Martora - Nora Roberts - Recenzie



De prea mult timp mă chinui să citesc cartea asta. Toată lumea mi-a zis că e super, că îmi va plăcea. Când am primit-o cadou, de la Adriana, eram convinsă că o voi citi imediat. N-a fost să fie! Stă de câteva luni în bibliotecă. 
Probabil aș mai fi amânat-o, dacă nu o primeam de citit la provocarea #duelliterar, de pe grupul Literatura pe tocuri, de la Ancuța.

Și acum, mă întreb de ce am așteptat atât? De ce am stat cu o așa comoară în casă, conștientă fiind că e frumoasă? Poate de teama că voi avea așteptări prea mari și voi fi dezamăgită... Încurcate sunt căile lecturii! :))

Pe Nora Roberts o cunoaște toată lumea. Cărțile ei romantice sunt un deliciu pentru majoritatea dintre noi. Am mai citit câteva cărți, dar asta este preferata mea, de departe. Are o poveste de dragoste frumoasă, suspans, acțiune, tot ce îi trebuie să fie o carte bună.

Elizabeth Fich are 16 ani. Vârsta la care totul e roz și principalele preocupări sunt cum să își asorteze hainele și ce film să mai vadă. Nu și pentru Elizabeth! Cu o mamă dominatoare, tânăra nu are dreptul la opinii personale, la decizii, la propria viață. Totul este minuțios programat, ea fiind doar un robot care urmează ordine: ce să mănânce, cu ce să se îmbrace, ce școală să urmeze, ce muzică să asculte... Absolut toată viața îi este programată, pas cu pas, de către mama ei...

Într-un moment de rebeliune, primul din viața ei, Elizabeth trece peste reguli, se răzvrătește. Își cumpără haine noi, își vopsește părul și falsifică documente, pentru a intra într-un club, cu prietena ei, Julie. Acolo, are nenorocul de a da peste Alexi Gurevici și Ilia Volkov, personaje importante din mafia rusească. După prea multă băutură, ajunge în casa lui Alexi, unde este martoră, fără să vrea, la asasinarea cu sânge rece a acestuia și a prietenei ei, Julie. Reușește să scape și ajunge în custodia poliției, fiind persoana care poate înfunda clanul Volkovilor. Dar, ei au relații multe și peste tot, așa că zilele îi sunt numărate.

12 ani mai târziu, în orășelul Bickford, Abigail Lowery își trăiește viața în umbră, reușind să nu iasă cu nimic în evidență. Este doar unul din locurile în care se stabilește temporar, pregătită să plece oricând, să o ia de la capăt. Împreună cu Bert, câinele ei, locuiește într-o căsuță retrasă, lucrând ca programator, fabricând sisteme de siguranță. Nu are încredere decât în ea și în Bert, știind că orice scăpare îi poate aduce moartea.

Însă, nu reușește să rămână atât de ascunsă pe cât ar vrea, stârnindu-i interesul lui Brooks Gleason, șeful poliției locale. Curiozitatea nativă și atracția îl atrag ca un magnet spre Abigail. Este convins că are secrete adânc ascunse și este hotărât să dărâme orice barieră, pentru a le afla.

Deși încearcă să scape, nici Abigail nu este scutită de fiorii dragostei, care își fac loc forțat în sufletul lor. Își va da voie să iubească, să prindă rădăcini? Va înceta vreodată să privească peste umăr? Va avea vreodată încredere?

Cartea a apărut la Editura Litera, în colecția Cărți Romantice.


Etichete: , , , ,