Cum să te îndrăgostești - Cecelia Ahern - Recenzie



Cum să îți ceri iertare, cum să te bucuri de viață, cum să-ți organizezi și să-ți simplifici viața, cum să ieși în evidență, cum să ceri sau să oferi ajutor... Christine Rose le învață pe toate din cărțile motivaționale pe care le citește. Însă cine o va învăța cum să te îndrăgostești? Nimeni altul decât Adam Basil, un om care nu vrea decât să moară.


Dar, să o luăm cu începutul. Christine trece printr-o perioadă grea. După 9 luni de căsnicie, își dă seama că ea și soțul ei nu pot fi fericiți împreună, așa că se hotărăște să divorțeze. Factorul declanșator pare a fi o traumă prin care ea a trecut recent, când a asistat la sinuciderea lui Simon, fără să fie capabilă să îl oprească. Cel puțin, toată lumea pare să creadă asta. Însă, ea știe că divorțul e decizia corectă. Își va continua viața singură. Are micuța ei companie de HR, îi are pe tatăl și surorile ei aproape, va reuși să treacă peste orice neajuns.

Dar, poate trece nepăsătoare pe lângă moarte, din nou? Se spune că fulgerul nu lovește de 2 ori într-un loc. Cât ghinion să aibă Christine ca, într-o lună, să treacă prin aceeași situație de 2 ori? Când îl vede pe Adam pregătit să se arunce de pe un pod, știe că trebuie să facă tot ce îi stă în putință să îl mențină în viață. Nu își mai poate încărca sufletul cu încă o moarte. 

Curajoasă, face un pact cu diavolul... pardon, cu Adam. Nu se aruncă de pe pod și ea îl va convinge că viața e frumoasă și că merită trăită. Asta, în doar 2 săptămâni. Adam acceptă, convins fiind că va ajunge de unde a plecat. Nu mai concepe viața fără iubita lui, care l-a înșelat cu cel mai bun prieten al său. De asemenea, nu vrea să preia compania Basil, cea mai mare fabrică de dulciuri din Irlanda. Tatăl său este pe moarte, sora sa este plecată din țară și nu se poate întoarce fără a fi arestată și el este obligat să preia afacerile familiei, ceea ce nu își dorește. Mai bine, moare!

Cu 2 săptămâni în față și cu un fals optimism, Christine este hotărâtă să reușească. Dar, cum va reuși să scoată un om din depresie, când ea însăși este în aceeași situație? Cu siguranță, cărțile ei o vor ajuta! În încercarea de a îl face pe Adam să învețe din nou că viața merită trăită, Christine își va recăpăta și ea pofta de viață.

Ajutându-l pe el să își recapete iubita, se îndrăgostește, puțin câte puțin, iremediabil. Este pregătită să i se rupă sufletul în mii de bucăți când el o va părăsi, dar nu este pregătită să îl lase să moară. Va reuși să îl oprească?

Față de Cadoul, Cum să te îndrăgostești mi-a plăcut mult mai mult. Este o carte care tratează subiecte sensibile, o carte care te afectează și pe care o citești rugându-te să fie bine.

Mulțumesc, Editura All! Cartea o puteți achiziționa de aici.


Etichete: , , , , ,