30% reducere.

luni, 22 iunie 2015

Carti cadou - Editura Univers

Si ca sa fie lunea si mai buna, am primit un pachetel si de la Editura Univers. Se pare ca azi a fost ziua surprizelor placute.


Multumesc pentru cele 2 carti, abia astept sa le citesc si sa va povestesc despre ele.


O puteti achizitiona de aici, cu 40% reducere.


O puteti achizitiona de aici cu 40% reducere.

Carte cadou - Editura Integral


Porumbelul voiajor mi-a adus azi un cadou, de la Editura Integral. Multumesc mult pentru carte, am inceput saptamana cu zambetul pe buze.
Bineinteles, nu m-am putut abtine sa nu o rasfoiesc putin. Ce pot spune e ca abia astept sa o citesc.

Fiti pe faza, urmeaza recenzia!

Cartea o puteti achizitiona de aici.

duminică, 21 iunie 2015

Scrisori pentru fiicele mele – Elizabeth Noble


Mi-am dorit foarte mult sa citesc aceasta carte si cand am inceput sa o citesc, nu am putut sa o las din mana. M-a plimbat prin toate sentimentele posibile si am citit unele scene cu lacrimi in ochi.

Cartea trateaza un subiect sensibil: cancerul. Desi pentru mine e un subiect sensibil si stiam dinainte ca ma va afecta cartea, totusi am tinut mortis sa o citesc. Nu regret deloc, pentru ca este o carte de nota 10.

Pe patul de moarte, Barbara le scrie scrisori celor 4 fiice  ale sale: Lisa, Jennifer, Amanda si Hannah, cat si sotului sau, Mark. In acelasi timp, scrie intr-un jurnal, pe care il lasa apoi mostenire fiicelor sale.

Dupa moartea sa, ne este prezentata, in paralel, viata celor 4 fete si vedem cum le influenteaza scrisorile mamei lor.

Jennifer este prinsa intr-o relatie in care nici unul dintre cei doi nu mai e fericit, Lisei ii este frica de dragoste si nu se implica in ceva serios, Amanda este mereu pe fuga, dintr-un loc in altul si Hannah se confrunta cu perioada grea a adolescentei. Mark este singur si face fata cu greu problemelor.

Oare cum vor trece peste drama care i-a marcat pe toti? Ii vor ajuta scrisorile sa isi gaseasca o cale in viata?


O carte superba, emotionanta, plina de trairi. Chiar va recomand sa o cititi. J

Castigator concurs


Iata ca au trecut aproape 2 saptamani de cand a luat nastere blogul. Au fost 2 saptamani bune, cu aproape 3500 de vizualizari si peste 300 de like-uri pe pagina de Facebook si vreau sa va multumesc.



A venit momentul sa anunt castigatorul de la primul concurs. Au fost 22 de participanti (si majoritatea au avut 2 sanse, pentru ca au dat share si pe Facebook).



Rog castigatorul sa imi lase datele de contact, prin mesaj privat pe pagina de Facebook, pentru a trimite cartile cat mai repede.



Felicitari castigatorului!



Fiti pe faza, urmeaza un nou concurs.



sâmbătă, 20 iunie 2015

O femeie de succes - Pamela Morsi


Pentru Jane Lofton, succesul inseamna o casa uriasa, masini scumpe, haine si bijuterii de firma si un nume cunoscut in inalta societate.

Aparent, are tot ce isi doreste, dar e prinsa intr-o casatorie de convenienta, cu un barbat care o inseala cu cine nimereste si fiica ei adolescenta o dispretuieste si nu ezita sa ii arate asta, ori de cate ori are ocazia.

In ziua in care are un accident si este la un pas de moarte, Jane face un pact cu Dumnezeu, o promisiune: va fi un om mai bun, va incerca sa faca mai mult bine, daca va scapa cu viata. Salvarea vine de la Chester, un batran diabetic, care locuieste la azil. Acesta o scoate printr-un miracol din masina, deoarece el era atat de slabit incat abia se tinea pe propriile picioare.

Cu ajutorul lui Chester, pe care il viziteaza saptamanal, Jane incearca sa se tina de promisiune, mai ales cand afla ca nu e singura care a facut astfel de promisiuni. Cei din jurul ei o cred nebuna, fiica sa, Brynn, nu vrea sa mai auda de ea, sotul o paraseste pentru amanta insarcinata si isi pierde si serviciul.

In ciuda tuturor piedicilor, Jane continua sa se schimbe si incearca sa faca lucruri cat mai bune, se implica in diverse activitati de caritate si, in acelasi timp, se transforma intr-o femeie mai buna.

Il descopera pe Scott, tipul de la magazinul de antichitati din colt, pe care l-a furat mereu, cand era vechea Jane. El se dovedeste un adevarat sprijin si intre ei se leaga o frumoasa prietenie.

Vor ramane la stadiul de prieteni sau vor deveni mai mult? Se va impaca Jane cu fiica ei? Va reusi sa ramana persoana de acum, sau va reveni la vechea Jane, cea egoista si "privilegiata"?

