Nopți la Monaco - Natașa Alina Culea - Recenzie"Nopți la Monaco... Un nou început în lumea opulenței și a oamenilor care par mereu fericiți."


Cu stilul Natașei am făcut cunoștință citind Lupii trecutului. Sofia, o carte plină de sensibilitate, cu un final care mi-a rămas și acum în cap. Dacă la acea carte am mai găsit mici chestii care nu prea mi-au plăcut, Nopți la Monaco a avut tot ce îi trebuie să fie o lectură captivantă, care m-a prins în mreje.

M-a plimbat de la Văleni la Monaco, de la sărăcie la opulență, de la naivitate la prefăcătorie, de la timiditate la seducție. 

Nicoleta Dragomirescu a avut ghinionul de a se naște la Văleni, într-o familie săracă, care își ducea traiul de la o zi la alta. Câte fete nu sunt în situația ei? Câți copii nu cunosc greutățile vieții de la o vârstă mult prea mică? Câte familii trăiesc încă în astfel de condiții? Însă, Nicoleta are o șansă să schimbe ceva, atunci când tușa Catia o ia să locuiască la Ploiești, cu ea. Intră în universul cărților, citind tot ce îi pică în mâini. Mătușa sa o îndrumă către studiu, o ajută să își depășească condiția, să vrea mai mult de la viață.

Dar, cum ajunge Nicoleta de la fata naivă, care face greșeli, pentru că habar nu are ce înseamnă viața, la Nika, femeia seducătoare care încheie contracte de milioane de dolari în toată lumea și care are bărbații la degetul mic? Cum ajunge Nika de la Văleni la Monaco? Cărui înger păzitor trebuie să îi mulțumească și care este prețul pe care trebuie să îl plătească?

Pentru a fi fericită, trebuie ca mai întâi să își ia doza de nefericire. Pentru a câștiga, trebuie să riște și să facă multe compromisuri. Pentru a lăsa trecutul în urmă, trebuie să renunțe la prezentul incert și să își proiecteze un viitor luminos.

Va învăța din greșeli și va greși din nou, va fi trădată și va suferi, dar va renaște din cenușă, pentru că este o învingătoare. Și învingătorii nu pierd niciodată: ei doar câștigă sau învață din greșeli.

Mulțumesc, Librex! Achiziționați cartea de aici și veți avea parte de o super călătorie literară!

Etichete: , , , , ,