Anotimpul iubirii - Rodica Mijaiche - Recenzie



Cineva m-a întrebat, cândva, dacă eu cred în dragoste la prima vedere... Și nu credeam, deloc. Chiar consideram că e o minciună. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Nici acum nu cred că te îndrăgostești pe loc de un om, însă ceva te atrage spre el, ceva îți spune că el e alesul. De la asta la dragoste, e doar un pas. Deci, da, există și dragoste la prima vedere.

Anotimpul iubirii e prima carte a Rodicăi Mijaiche și ultima pe care am citit-o eu. Nu știu de ce am lăsat-o la urmă, dar a devenit preferata mea, din cărțile ei. Da, e tare scurtă și toate se petrec repede, repede. Însă, sentimentele profunde care "cresc" în cele 178 de pagini, personajele puternice care se creionează, suferința și iubirea care vindecă, toate au urcat-o în top. 

AnaMaria este o persoană sensibilă. Greu încercată de viață, rămasă singură după ce familia i-a murit într-un accident, ea își găsește alinarea în Mihai, prietenul ei cel mai bun. Cei doi locuiesc împreună și lucrează la aceeași firmă de avocatură. Însă, când și Mihai moare, mult prea tânăr, Anamaria se trezește din nou în aceeași situație disperată: este a nimănui. Este convinsă că nu are dreptul la iubire și că atrage moartea persoanelor dragi.

Adrian este fratele lui Mihai. Acesta revine de pe front, după ce mulți ani a luptat în mijlocul acțiunii, căutând moartea. Se consideră vinovat pentru că părinții lor l-au renegat pe Mihai, care avea alte orientări sexuale. Când se întoarce, rănit și cu sufletul zdrobit, află de la Anamaria că Mihai este mort. 

Din prima clipă în care se văd, ceva îi atrage ca un magnet unul spre celălalt. Însă, au prea multe fantome din trecut care îi bântuie și nu își dau voie să fie fericiți. Nu au încredere în ei și încearcă să se îndepărteze unul pe celălalt, doar pentru a nu se răni. Se vor vindeca vreodată de trecut și vor privi spre viitor?

Mulțumesc pentru carte, Rodica! Aceasta a apărut la Librex și o puteți achiziționa de aici.


Etichete: , , , ,