Cartea te face sa reflectezi asupra vietii, asupra lucrurilor (bune sau rele) pe care le faci, asupra lucrurilor prioritare, fara de care putem sau nu sa traim.


vineri, 19 iunie 2015

Cantecul de sirena - Nora Roberts


Mi-a placut cartea, m-a relaxat si mi-a pus imaginatia la contributie. Aproape ca am simtit si eu valurile marii sub talpi, am auzit clopoteii in vant si am vazut lumina felinarelor.

Whiskey Beach mi s-a parut un loc magic, linistit, potrivit pentru o poveste de dragoste. De asemenea, povestea casei si a locului, cu legendele ei despre Zestrea Emeraldei mi s-a parut fascinanta.

Cat despre personaje, mi-a placut atat Abra, cat si Eli, mi-au placut si prietenii lor( Maureen si Mike) si familia lui Eli.

Abra e o adevarata luptatoare, a trecut prin multe, dar a reusit sa se regaseasca si sa ii ajute si pe altii sa faca acest lucru. Am incercat sa ii numar ocupatiile si pasiunile, dar, la un moment dat, am pierdut sirul, printre yoga, bijuterit, masaj, gatit, curatenie, meditatie...si cocolositul altora. Mi-a placut sinceritatea ei si faptul ca a luat fraiele in mana in relatia lor, a facut primul pas.

Eli a trecut si el prin multe. Inselat de sotie, acesta merge sa isi ia lucrurile din casa lor in ziua in care a aflat de infidelitatile ei, dar o gaseste moarta. Este principalul suspect si este hartuit, la propriu, de politie, timp de un an de zile. Ajunge la Bluff House ranit, deznadajduit, slabit fizic, dar cu scopul de a termina casa pe care o incepuse.

Isi gaseste sprijinul in Abra, care avea grija de casa pentru bunica lui. Initial nu doreste sa fie ajutat, dar Abra nu stie sa accepte un refuz. Se naste usor, usor, o frumoasa poveste de dragoste.

Insa un criminal (sau mai multi) e inca liber si mai are loc o crima legata de Bluff House si, implicit, de Eli.

Oare va fi condamnat pentru ceva ce nu a facut sau vor reusi sa dea de capat enigmei?

Mi s-a parut ca a combinat foarte frumos actiunea politista cu dragostea. A avut si umor, ceea ce mi-a placut.

A fost o scena in care au mutat patul, in timpul unei nopti de pasiune. Am facut ceva calcule, dar tot cu virgula mi-a dat. Oare cat de usor e un pat, incat sa il muti (nu 2-3 cm, ci in alta directie) ? :)))

Nota este 9.5.

joi, 18 iunie 2015

S.E.C.R.E.T. – L. Marie Adeline


 Cartea este pentru adulti. Daca aveti mai putin de 18 ani, mai amanati-o! :)



Siguranta, Erotism, Certitudine, Romantism, Extaz, Transformare...asta ar trebui sa descopere Cassie de la grupul S.E.C.R.E.T., prin intermediul a 9 Pasi, in decursul unui an. Dar va reusi chelnerita de 35 de ani, vaduva, fara incredere in ea si care se considera o “fata batrana”, sa accepte pasii?

Momentul in care cartea mi-a atras atentia a coincis cu cel in care Cassie isi da seama ca intr-adevar este considerata o fata batrana, tocmai pentru ca se poarta ca atare.

“Iesisem odata, cu un an in urma, cu cel mai bun prieten al fratelui mai mic al lui Will, un anume Vince, un hipiot desirat, care a ramas mut cand i-am spus ca aveam treis’patru de ani. Pe urma, ca sa-si mascheze stupoarea, s-a aplecat peste masa si mi-a spus  ca el avea “o chestie”, asa, pentru femeile mai in varsta – si asta venea de la cineva care ajunsese la ditamai varsta intelepciunii de treizeci de ani. Ar fi trebuit sa-l plesnesc peste mutra de tampit. In loc de asta, dupa numai o ora de intalnire cu el, am inceput sa ma uit la ceas.”

Prinsa ani de zile intr-o relatie cu un alcoolic, Cassie nu e eliberata nici dupa moartea acestuia. Astfel ca, dupa 5 ani, ea respinge pe oricine incearca sa ii faca avansuri, in special pe seful sau, Will, desi exista atractie reciproca.

Viata i se schimba in momentul in care gaseste un carnetel al unei cliente, in care isi descria fanteziile sexuale. Carnetelul o duce la Matilda, care o convinge ca are nevoie de ajutor de la S.E.C.R.E.T..

Astfel, ea porneste pe taramul fanteziilor, fiecare dintre cei 9 Pasi corespunzand unei fantezii de-a ei. Are parte de sex cum n-a mai avut, cu niste straini care de care mai chipesi si isi recapata increderea in ea, pana ajunge la ultimul pas, cel al Alegerii.

