Hai să ne prefacem și azi! - Remina Radu - Recenzie


"Te-ai gândit vreodată câte dintre deciziile pe care le iei într-o zi îți schimbă viața? Eu da. Toate."

Zâmbete false, care maschează tristeți numai de noi știute, îmbrățișări fugare, care nu mai transmit nimic, "te iubesc" aruncat din obișnuință, odată cu sărutul fugar de dimineață. Conversații superficiale, întrebări puse din complezență, fără a ne interesa răspunsul și răspunsuri date din obișnuință, fără a ne interesa întrebarea. Strângeri de mână formale, prietenii unilaterale, iubire neîmpărtășită, idealuri ascunse atât de adânc încât nici nu ni le mai amintim. Toate fac parte din viață. Așa că... Hai să ne prefacem și azi!

Despre asta e cartea Reminei Radu, despre viață, emoție, trăiri, sentimente bine ascunse. Facem cunoștință cu eroina noastră imperfectă, o ea fără nume, pentru că poate fi oricine. Prinsă între două iubiri, frământările interioare ale unei femei care se preface zi de zi o transformă, o formează ca om. Îl înșeală pe soțul ei, Robert, cu un el, pentru că "este o visătoare". Nu plănuiește să o facă, dar se îndrăgostește de el, în timp ce se reîndrăgostește și de soțul ei. Este întreagă doar iubindu-i pe amândoi, într-un mod ciudat, pe care nu îl înțelege nici ea.

Fură clipe alături de el, știind că nu îi va aparține niciodată, însă având nevoie de el ca de aer. În lipsa lui, transformă clipele alături de Robert în unele de neuitat. Nu poate și nu vrea să renunțe la niciunul. E ca și cum ar renunța la o parte din ea. Totuși, ce se va alege de viața ei? Spre ce final o vor duce alegerile ei?

Mi-a plăcut tare mult stilul autoarei, plin de umor și autoironie. Analiza psihologică a personajelor, făcută prin prisma unei povestitoare talentate, a fost una pe care nu ai cum să nu o citești cu plăcere. Stilul poetic s-a împletit perfect cu umorul, rezultând o carte frumoasă și ușor de citit. Însă, nu am putut deloc rezona cu personajul principal. Nu am putut să îi înțeleg unele decizii, oricât m-aș fi chinuit. E posibil să fie și vina mea, recunosc. Am pornit cu prejudecăți, deoarece nu suport infidelitatea.  Oricum, vă recomand cartea, cu drag.

Mulțumesc, Bookzone! O puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , , ,