Cel mai de preț cadou - Nicholas Sparks - Recenzie


Care este Cel mai de preț cadou pe care l-ați primit vreodată? Dragoste, bani, fericire, sănătate, viață... ?

Să fie dragostea de ajuns pentru o viață întreagă? Să fie de ajuns o viață fără dragoste? 

Dawson Cole şi Amanda Collier au parte de acea primă iubire care îți face inima să tresară şi sufletul să râdă.  Acea iubire specifică adolescenței, care îți dă fluturi în stomac şi fiori plăcuți în tot corpul. Însă, ei au ceva mai mult... Ştiu că sunt suflete pereche, o simt în fiecare suflare, în fiecare sărut, în fiecare îmbrățișare... Să fie asta de ajuns?

Amanda provine dintr-o familie bună, bogată. O aşteaptă o viață la standarde înalte şi părinții ei nu ar accepta nimic altceva pentru fiica lor. Dawson face parte dintr-o familie de hoți şi criminali, o familie de care toată lumea fuge. El este singurul diferit, dar asta nu contează în ochii celor din jur. 

Deoarece părinții Amandei îi fac viața din ce în ce mai grea, din cauza relației ei cu Dawson, acesta este nevoit să renunțe la iubirea lor, pentru a o şti pe ea fericită. Renunță la ea, pentru a fi sigur că îşi va urma toate visele, vise pe care nu şi le-ar putea atinge, dacă ar rămâne cu el.

Peste 25 de ani, moartea lui Tuck, cel care a fost martorul iubirii lor, cel care l-a găzduit pe Dawson atunci când fugea de familia lui, cel care le-a fost ca un tată, îi aduce înapoi în Oriental. 

Găsim o Amanda căsătorită, cu 3 copii şi o căsnicie cu probleme şi un Dawson singuratic, care nu a mai avut niciodată o altă relație.  O lume întreagă stă între ei, un sfert de secol îi schimbă... Dar, un lucru încă îi unește: iubirea neschimbată.

Tuck le lasă niște instrucțiuni după moartea sa, lucru ce îi aduce din nou aproape, timp de un weekend. Oare vor rezista tentației? Viața diferită a fiecăruia va sta în calea iubirii reaprinse? 

Prea mult timp a trecut şi prea multe lucruri s-au schimbat. Vor renunța la viață clădită pas cu pas, pentru ce a fost şi ce ar putea fi? 

Ce cadou le va face viața şi ce le va lua în schimb? 

Mulțumesc, Librăria Donaris! Am citit cartea în urma provocării #alegecarteanumeluimeu, de pe grupul Prefață de carte şi Porția de citit. O puteți achiziționa de aici.



Etichete: , , , , ,