Ei, aici as putea sa scriu o adevarata poveste. Cand ea in sfarsit isi da seama ca e pregatita pentru Will, el strica lucrurile cum nu se putea mai bine si da dovada de o lasitate de nedescris. Asa tare m-a enervat, ca eram sigura ca mi-a scapat ceva, poate totusi nu am citit atent si Cassie l-a pocnit putin, asa cum merita. Dar nu, nu s-a intamplat asta. El a determinat-o sa aleaga corect pentru ea si mi-a placut ca a facut-o cu demnitate.

Cartea e foarte erotica, fiecare fantezie e descrisa in detaliu, desi eroina are un limbaj destul de pudic. 

Mi s-a parut amuzanta combinatia. J

Nu o recomand oricui. Daca nu va place genul, mai bine nu va apucati de ea.


Nota mea este 9.


miercuri, 17 iunie 2015

Compromisul inimii – Mary Jo Putney


Lady Jocelyn Kendal este intr-o mare incurcatura. Mai are doar cateva saptamani inainte de a implini 25 de ani, varsta pana la care trebuia sa fie casatorita, pentru a beneficia de mostenirea de la tatal sau. Nu atat gandul ca o va pierde, ci ca o va pierde in favoarea avarei sale matusi, Elvira, o fac sa ia masuri extreme.

Prin intermediul prietenului sau Richard, il intalneste pe maiorul David Lancaster, care este pe moarte in urma unei rani din timpul razboiului. Jocelyn ii propune sa se casatoreasca cu ea, in schimbul unei rente de 500 lire pe an, pentru sora acestuia, Sally. Fiindca nu are nimic de pierdut, acesta accepta, astfel ca amandoi isi rezolva problemele. El ii asigura surorii sale un venit si Jocelyn beneficiaza de mostenire, urmand ca dupa moartea sotului, sa se arunce in bratele ducelui de Candover, pe care il viseaza de ceva timp.

Dar nu e totul asa de simplu cum pare. Incapatanata Sally nu o place prea mult pe Jocelyn, asa ca o forteaza sa il primeasca pe David in casa ei, apoi il cauta pe renumitul chirurg Ian Kinlock. Acesta il vindeca pe David, dupa o operatie complicata. Sally si Ian se casatoresc, dupa ce ea il cere de sot.  J

Chiar daca David incepe sa o iubeasca pe Jocelyn, o lasa sa ia singura alegerea si ii face pe plac si depune actele de anulare a casatoriei, pe motive de “impotenta”. Intre timp, el mosteneste casa familiei, dupa moartea fratilor sai. Merg impreuna la mosie si acolo se apropie din ce in ce mai mult unul de altul si fac dragoste. Dar, dupa acest episod, Jocelyn se sperie si fuge la Londra, unde David o gaseste in bratele lui Candover.

Ce traume o fac sa fuga de iubire? Cum reactioneaza David cand ii gaseste pe cei doi? Pe cine iubeste Jocelyn?

Mi-a placut cartea. Initial, am fost intrigata de decizia ei de a se casatori cu un om pe moarte pentru a obtine o mostenire, dar apoi mi-am dat seama ca nu e capabila de rautate, mai ales cand l-a angajat si pe Rhys, care ramasese fara un picior.

M-a enervat putin obsesia ei pentru Candover si nu am putut-o intelege decat la sfarsit,cand mi-am dat seama si de ce ii era frica sa fie iubita.

David mi-a placut mult,dar as fi preferat sa fie mai insistent, mi s-a parut ca a asteptat foarte mult pana Jocelyn a cedat in fata dorintei.

Mi-a placut si relatia Sally-Ian si cererea in casatorie.

Mi-a placut devotamentul servitorilor fata de Jocelyn, ceea ce mi-a aratat din nou ca era o persoana buna.


Nota mea este 9.5.

marți, 16 iunie 2015

Cercul lui Solomon - Andreea Gurban






Inainte de a imi spune parerea despre carte, as vrea sa o felicit pe autoare, pentru ca este romanul ei de debut si imi imaginez ca nu e foarte usor sa pui pe hartie toate gandurile.

Am avut ocazia sa citesc aceasta carte, imediat ce s-a lansat. Are in jur de 90 de pagini, deci am citit-o cam intr-o ora.

Mi-a placut, desi mi-ar fi placut si mai mult ca unele scene sa fie mai aprofundate si unele detalii sa fie tinute doar pentru autoare, sa lase cititorii sa isi imagineze singuri.

Romanul e scris prin juxtapunere, incepe cu o parte confesionala, din propria experienta a autoarei si termina la fel.

In restul cartii, povestea ne arunca intr-o Republica Cehoslavaca, la inceputul secolului 20, in casa presedintelui Republicii. Principalele personaje sunt Nadira (slujnica in casa, impreuna cu matusa sa, Hanna) si Enit (unul din fiii presedintelui).

Este prezentata povestea lor tragica de dragoste, din punctul de vedere al Nadirei. Ies la iveala trairile ei, sentimentele si gandurile, neputinta si suferinta.

