Suflete în noapte - Kent Haruf - Recenzie



Suflete în noapte este un roman simplu. Atât de simplu, încât ar putea fi banal, dacă nu ar fi extraordinar. Vă întrebați ce poate fi atât de extraordinar într-o carte atât de simplistă? Mesajul transmis: acela că dragostea nu are vârstă și oricine are dreptul la fericire. 

Addie și Louis sunt doi bătrânei care își trăiesc viețile liniștite într-un mic orășel, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea. Partenerii le-au murit de mult timp, copiii le sunt plecați. Sunt doar ei și singurătatea lor. Asta, până într-o zi, când Addie îi face lui Louis o propunere care poate părea scandaloasă: să își petreacă nopțile împreună.

Astfel, în fiecare noapte, doi bătrânei împart singurătatea, amintirile și patul. Cu pijamaua și periuța de dinți în mână, Louis își face apariția în pragul casei lui Addie, indiferent la ochii curioși ai vecinilor și la gura lor mare, care îi judecă.

O prietenie care se naște din nimic, se transformă în mai mult, cu fiecare noapte care trece și cu fiecare secret împărtășit pe întuneric.

Însă, cum era de așteptat, cei din jur nu sunt de acord cu relația lor, în special copiii acestora. Vor ceda presiunilor celor din jur sau vor reuși să îi ignore și să continue să fie fericiți? Cer ei prea mult dacă vor să iubească și să fie iubiți?


Mulțumesc, PandoraM! Puteți achiziționa cartea de aici.


Etichete: , , , ,