Cărți, cafea și o franciză




Mă așez la masa din colț, cu o cană de cafea aburindă în față și îmi scot cartea din geantă. Mă relaxez și uit de mine, prinsă în acțiunea cărții. Aud vag zumzetele conversațiilor din jurul meu, muzica în surdină și zgomotul expresoarelor. 

Mirosurile zecilor de sortimente de cafea mă învăluie și aroma celei pe care o beau mă face să zâmbesc. Și nu doar cafeaua mă face să zâmbesc, ci și mulțumirea că toate astea sunt ale mele: cafeneaua, cu mesele ei cochete, cu mirosurile ademenitoare, cu clienții exuberanți sau pierduți în lumea lor, în fața paharului de pe masă.


Tucano coffee – o afacere cu suflet


Am ales o afacere în franciză, în detrimentul uneia nou nouțe. De ce? Pentru renume, pentru că e deja testată și are succes, pentru că e ceva ce sigur funcționează. E ca și cum ai cumpăra un apartament la cheie și tu ai veni liniștit, cu băgăjelul în mână, și te-ai trânti pe canapeaua confortabilă, în fața televizorului pus deja pe perete, cu o cană de cafea făcută la expresorul găsit deja în bucătărie.



Dar, ce este o franciză?


Eu o văd ca pe o oportunitate. Este o afacere de succes, în care investești bani, timp, pasiune, fiind sigur că va funcționa. E ceva testat înainte, ceva ce știi că are succes. 

Când am ales să investesc în franciza Tucano coffee, am investit în viitorul meu. Am cumpărat o afacere la cheie, cu toate micile sau marile ei secrete, cu toate atuu-rile și cu toată consultanța și suportul din spate. 
Bineînțeles că nu m-am culcat pe o ureche, așteptând să îmi pice succesul din cer. E nevoie de muncă și implicare.

Am studiat multe idei de afaceri, înainte să mă hotărăsc asupra francizei Tucano coffee, dar simțeam că nimic nu mi se potrivește. Din fericire, îmi place cafeaua bună, și cafeaua îmi dă întotdeauna idei și energie; energie să mă ocup de afacerea mea 24 din 24 de ore, să mă promovez, să mă dezvolt.

Succesul meu, ca investitor, este și succesul lor. Succesul lor este și al meu. 

În general, la noi în țară, oamenii sunt reticenți la schimbări sau la noutate. Tocmai de aceea, am preferat să investesc într-o franciză și nu într-un start-up. Și apoi, cine nu iubește cafeaua bună și ambianța plăcută?


Love
Peace
Coffee

Aceasta este filozofia francizei Tucano coffee și, implicit, a cafenelei mele. 

Am preluat ideile, la care am adăugat un plus de valoare. Cafeneaua mea are și o mini-bibliotecă, pentru cei ce vor să își savureze cafeaua în compania unei cărți și nu au niciuna la ei. 

Pentru că, ce poate fi mai plăcut decât să te relaxezi în fața unei cafele aburinde, cu o carte bună în mână, într-o cafenea cochetă? 

Vă spun eu: să fie cafeneaua ta!

Articol scris pentru proba 17 a competiției Superblog2017.


Etichete: , , , , ,