La finalul povestii, autoarea ne prezinta o nota explicativa, in care aflam cum s-au petrecut unele evenimente si de ce. Eu una as fi preferat sa nu existe in carte, sa imi pot imagina eu, ca si cititor, de ce s-au petrecut unele lucruri intr-un anumit fel.

Oricum, cartea a fost draguta si sper ca va avea mult succes pe viitor.

Rezumat "Legenda ciocarliei" - Amira


 Amira adora sa citeasca, dar si sa povesteasca, la cei 6 ani jumatate ai ei. Pentru ca e o pasiune care merita admirata si pentru ca vrem sa promovam cititul la copii, s-a gandit sa va povesteasca ultima carte citita. :)

Vizionare placuta!

Invitatia la vals - Mihail Drumes



Pentru ca multi dintre voi mi-ati recomandat sa citesc cartea cat mai repede, nu am mai stat pe ganduri. Recunosc, sunt putin dezamagita. De cele mai multe ori, cand am asteptari foarte mari de la o carte, nu se ridica la nivelul asteptarilor. Nu spun ca nu mi-a placut, pentru ca nu ar fi adevarat, insa ma asteptam sa imi placa mult mai mult, sa ma tina cu respiratia taiata. In loc de asta, am citit-o destul de greoi.

Personajele, Tudor si Mihaela, mi s-au parut uneori ca au grave probleme psihice (nu aruncati cu pietre, asta a fost perceptia mea). Poate ca nu am citit-o intr-un moment potrivit, poate nu aveam starea necesara, sau poate ca pur si simplu am avut asteptari prea mari (asta e cea mai plauzibila cauza).

Avem parte de o poveste de dragoste pasionala, ciudata, consumatoare de energii pozitive. Avem parte de un razboi al orgoliilor, de o defilare a razbunarii dusa la extrem (razbunare provenita dintr-o iubire mistuitoare). Sincer, m-a depasit. Pentru mine, dragostea trebuie sa fie pura, nu mistuitoare; vindecatoare, nu ucigatoare. Dar cine sunt eu sa judec?

Intr-adevar, cartea te ajuta sa reflectezi asupra vietii, asupra lucrurilor importante, mult mai importante decat orgoliul prostesc (de care ne lovim toti la un moment dat).

Nu o sa va povestesc actiunea, cred ca trebuie sa o descoperiti singuri.

Va las doua citate din carte care mi-au placut.

"In definitiv, ce e dragostea decat o taina pe care o ascund
indragostitii si o poarta in umbra, de frica luminii?"

"Mi se pare ca te vad in toate femeile si nu te aflu in nici una. Te simt cand
prezenta, cand plecata totusi mereu actuală. Daca uneori te prind de
mana, faptura ta se topeste ca un fulg de zapada..."

luni, 15 iunie 2015

Patru nunti si o mostenire - Julia Quinn, Eloisa James, Connie Brockway


Descriere

În cursul vizitei anuale pe care o fac de Crăciun în Scoția, la castelul aproape ruinat al excentricului lor unchi, vicontele de Rocheforte și vărul său, contele de Oakley, primesc niște cadouri cu totul aparte. Bătrânul Taran Ferguson, nerăbdător să-i vadă însurați ca să-și asigure succesiunea, a apărut pe neașteptate, însoțit de oamenii săi, la un bal din vecinătate și a răpit patru domnițe fermecătoare, dornice de măritiș, dintre care moștenitorii săi să-și poată alege mireasa.

 Viscolul care izolează castelul timp de câteva zile este un bun prilej ca intențiile cele mai onorabile să facă loc unor ispite surprinzătoare și irezistibile. Poveștile care se țes între protagoniști vă vor transpune într-o lume strălucitoare și magică, plină de senzualitate, în care jocurile de culise vor avea un singur câștigător – dragostea.

Parerea mea

A fost o carte mult mai buna decat prima din serie. Desi aici avem parte de 4  povesti de dragoste simultan, mi s-au parut mai bine conturate si in acelasi timp mai frumoase.
Cand Taran rapeste 4 domnisoare de la un bal, pentru a le oferi nepotilor sai ocazia sa isi aleaga mireasa, le arunca in trasura ducelui de Bretton, fara sa stie ca si el e acolo. Astfel,ajunge sa il rapeasca si pe el.
Drumurile fiind blocate de zapada, vor petrece cateva zile cu totii la castel, reusind astfel sa se cunoasca mai bine.

Catriona Burns si ducele de Bretton cad primii in mrejele dragostei, desi nici unul din ei nu aveau de gand sa se casatoreasca. Povestea lor a fost frumoasa si dulce, mi-a placut. :)


Robin, pe jumatate francez si lefter, urmeaza sa mosteneasca castelul unchiului sau. Se indragosteste de lady Cecily, dar isi da seama ca nu este bun pentru ea, care provine dintr-o familie buna. Insa si ea il iubeste, dar nici unul nu o recunoaste, la inceput.

