Nu te împiedica de mine, te implor! - Georgiana Vâju - Recenzie



"Sunt oameni pe care îi ținem în brațe, dar nu neapărat și în suflet. Și oameni pe care îi ținem în suflet, pentru că nu putem să îi ținem în brațe."

Sunt cărți pe care ne dorim mult să le citim, dar totuși le amânăm la nesfârșit, așteptând un semn că e momentul potrivit pentru ele. Pe cât de curioasă eram să citesc Nu te împiedica de mine, te implor!, pe atât de mult am amânat-o. Într-un final i-a venit rândul și pot spune că mi-a plăcut.

E un roman psihologic, în care autoarea pune accent pe sentimente și trăiri sufletești, pe gânduri și analiză: a oamenilor, a situațiilor, a relațiilor. Mi-ar fi plăcut să aibă un pic mai multă acțiune, dar, mi-a șoptit o vrăbiuță că va avea în volumul 2, să compenseze.

Ana e o femeie care pune pasiune în ceea ce face. O relație ciudată, care o macină și pe care nu o înțelege, o face să își ia un concediu bine-meritat... într-un sanatoriu. Adică, între noi fie vorba, cât de nebun să fii să te duci de unul singur "la nebuni"?!  

Meseria pe care o are (psiholog) o ajută să înțeleagă că e într-o stare depresivă, din care nu poate ieși altfel. De fapt, ea se ascunde... de lume, de el, de ea. Și acela e locul perfect pentru a o face.

La clinică, îl cunoaște pe Iv, cel care va fi medicul ei, pe parcursul șederii ei acolo. Practic, e ca la un hotel de lux, exceptând discuțiile cu psihologul. În pauzele dintre discuții și tratamente scrie și analizează situația în care se află. De altfel, toate discuțiile ei cu Iv sunt analize asupra unor aspecte mai mult sau mai puțin plăcute ale vieții. Pe alocuri, mi s-a părut că Ana filozofează cam mult și rolul lui Iv e de a o aduce cu picioarele pe pământ. 

Bineînțeles că tachinările nu întârzie să apară, urmate de inevitabila atracție. Să fie situația în care se află cea care îi atrage în jocurile atracției? Ana nu vrea să se lase prinsă în jocul "de-a îndrăgosteala", de teama de a nu îl face pe el să sufere. Însă, Iv este încăpățânat și răbdător. Va rezista ea tentației?

Mulțumesc pentru carte, Editura Quantum Publishers!

Etichete: , , , , ,