Fărâme de șoapte - Amie Kaufman, Meagan Spooner - Recenzie


Am citit acum ceva timp Cioburi de stele și mi-a plăcut mult. Autoarele au inventat o lume nouă, în Universul nostru mare.

Când cei de la Libris mi-au trimis Fărâme de șoapte, am fost curioasă să continui călătoria prin Univers. Curioasă să văd pe ce planetă se petrece acțiunea, curioasă dacă vor apărea din nou ființele șoptitoare.

Avon este una din cele mai mici planete. Aici, terraformarea nu are efecte prea mari, deoarece o boală numită Furia îi lovește pe ocupanții ei. Când sunt infectați, ei ucid cu sânge rece, fără să aibă habar ce au făcut. E ca și cum ar fi posedați. Întâi încep să viseze, apoi Furia se instalează, preluând controlul. Pe toți îi afectează această boală cruntă, înafară de căpitanul Jubilee Chase. Chase față de piatră, cum este poreclită de soldații ei, nu visează, nu are slăbiciuni, este puternică și știe întotdeauna ce are de făcut.

Flynn Corman este conducătorul rebelilor sau a grupării Fianna. În urmă cu 10 ani, sora sa a pornit un război împotriva armatei și a fost ucisă. El încearcă să aplaneze conflictele și vrea să fie pace. S-a săturat să se ascundă, s-a săturat de arme și rivalități.

Când descoperă o clădire secretă a armatei, în partea de est a mlaștinilor, Flynn încearcă să afle mai multe informații. Așa ajunge să o răpească pe Jubilee, sperând să obțină informații în schimbul eliberării ei. Ce nu știe el este că soldații nu negociază cu rebelii. 

Când oamenii lui decid să o omoare pe Lee, el hotărăște să o ajute să scape. Lucrurile încep să se precipite, Furia lovește din ce în ce mai mult, tot mai mulți oameni nevinovați mor și nimeni nu face nimic.

Flynn și Jubilee pot doar să se alieze, pentru a încerca să afle adevărul. Descoperă indicii care îi duc spre LaRoux, dar fără dovezi nu vor reuși nimic. Sunt ei doi împotriva lumii, a universului, a oamenilor lor.

Lilac și Tarver încearcă să îi ajute să afle adevărul, dar vor reuși ei să scape cu viață? Îi va lovi și pe ei Furia? Ce este acea clădire a armatei, care apare și dispare după cum vrea? Vor ști în cine să aibă încredere?

Mai adăugați la toată încurcătura și faptul că se îndrăgostesc. Această dragoste nu este posibilă, provin din lumi total diferite. Totuși, odată instalată, dragostea e ca o boală cronică. Nu se vindecă.

Cartea este volumul 2 din seria Constelații. Abia aștept să citesc și volumul 3.

Etichete: , , , , ,