Fiona si Marilla sunt surori, dar sunt complet diferite. In timp ce Fiona este retrasa si bine-crescuta, Marilla isi incearca norocul cu fiecare dintre cei 4 barbati, fiind vulgara, agasanta, enervanta. Nu mi-a placut deloc.

Amandoua l-au observat insa pe Byron, contele rece si rezervat, nepotul englez al lui Taran. De care se va indragosti Byron?

Taran se casatoreste si el, cu una dintre surori.

Cartea se termina foarte amuzant, cand salvatorii fetelor vin la castel si dau peste o nunta cu 4 perechi. :)

Nota mea este 9.

Seria Lady Most - Volumul 2

duminică, 14 iunie 2015

Identități secrete - Alina Marinescu #2 - Monica Ramirez


Abia am terminat de citit cartea și, pur și simplu, nu îmi găsesc cuvintele. Nu știu cum ar trebui să reacționez, ce ar trebui să spun, pentru că oricum nu ar fi de ajuns. Dacă prima carte mi-a plăcut, pe asta am devorat-o, pur și simplu.

M-a plimbat prin toate sentimentele posibile și am rămas așa cu un gol în suflet și parcă nu îmi vine să cred cum s-a terminat.

Alex și Alina își continuă aventura la ELITE și cartea e plină de acțiune, de misiuni riscante, de sânge, moarte, succese și eșecuri. Am stat cu sufletul la gură la fiecare misiune, mi-a fost frică pentru viața lor și m-am bucurat pentru fiecare succes.

În Identități secrete, descoperim o altă față a lui Alex. Observăm bărbatul sensibil, care face orice să o protejeze pe Alina, pe care o iubește din ce în ce mai mult. Alina, în schimb, se transformă într-o persoană închisă în ea, semănând din ce în ce mai mult cu vechiul Alex.

Relația lor e, așa cum ne-am obișnuit, cu urcușuri și coborâșuri. Se atrag, se resping, se împacă și se despart, dar nu pot trăi unul fără altul.

Când află că Alex a avut de ales între a îi acorda libertatea și a o recruta la ELITE, Alina se simte din nou trădată și hotărăște să îl părăsească. Este transferată la Paris, unde începe o nouă viață, fără Alex, și chiar și o nouă relație, cu Robert, profesorul ei de filozofie. Însă, sufletul ei îi aparține lui Alex și nici el nu poate trăi fără ea, așa că, după 6 luni, și el se transferă.

Robert moare de cancer și Alina își dă seama că îi aparține lui Alex și el ei, așa că hotărăște să ia lucrurile cum sunt și să se mulțumească cu puținul care i se oferă.

Avem parte și de personaje noi. Ford este un vechi prieten de-a lui Alex, pe care l-am îndrăgit mult, pentru susținerea lui, atât pentru Alex, cât și pentru Alina. Vallis este noul îndrumător al Alinei, la Paris. Mi-a plăcut de el și mi-a părut rău, în același timp, deoarece o iubește sincer pe Alina, deși știe că nu are nicio șansă. O susține și încearcă să o ajute.

De sfârșit nici nu știu ce să zic. Am rămas cu gura căscată și cu un gol mare în suflet. Îmi venea să mai citesc odată, doar să fiu sigură că nu am înțeles greșit. Dacă sunteți mai sensibili, pregătiți-vă șervețelele, pentru că sunt niște emoții greu de stăpânit!

Nota mea este 10. Dacă aș putea, aș da chiar mai mult. Mulțumesc, Monica și Librex, pentru o lectură de excepție! 

Identități secrete este al doilea volum al seriei Alina Marinescu. O puteți achiziționa de aici.


O poezie pe zi - Ziua 5


Fiind ultima zi din cele 5, am zis ca trebuie sa pun o poezie si din Eminescu, nu il puteam lasa deoparte. :)


Mihai Eminescu - ATAT DE FRAGEDA...


Atât de frageda, te-asameni
Cu floarea alba de cires,
Si ca un înger dintre oameni
In calea vietii mele iesi.


Abia atingi covorul moale,
Matasa suna sub picior,
Si de la crestet pâna-n poale
Plutesti ca visul de usor.

Din încretirea lungii rochii
Rasai ca marmura în loc
S-atârna sufletu-mi de ochii
Cei plini de lacrimi si noroc.

O, vis ferice de iubire,
Mireasa blânda din povesti,
Nu mai zâmbi! A ta zâmbire
Mi-arata cât de dulce esti,

Cât poti cu-a farmecului noapte
Sa-ntuneci ochii mei pe vechi,
Cu-a gurii tale calde soapte,
Cu-mbratisari de brate reci.

Deodata trece-o cugetare,
Un val pe ochii tai fierbinti:
E-ntunecoasa renuntare,
E umbra dulcilor dorinti.

Te duci, s-am înteles prea bine
Sa nu ma tin de pasul tau,
Pierduta vecinic pentru mine,
Mireasa sufletului meu!

Ca te-am zarit e a mea vina
Si vecinic n-o sa mi-o mai iert,
Spasi-voi visul de lumina
Tinzându-mi dreapta în desert.

