Lupii trecutului. Sofia - Natașa Alina Culea



"- Carol, ție nu ți se pare că viața seamănă cu o ciornă?
- De ce ciornă?
- Așa, este ca și cum ne-am pregăti să scriem romanul vieții noastre, dar nu ajungem să trăim altceva decât ciorna lui. Ce e viața? O bătaie de aripi!"


Anumite momente din viață pot părea o secundă, atunci când ești fericit, pe când altele un secol, atunci când nu ești. Dar oare suntem vreodată fericiți cu adevărat sau, odată ce găsim fericirea, tânjim după momentele în care o căutam? În goana după fericire, uităm să ne bucurăm de micile clipe care o compun. În goana după fericire, uităm să fim fericiți....


Fabian este ajuns la vârsta critică de 40 de ani, vârsta la care marile crize încep să își spună cuvântul. Prins într-o căsnicie fără pasiune, de conveniență, Fabian știe că nu va mai cunoaște niciodată fericirea. Nu se mai poate bucura de nimic, nici situația financiară mai mult decât mulțumitoare nu îl mai satisface, nici Carina, soția sa cea frumoasă, nici prietenii săi. Într-o apatie continuă, este convins că viața trece pe lângă el.


Întreaga lume i se dă peste cap când o cunoaște pe Sofia, o țigăncușă frumoasă, de care se îndrăgostește la prima vedere. Alături de ea, află ce înseamnă să iubești cu adevărat, să trăiești pasional, să te bucuri de fiecare moment.  Cei doi intră într-o relație consumatoare de energii, tumultuoasă, devoratoare, dătătoare de viață, în același timp.


Oricât s-ar chinui Fabian să o înțeleagă pe Sofia, fata este e enigmă pentru el. Mereu alta, mereu în altă dispoziție, Sofia este ca o trezire la viață pentru el. Enigmatică, cu un trecut plin de secrete care o macină, Sofia devine universul lui Fabian și Fabian universul Sofiei. Însă, Sofia nu știe cum să fie fericită cu adevărat, ci trăiește cu o teamă constantă de a nu pierde frumosul, de a nu fi din nou nefericită.


Prins între dorința de a o face fericită pe Sofia și de a nu o răni prea tare pe Carina, Fabian devine un alt om, unul care vrea să se bucure de viață. Dar, când trecutul îi ajunge din urmă, vor reuși ei să facă față realității?


Aflată prima dată față în față cu una din cărțile Natașei, habar nu aveam la ce să mă aștept. Am găsit un stil frumos, o scriere plină de metafore, care m-a făcut să trec cu vederea limbajul neadecvat, pe alocuri. Dacă începutul relației lor mi s-a părut brusc, puțin neverosimil pentru mine, cea care nu crede în dragoste la prima vedere, finalul a fost un mare plus. Nu mă așteptam nicio secundă la așa final, care întregește povestea și îi dă un sens. Este un final din care poți învăța, care te ajută să înțelegi altfel viața.

Mulțumesc, Librex, pentru carte! O puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , , , ,