Eu sunt Malala - Malala Yousafzai și Patricia McCormick


" Un profet e tot copil atunci când e copil, chiar dacă e copil."

Cât de departe suntem dispuși să mergem pentru lucrurile în care credem? Cât suntem dispuși să sacrificăm, pentru a ne urma visele? La ce putem renunța, pentru a câștiga? Când dorințele noastre ne periclitează siguranța, până unde vom continua?


Malala este doar un copil, însă nu se poate bucura de copilărie, deoarece a avut ghinionul de a se naște în una din țările unde femeile nu au drepturi. Tot ce își dorește este să poată învăța și luptă cu toate puterile ei pentru a avea acest drept, de altfel esențial.

Luptă cu sistemul, cu talibanii, cu guvernul, cu fricile ei interioare. Luptă cu tot ce îi stă în cale, deoarece își dorește să aibă o viață în care să poată gândi pentru ea, să poată lua decizii, să știe cât mai multe. Luptă pentru ea și pentru fiecare copil care nu are curajul să deschidă gura în fața celor ce subjugă pe toată lumea. Luptă chiar și atunci când viața îi este în pericol, când este la un pas de moarte, după ce este împușcată, tocmai pentru a fi oprită. Dar ea luptă cu și mai mare înverșunare.


Câștigătoare a Premiului Nobel pentru pace, Malala este aceeași fată căreia îi place să se certe cu frații ei, să se distreze cu prietenele ei, să se plimbe în voie alături de părinții ei, să poată ridica fruntea și să fie mândră de cine este, fără teama că va avea de suferit din pricina asta.

Susținută de părinți și mai apoi de o lume întreagă, Malala a scris această biografie tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra situațiilor crunte din locurile parcă uitate de lume, unde încă se trăiește după reguli inumane. Copiii ar trebui să se poată bucura de copilărie, de magia învățăturii, de toate beneficiile lumii moderne. Copiii nu ar trebui împușcați în plină stradă, pentru că au îndrăznit să lupte! Copiii ar trebui lăsați să prindă atât aripi, cât și rădăcini!

"Eu sunt Malala. Lumea mea s-a schimbat, dar eu nu."

Mulțumesc, Librăria Donaris! Puteți achiziționa cartea de aici

Etichete: , , , ,