Tobele toamnei vol. 1 - Outlander #4 - Diana Gabaldon - Recenzie


Să bată Tobele Toamnei

Nu mai e un secret pentru nimeni că sunt îndrăgostită de seria Outlander. Din punctul meu de vedere, are tot ce îi trebuie: pasiune, aventură, istorie, dragoste, acțiune, suspans, personaje bine conturate, descrieri minunate. Să mai zic? Cei cărora le place seria, sigur îmi dau dreptate.

După ce am terminat Cercul de piatră, am rămas cu gândul la Jamie și Claire, la ce aventuri noi îi mai așteaptă. Nu vă închipuiți ce bucuroasă am fost când a apărut și partea a patra. 

Și primul volum din Tobele Toamnei e un monstru de carte, dar, în ciuda numărului mare de pagini, seria asta se citește repede. Gabaldon are un stil atât de frumos, încât nici nu îți dai seama când începi o carte și când o termini.

După aventurile lor pe mare, din volumul trecut, Claire și Jamie ajung în America, insulele sălbaticilor și indienilor, prea puțin cunoscute. Aici, au avantajul de a trăi ca niște oameni liberi, o pot lua de la capăt, fără să le fie frică. Însă, a o lua de la capăt presupune curaj și riscuri. Vor reuși ei să se adapteze?

În sălbăticia Virginiei, ei încearcă să construiască o comunitate, să își facă o gospodărie și să se adapteze vieții diferite. Trăiesc aproape de indieni, pe care încearcă să și-i facă aliați, și nu dușmani. Alături de Ian, pe care îl țin cu ei, Claire și Jamie învață să fie o familie și ușor, ușor, își văd visul cum devine realitate. Însă, sălbăticia îi va transforma și îi va pune la grele încercări.

200 de ani mai târziu, Brianna, fiica lor, încearcă să își vadă de viață. Se îndrăgostește de Roger, care vrea să o protejeze și  să o facă a lui. Însă, obsesia pentru trecut nu o lasă să fie fericită. Gândul la părinții ei o face să caute prin toate sursele, poate va găsi ceva despre ei. Ce descoperiri va face oare? Își va dori să fi lăsat trecutul în trecut sau va fi, în sfârșit, mulțumită?

O carte minunată, pentru care mulțumesc celor de la Libmag! Abia aștept volumul 2.





Etichete: , , , , ,