Sub luna de sofran - Nicole C. VosselerPrimita de la Diverta si recomandata de voi, Sub luna de sofran a fost o carte uimitoare.

Am senzatia ca tocmai m-am intors dintr-o calatorie prin Orient, in care Arabia si India, cu parfumurile si frumusetile lor, imi sunt la fel de cunoscute ca si personajelor povestii.

Am tras de carte cat mai mult, nu pentru ca nu mi-a placut, ci pentru a savura cat mai mult descrierile minunate, pline de culoare, miros si miscare.

A fost una din putinele carti la care abia asteptam sa citesc o descriere (de obicei nu prea am rabdare cu descrierile lungi), pentru a ma simti cat mai aproape de acele locuri pline de mister, de senzualitate, pentru a lua parte la obiceiurile localnicilor, pentru a simti aroma mancarurilor excentrice, pentru a ma invalui in parfumul vesmintelor colorate.

A fost un roman complex, cu multe personaje si multa actiune, care a urmarit viata Mayei inca decand era o copila, pana la batranete.

Nu e greu sa povestesc actiunea...si parca nu imi gasesc cuvintele potrivite.

Existenta Mayei este marcata, inca de la 9 ani, de Richard, un student al tatalui sau. Cand acesta pleaca in expeditii, ii povesteste Mayei, in scrisori, despre toate locurile pe care le vede, inducandu-i, astfel, dorinta de libertate si de a sti cat mai mult.

Indragostita de el, Maya spera ca se va intoarce la ea si vor pleca impreuna in lume. Insa, cand Richard ii taie aripile, Maya sufera si isi gaseste alinarea in Ralph, prietenul fratelui sau, Jonathan, ofiter in armata britanica.

Crezand ca il iubeste si vazand ca parintii se impotrivesc unei casatorii cu el, la 20 de ani, Maya fuge cu Ralph, sperand ca o asteapta o viata plina de aventuri. Tot ceea ce gaseste, in schimb, este o viata  nefericita, in Aden, un loc groaznic, unde ea si Ralph isi dau seama ca nu se cunosc aproape deloc si se indeparteaza din ce in ce mai mult.

Dupa o viata nefericita, isi doreste sa plece inapoi la familia sa, mai ales ca fratele ei este ucis pe front, unde era medic. Ii era dor pana si de Angellina, sora sa superficiala, deoarece viata cu Ralph era tot mai de nesuportat.

Nu mai apuca insa sa plece, deoarece este rapita de beduini, pentru a fi folosita ca si moneda de schimb, in favoarea sultanului din Ijar.

Abia acum, in aceste conditii groaznice, Maya afla ce inseamna sa iubesti cu adevarat, datorita lui Rashad, capetenia tribului care a rapit-o. Cei doi sunt suflete pereche, insa isi dau seama ca nu au nici un viitor impreuna.

Dupa o aventura de proportii, Rashad o ajuta sa fuga si petrec 2 nopti de neuitat, 2 nopti cat pentru o viata de om, 2 nopti pe care nu le vor uita niciodata.

Maya este inapoiata englezilor si, implicit, sotului ei, si Rashad urmeaza sa fie judecat pentru faptele lui.

Cand isi da seama ca este insarcinata cu copilul lui Rashad, Maya stie ca macar asa isi va aminti de el si de dragostea lui. Stie ca nu mai poate suporta viata cu Ralph si ca isi va creste copilul singura si parintii o sustin, viata revenind la normal.

Se muta la Cairo, impreuna cu matusa sa, Elizabeth, care a sustinut-o mereu, unde scrie carti si face traduceri si isi creste baiatul, asa cum poate mai bine.

Dar oare ce ii va rezerva viitorul frumoasei Maya? Va ramane singura sau isi va gasi din nou dragostea? Este Rashad mort, asa cum crede ea?


Stiu ca am scris mult...si parca simt ca nu am spus nimic, ca nu am reusit sa redau nici macar putin din frumusetea cartii. Chiar va recomand din toata inima sa o cititi, este o lectura uimitoare.

O puteti achizitiona de aici.

Etichete: , , ,