Central Park - Guillaume Musso



" Există momente rare în viață când o ușă se deschide și când ți se oferă o întâlnire pe care n-o mai așteptai. Cea cu ființa complementară care te acceptă așa cum ești, care te ia pe de-a-ntregul, care îți ghicește și îți acceptă contradicțiile, temerile, resentimentul, furia, șuvoiul de noroi negru care îți curge prin minte. Și pe care îl domolește. Cel care îți întinde o oglindă în care nu-ți mai este frică să te privești. "

Acel moment când l-a găsit pe Paul, ginecologul care avea să îi fie soț, a fost momentul crucial pentru Alice Schafer, polițista franțuzoaică în plină expansiune a carierei. De la momentul 0, până la ziua în care se trezește pe o bancă din Central Park, New York, încătușată alături de un necunoscut, au trecut 3 ani...3 ani în care își pierde copilul încă nenăscut, ucis de un criminal în serie, în aceeași zi în care își pierde și sotul, care gonea să ajungă la ea la spital...3 ani care o schimbă ca om, în care nu mai are niciun țel în viață....

Dar, să revenim la momentul acelei dimineți în care, după o băută cu fetele în Paris, se trezește a doua zi dimineață legată de Gabriel Keyne, un pianist de jazz din Dublin, pe o bancă în New York...fără acte, fără bani, doar cu un pistol din care lipsește un glonț și cu o pată de sânge pe cămașă...

În mintea ei este doar un mare gol, la fel ca și în cea a lui Gabriel. Cine i-a adus aici și de ce? Polițista din ea intră în funcțiune, încercând să pună cap la cap piesele acestui puzzle ciudat, doar cu mijloacele pe care le are la îndemână.

Apelează la colegul și prietenul ei de încredere, Seymour, să o ajute să descâlcească firele acestei situații ciudate. Toate indiciile duc spre Eric Vaughn, criminalul în serie care i-a distrus viața. Totodată, află că Gabriel este și el agent FBI, aflat pe urmele aceluiași criminal, pe care ea îl credea mort.

În cine să mai aibă încredere și cum să iasă din această situație fără rezolvare?

Dacă ar fi să descriu într-un cuvânt această carte, ar fi EXCEPȚIONALĂ. De mult timp nu am mai citit un thriller atât de bun, în care să nu reușesc să ghicesc absolut nimic din ce va urma, care să mă suprindă total. Răsturnările de situație au fost atât de bine plasate, că nu am putut să mai las cartea din mână, până nu am terminat-o. Sfârșitul a fost waw, nu mă așteptam în veci la așa ceva. 

Trebuie neapărat să citiți această carte, pe care o puteți achiziționa de aici! De altfel, toate cărțile scrise de Musso merită citite, pentru că are un stil frumos, unic, care te prinde.

Mulțumesc, Editura All!

Etichete: , , ,