Abis - Alina Marinescu #5 - Monica Ramirez - Recenzie


Atunci când Abis-ul te cuprinde, cine sau ce te mai poate salva? Când uiți cine ești și te cuprinde deznădejdea cum vei ieși la suprafață? Când ești doar o umbră a unei umbre cum îți vei recăpăta sufletul pierdut? Când amintirile revin în frânturi, vei reuși să refaci puzzle-ul vieții tale?

Seria Alina Marinescu e ca un roller coaster. Acum ești sus, în următoarea clipă ești jos; acum ești în extaz, apoi în agonie; acum ești relaxat, apoi cu nervii încordați la maxim.

Abis este cel de-al 5- lea și penultimul volum al seriei (recenziile volumelor anterioare le puteți citi aici). Este un volum al pierderii și regăsirii de sine, un volum al schimbărilor bruște de situație și al suspansului dus la extreme. Un volum al speranței, care răsare ușor, ușor, în sufletul cititorului. Dar, eu știu să nu mă bucur...nu până ce nu citesc și ultimul volum.

La sfârșitul volumului anterior, am lăsat-o pe Alina pradă deznădejdei, în mâinile celui mai mare terorist Al' Qaeda. Acesta o "reprogramează" pe Alina, drogând-o și ștergându-i trecutul, pentru a o folosi pe post de asasin, de partea lor. Ea nu mai știe cine este sau cine a fost. Tot ce trebuie să știe ea este că cei de la Elite sunt inamicii, care trebuiesc eradicați.

Însă, când cei de la Elite îi recunosc stilul, o răpesc și o aduc înapoi, cu speranța că o vor regăsi pe vechea Alina, că o vor face să își aducă aminte. Misiunea cade pe Marius, cel ce i-a fost iubit și care ar da orice să o poată readuce în viața lui. Brett îi dă un ultimatul: o face să își amintească sau o omoară...

Amintirile îi revin, ușor, ușor, însă traumele fizice și psihice la care a fost supusă o fac să se închidă în ea și să își piardă fărâma de suflet și de speranță pe care o avea. Nu lasă pe nimeni să se apropie de ea, devenind un robot pregătit să urmeze ordine și să ucidă, fără a îi păsa de nimeni și de nimic.

Dar Marius nu renunță așa ușor, nici chiar atunci când toți au renunțat la ea, la a o mai căuta în adâncul abisului. Va reuși el să o aducă la suprafață pe vechea Alina sau aceasta e pierdută pe veci?

O carte minunată, la fel ca și cele anterioare.

Mulțumesc, Monica și Librex! Cartea o puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , , ,