Refugiul - Nicholas Sparks - Recenzie



De câtă putere este nevoie să o iei de la capăt într-un alt loc? De câtă suferință este nevoie să fugi din lumea ta și să te ascunzi, undeva unde trecutul să nu te poată găsi? De câtă stăpânire este nevoie să nu te uiți mereu în urmă, de frică? De cât curaj este nevoie să poți avea din nou încredere în oameni și în tine?

Luna trecută, Cartea de 10 de pe grupul Prefață de carte și Porția de citit a fost Refugiul, o carte minunată, pe care am citit-o cu sufletul la gură. O carte despre curaj si puterea vindecătoare a iubirii.

Katie este o femeie curajoasă, care a trecut prin iad și a avut puterea să o lase în urmă pe Erin, soția abuzată de soțul ei alcoolic și cu probleme grave la mansardă, după părerea mea. 5 ani din viață și i-a distrus stând lângă un soț care o bătea până o lăsa lată, ca mai apoi să o strângă în brațe și să spună că îi pare rău. Un soț care o ținea sub cheie și care o făcea tot pe ea să se simtă vinovată pentru comportamentul lui execrabil. Un soț care îi urmărea fiecare mișcare și care își permitea asta, pentru că el era legea, fiind polițist. Un soț nebun, pe care eu l-aș fi părăsit de la prima palmă, pentru a nu mai avea ocazia să o dea pe a doua.

Mulți spun că pentru familie trebuie să lupți. Total de acord, dar până la un punct. Violența este o limită clară, pentru mine. Nimeni, dar absolut nimeni, nu ar trebui să suporte așa ceva.

Cu o identitate nouă și cu bani în buzunar doar cât să îi ajungă de un bilet de autobuz, Katie ajunge în Southport, un orășel mic din Carolina de Nord. Aici, încearcă să își găsească liniștea, lucrând la un mic restaurant și încercând să nu iasă cu nimic în evidență.

Însă, viața nu dansează după regulile tale, ci tu după ale ei. Îl întâlnește pe Alex, tată văduv, care îi crește pe micuții Josh și Kristen singur, după moartea soției sale. Deși atracția dintre ei este evidentă, pe amândoi îi bântuie trecutul. Amintiri dureroase pentru ea, plăcute pentru el, teama ei, nostalgia lui...

Încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună și Katie începe să prindă curaj și să se bucure alături de familia pe care și-a dorit-o mereu.

Însă, trecutul pândește și va reveni în viața ei, tocmai atunci când se așteaptă mai puțin...





Etichete: , , , , , ,