S-o sa-mi rasai ca o icoana
A pururi verginei Marii,
Pe fruntea ta purtând coroana
Unde te duci? Când o sa vii?
 

sâmbătă, 13 iunie 2015

Privilegiul – Zoey Dean


A fost o carticica amuzanta, numai buna de citit intr-o zi calduroasa de vara. Am avut senzatia ca m-am uitat la o comedie bunicica, tipic americana.

Megan Smith a absolvit Yale, insa are un job la o revista mediocra, sta intr-un apartament mai mult decat mediocru, se simte inferioara fata de sora ei, Lily si se afla intr-o relatie cu James, o relatie in care ea este mereu in umbra fostei lui iubite.

Dupa ce isi pierde jobul pe care il are, fosta ei sefa ii ofera o alternativa: sa le mediteze pe faimoasele gemene Baker-Rose si Sage, in varsta de 17 ani. Ramase orfane si crescute de bunica, ele au mostenit un imperiu de 84 milioane de dolari, dar tot ce stiu sunt petrecerile, extravagantele si sunt renumite ca sunt la fel de proaste pe cat sunt de frumoase.

Ajunge in Palm Beach si ii este propus un targ pe care nu il poate refuza: 1.500 de dolari pe saptamana, plus 75.000 dupa 2 luni, daca fetele intra la facultate.

Tot ce a citit in tabloide e adevarat si le uraste pe gemene, care ii fac o primire groaznica (isi invita cativa prieteni care asista la un spectacol pe cinste –Megan innotand goala in piscina).

Pentru  a se razbuna, ea hotaraste sa ramana acolo pentru a strange material pentru un articol care le va face complet de ras.

Marco si Keith (un cuplu gay) o transforma din Ratusca cea Urata in Cenusareasa, ajutand-o sa se integreze mai usor in anturajul gemenelor. De asemenea, ele o cred bogata si ea le lasa sa creada asta, tocmai pentru a se integra mai bine.

Doar ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, asa ca Megan devine o alta persoana, se schimba si chiar incepe sa le cunoasca pe cele 2 si sa le inteleaga. Il intalneste si pe Will, de care se indragosteste iremediabil, doar ca o da in bara de cateva ori si il dezamageste.

Fetele incep sa invete si cele 3 se imprietenesc. Megan hotaraste sa nu mai scrie articolul, insa uita sa stearga fisierele de back-ul  si de pe stick. Chiar cu o noapte inainte de examen, cand Megan isi petrece prima noapte cu Will, gemenele gasesc stick-ul si afla de articol. Astfel, ea ii dezamageste pe toti, chiar cand credea ca lucrurile incep sa mearga bine. Pleaca, fara nici un ban, inapoi la viata ei mizera.

Fara slujba, fara iubit (James isi gasise pe altcineva intre timp) si distrusa sufleteste, Megan e in cea mai mare incurcatura.

Ce se va intampla in continuare cu ea? Vor reusi gemenele sa ia examenul? O vor crede ca nu avea de gand sa publice articolul? O va ierta Will?

Sunt multe raspunsuri de aflat.

O poezie pe zi - Ziua 4


Invata de la toate
Invata de la apa sa ai statornic drum,
Invata de la flacari ca toate-s numai scrum,
Invata de la umbra sa taci si sa veghezi, 
Invata de la stanca ca neclintit sa crezi,
Invata de la soare cum trebuie s-apui,
Invata de la piatra ce trebuie sa spui,
Invata de la vantul ce-adie pe poteci
Cum trebuie prin lume de linistit sa treci,
Invata de la toate, caci toate-ti sunt surori,
Sa treci frumos prin viata, cum poti frumos sa mori.
Invata de la vreme ca nimeni nu-i uitat,
Invata de la nufar sa fii mereu curat,
Invata de la flacari ce-avem de ars in noi,
Invata de la ape sa nu dai inapoi.
Invata de la umbra sa fii smerit ca ea,
Invata de la stanca sa-nduri furtuna grea,
Invata de la soare ca vremea s-o cunosti
Invata de la stele ca-n cer sunt multe osti.
Invata de la greier, cand singur esti, sa canti,
Invata de la luna sa nu te inspaimanti,
Invata de la vultur cand umerii ti-s grei
Si du-te la furnica sa vezi povara ei,
Invata de la floare sa fii gingas ca ea,
Invata de la oaie sa ai blandetea sa,
Invata de la pasari sa fii mereu in zbor,
Invata de la toate ca totu-i trecator.
Ia seama fiu al jertfei, prin lumea-n care treci,
Sa-nveti din tot ce piere cum sa traiesti in veci!
(din lirica norvegiana)

vineri, 12 iunie 2015

Sa porti ruj in Afganistan – Roberta Gately


E o carte extraordinara, despre dragoste si daruire, despre bunatate si ajutor, despre prietenie.

