Fă o aroganță, vinde cu eleganță!


E îmbrăcat la patru ace, cu un costum care îi vine turnat și o pereche de pantofi care costa mai mult decât salariul meu pe o lună, cu siguranță. Genul de bărbat fatal, care este obișnuit să i se ofere totul pe tavă. Îl văd cum se plimbă prin magazin, puțin dezorientat de varietatea de sisteme audio și mă hotărăsc să merg să îl ajut. Știu deja că va fi un client dificil, așa că satisfacția va fi cu atât mai mare, când îl voi vedea că pleacă cu zâmbetul pe buze, fericit că a găsit exact ceea ce avea nevoie.

- Bună ziua! Mă numesc Cătălina. Vă pot fi de folos?

Îmi aruncă o privire neîncrezătoare și îmi aruncă bomba.

- Domnișoară, vă rog să chemați pe cineva care se pricepe. Am nevoie de sfatul unui cunoscător.

Gata, m-a catalogat! E genul care crede că femeile se pricep doar la cosmetice și bucătărie. Nu știe că pasiunea nu ține cont de sex, vârstă sau clasă socială. Îi voi demonstra. Parol!

- Vă înțeleg perfect! Și eu aș fi reticentă dacă aș merge să cumpăr un ruj și un bărbat mi-ar explica ce proprietăți are, dar, haideți să vă propun un târg! Îmi acordați 10 minute și, dacă tot vreți să discutați cu altcineva, atunci o să îl chem pe unul din colegii mei.

Mă privește cu un aer de superioritate și știu că i-am stârnit curiozitatea. Abia așteaptă să mă facă de râs, să se distreze puțin.

- Ei, bine, domnișoară, mie îmi plac provocările. Aș fi interesat de un sistem de boxe.

- Un sistem de boxe clasic sau pentru înregistrare și mixare?

Îi pică puțin fața, dar își revine repede din șoc. Însă, eu am observat. Dacă nu aș avea un spirit de observație dezvoltat, nu aș mai putea lucra în vânzări.

- Pentru înregistrare. Am un mic studio, la început de drum și caut ceva de calitate.

- Calitatea este întotdeauna cea mai bună alegere.Vă felicit că acordați importanță acestui aspect! Știu exact ce vi s-ar potrivi: Sistemul S2000Pro, de la Edifier. Are o putere de 130 watt și un bass de 5,5", ceea ce îl face perfect pentru nevoile dumneavoastră, din punctul meu de vedere.




- Cât costă?

- Haideți întâi să vedem dacă e exact ceea ce vi se potrivește și apoi vom discuta și despre aspectul financiar, ce spuneți? Vă invit să ne uităm la boxe! După cum vedeți, lateralele din lemn au un design elegant, luxos, pentru că - de ce să nu recunoaștem? - aspectul contează.

Mă uit apreciativ la costumul lui și văd cum se mai înmoaie puțin.

- Dar, cei de la Edifier au îmbinat eleganța cu tehnologia. Diafragma de aluminiu face sunetul să fie de excepție și pun pariu că nici nu concepeți altceva.

Zâmbetul i se lărgește pe față. Masculului Alfa din el îi plac laudele. E obișnuit cu ele. Și, chiar sunt sincere. Deși cu idei preconcepute, se vede că este un om care pune accent pe calitate și lucru bine făcut. Se vede din atitudine, din mers, din siguranța din cuvinte… Cade pe gânduri și se vede că vrea să mă încuie.

- Dar, spuneți-mi ce conexiuni au boxele!

Așteptam întrebarea asta. Chiar credeam că o să începeți cu ea. Pe care le preferați: optic, coaxial, aux, balance, Bluetooth… ? Le au pe toate. În plus, să știți că sistemul are patru presetări: vocal, monitor, clasic sau dinamic. Aveți ce butona și puteți face din pasiune, excelență!

De data asta, zâmbetul meu se întinde pe toată fața, când văd că nici măcar nu se mai chinuie să își ascundă uimirea.

- Domnișoară, cred că v-am judecat greșit!

- Într-adevăr, dar sunt obișnuită! Să înțeleg că v-ați hotărât?

- Mai am alternativă?

- Alegerea este a dumneavoastră, desigur. Puteți căuta ceva mai bun, dar am o presimțire că vă veți întoarce la noi.

- Atunci, de ce să mai plec? Știți să împachetați frumos?

- Nu prea! La asta se pricep colegii mei. În schimb, vă pot oferi o cafea, cât ei vă pregătesc sistemul!




Articol scris pentru proba 19 a competiției Superblog2017.


Etichete: , , , , ,