Elsa provine dintr-o familie saraca si o creste, impreuna cu mama ei, pe nepoata sa in varsta de 4 ani, grav bolnava. Inca din adolescenta, vrea sa isi depaseasca conditia si sa ii ajute pe cei cu o viata mai grea decat a ei. Bantuita de imaginile din reviste dupa masacrul din Rwanda si dupa moartea nepoatei sale, hotaraste sa devina asistenta medicala, pentru a ii putea ajuta pe ceilalti. Dupa ce si mama ei moare, se inscrie voluntar si pleaca  in Afganistanul zguduit de evenimentele de pe 11 septembrie.

Cu o colectie de rujuri in buzunar, care o fac sa simta ca poate reusi orice, porneste intr-o aventura pe care nu o va uita niciodata. Ajunge intr-un sat uitat de lume, Bayman, unde le este de ajutor localnicilor si leaga prietenii.

Parween, prietena ei cea mai buna, este greu incercata de viata. Ramasa vaduva, dupa ce sotul ii e omorat de talibani, ea isi creste singura fiica si apoi bebelusul unei prietene, omorata in acelasi fel.
Elsa il intalneste pe Mike, un soldat american si intre ei ne naste o frumoasa poveste de dragoste. Totul pare sa fie minunat, pana cand Elsa si Parween merg intr-un sat vecin si sunt prinse de talibani. Parween moare si Mike este ranit in incercarea de a le salva. Toata lumea ei este din nou zguduita.

Ce se va intampla in continuare cu Elsa si Mike? Vor reusi sa ramana in viata? Merita sa cititi cartea si sa aflati ce se intampla mai departe. 

Un roman minunat, scris dupa fapte reale, adunate din experienta de viata a scriitoarei si a prietenilor ei.

Nota mea este 10, cu recomandarea sa nu ezitati sa cititi cartea, este foarte frumoasa.

O poezie pe zi - Ziua 3


O lacrima - Octavian Goga

De-ar fi să-ţi împărţeşti odată
Tu bogăţiile ce ai,
Din toate darurile tale,
Ţi-aş cere-o lacrimă să-mi dai.

Mi-ai da atunci un strop de suflet,
Ce din adâncuri îmi răsare,
Căci numai din adâncul mării
Se pescuiesc mărgăritare...

joi, 11 iunie 2015

O poezie pe zi - Ziua 2



Catrenele dragostei - Lucian Blaga


Dragă-mi este dragostea
bântuită de sprâncene,
de sprâncene pământene,
lungi, pieziş-răsăritene.

Dragă-mi este dragostea,
soarele din an în veac,
dragostea ce poartă-n ea
moarte-ades şi-ades un leac.

Spune-se că-n holdă coaptă
macul îl dezbraci c-o şoaptă.
Dragă-mi este dragostea
care zice: nu şi da.

Dragă-mi este dragostea,
mare face inima,
mare pe cât lumea-zare,
mică pe cât lacrima.

Dragă-mi este dragostea
care face stea şi stea
din pământurile noastre -
prin poienile albastre.

Sângele îşi ştie visul.
Dragă-mi este dragostea
cu-nălţimile şi-abisul
şi cu ce mai are-n ea.

Dragă-mi este dragostea -
locului nu pot s-o ţin,
căci frumseţea ei dispare
în frumseţile-i ce vin.

Dragă-mi este dragostea,
dragă uneori furtuna
şi-un păcat pe care-l arde
pe la miezul nopţii luna.

Din aleanul trupului
sufletul se naşte.
Dragă-mi este dragostea
ce de ani mă paşte.

Dragostea ne-o ţină zeii,
să ne-ncânte funigeii
ca urzeala inului,
firele destinului.

Din volumul „Poezii – Vară de noiembrie”, 1962

miercuri, 10 iunie 2015

Provocare - o poezie pe zi


Am primit pe Facebook o provocare de la Marina, de la Cosy Blog, sa postez cate o poezie pe zi, timp de cinci zile. Incep cu un autor contemporan, care nu e foarte cunoscut, dar ale carui poezii imi sunt dragi.
Lectura placuta!

Nu stiu - Aurel Scarlat

Nu stiu de ce tu ma atragi
Si cand vorbesti, si cand respiri.
Toate la tine imi sunt dragi,
Desi,in sinea ta, te miri.

Altfel te vad intr-o multime,
Altfel in locul solitar.
Fiinta mea inca retine
Bataia pulsului tau rar.


Aleasa inimii – Julia Quinn,Eloisa James,Connie Brockway


A fost o carte draguta, usurica. Nu prea am simtit-o ca pe un tot unitar, ci mai degraba ca pe niste povestioare separate, superficiale. Nu mi-a displacut, insa nici nu pot spune ca m-a tinut pe jar. Cele 3 cupluri formate au fost usor de ghicit, inca din primele pagini.

Hugh, conte de Briarly, decide ca a venit timpul sa se casatoreasca. O roaga pe sora sa, marchiza Carolyn, sa ii intocmeasca o lista cu fetele de maritat, el  fiind prea ocupat cu antrenatul si imblanzitul cailor sai. Tot ce il intereseaza este ca fata sa aiba dinti frumosi si sa nu o deranjeze pasiunea lui pentru cai.

Carolyn devine un fel de Cupidon, dupa ce organizeaza o petrecere de mai multe zile, in care invita mai multe fete de maritat, printre care pe Gwen si  pe Kate, dar si pe prietena sa din copilarie, Georgiana, acum vaduva (pe care vroia sa o cupleze cu capitanul Neil Oakes).

Hugh nu este interesat de nici una din fete si considera ca nimeni nu e destul de bun nici pentru Georgie, prietena sa din copilarie. Insa ea nu vrea sa fie pe lista lui, hotarata sa nu se mai casatoreasca niciodata.

Gwen este atractia sezonului, insa este timida si nu ii place atentia pe care o primeste. Tot ce vrea este sa mearga acasa, sa nu mai fie nevoita sa fie tarata in goana dupa soti de catre mama ei. Fara sa vrea, starneste invidia celorlate fete, printre care si a Oliviei Darlington.

Alec, fratele Oliviei, este un burlac convins si abia asteapta sa o marite pe Olivia, pentru a nu o mai insoti peste tot. Nu intelege invidia ei pentru Gwen, dar incearca sa o ajute sa atraga atentia.

Kate este indragostita de 4 ani de zile de cel care i-a dat primul sarut si apoi a plecat,fara nici un cuvant.

Care sunt cele 3 cupluri? Cine este aleasa inimii lui Hugh?

Cel mai mult mi-a placut relatia dintre Carolyn si sotul ei, Piers. Mult mai mult decat cuplurile proaspat formate.

Nota mea este 8.

Cartea este primul volum al seriei Lady Most,formata din 2 carti.

marți, 9 iunie 2015

Asasin la feminin – Alina Marinescu #1- Monica Ramirez


Am auzit de Monica Ramirez  și de cărțile ei relativ recent și am fost curioasă. Recenziile spuneau numai de bine, așa că, atunci când am primit cărțile, m-am apucat de citit imediat. Și nu am regretat, deoarece este o carte minunată.

Mi-a plăcut mult cartea, m-a ținut pe jar de la început până la sfârșit. Este o combinație reușită între acțiune și dragoste și avem personaje bine conturate, complicate, reale.

 Povestea de dragoste dintre Alina si Alex este complicată, imposibilă, pasională, revelatoare.

La vârsta de 18 ani, Alex este recrutat de SSO (Serviciul Secret de Operațiuni, sau Securitatea) și obligat să devină asasin, în schimbul vieții lui și a familiei lui. Este supus la chinuri inimaginabile, la torturi și tratamente care îl fac să se dezică de orice sentimente și să devină o mașinărie, agentul perfect.

Peste câțiva ani, este obligat să o seducă pe Alina, fata naivă și rebelă de 17 ani, care crede în libertate și în oameni. După ce îi câștigă încrederea, Alex nu are de ales și o tradează, SSO-ul recrutând-o și pe ea, datorită frumuseții (care poate fi utilă in multe situații). Astfel, Alex devine mentorul ei, fiind nevoit să o supună și pe ea la chinurile prin care a trecut la rândul lui, tocmai pentru a o ajuta să supraviețuiască (chiar dacă este îndrăgostit de ea). Se urăște pentru ceea ce face, dar știe că nu există altă soluție.

Alina îl urăște cu aceeași intensitate cu care îl iubește, este distrusă psihic, însă nimic nu îi înfrânge spiritul si continuă să creadă în idealuri și în mai bine. Niciodată nu va putea deveni o mașinărie...

Ce nu știu cei de la SSO și nici Alina este că Alex e de câțiva ani agent dublu, lucrând și pentru ELITE, o organizație împotriva terorismului, o organizație care nu există... Când este aproape deconspirat, Alex evadează, împreună cu Alina, înscenandu-și moartea. Nu sunt liberi însă, ci vor fi in continuare agenți la ELITE.

Este dragostea lor destul de puternică pentru a trece peste toate? Vor rămâne împreună, într-o lume atât de dură și imprevizibilă? Va reuși Alina să ucidă sau va rămâne același copil care speră și crede în oameni?

Chiar vă recomand să citiți cartea, care m-a ținut în priză de la prima până la ultima pagină. Mi-a fost frică pentru viața Alinei și a lui Alex, am suferit odată cu ei, am fost dezamagită, veselă, am trecut prin toate sentimentele posibile.

Later edit! După aproape doi ani de când am citit cartea, paginile ei au rămas la fel de vii în memoria mea. Nu a fost nevoie decât să o răsfoiesc puțin că să îmi readucă la suprafață toate sentimentele pe care le-am avut când am citit cartea. Asta e ceea ce numesc eu o carte bună!

Felicitări. Monica! Mulțumesc pentru minunățiile de cărți!



Asasin la feminin este primul volum al seriei Alina Marinescu, din care fac parte 6 carti. O puteți achiziționa de aici.