Bariere de fum - Alina Marinescu #4 - Monica Ramirez - Recenzie



Oricât de pregătită am crezut că sunt pentru Bariere de fum, m-a dat total peste cap. Citind deja 3 volume din Seria Alina Marinescu (recenzii aici, aici și aici), știam deja că răsturnările de situație și suspansul sunt atuu-rile Monicăi. Dar, parcă nici chiar așa...

În cel de-al patrulea volum, autoarea s-a jucat cu nervii și răbdarea cititorului. Suspansul atinge cote maxime, suferința personajelor e și a ta, fericirea lor, furată câte puțin, o simți din plin. Râzi, plângi, te revolți, protestezi, te bucuri, iubești, suferi...Pe toate le faci. Când crezi că prinzi firul, buuuum! Acțiunea ia o turnură la care nu te aștepți și iar rămâi cu gura căscată. Și termini cartea așa de repede, de nici nu ai timp să o închizi la loc...

Între Elite și CIA, între operațiuni și moarte, între termene limită și misiunea mai presus de orice, Alina și Marius se iubesc. Se iubesc cu toată pasiunea mistuitoare de care sunt capabili. Fură un moment azi, unul mâine, nevrând să renunțe unul la celălalt, indiferent câtă presiune se pune pe ei din partea agențiilor. Și-ar pune viața în pericol, pentru a îl salva pe celălalt și tocmai de asta le este frică celor "de sus".

Întoarcerea din morți a lui Alex îi destabilizează puțin, umbrele trecutului revenind brutal în viața Alinei. Deși el susține că a păstrat secretul pentru siguranța ei, Alina nu poate să îl ierte, din nou, pentru că a mințit-o. Însă, dragostea pe care o simte pentru Marius, e total diferită de pasiunea pe care a avut-o pentru Alex. Acesta trebuie să se resemneze la gândul că a pierdut-o.

Însă, curând amândoi sunt aproape de a o pierde pe veci, când Alina este capturată de oamenii lui Bashir Al-Fadhee, teroristul pe care ei se străduiesc de atâta timp să îl prindă. Chinurile prin care trece Alina, în perioada în care este torturată, te fac să te cutremuri, indiferent cât de puternic ai fi. Te trezești că te rogi în gând și îi ții pumnii, să treacă cu bine prin toate suferințele. Te cutremuri și suferi odată cu ea...și cu ei.

Marius și Alex încearcă să o găsească pe Alina, chiar și atunci când toată lumea a renunțat la ea. Însă, este dificil să o poată scoate întreagă din mâinile teroriștilor. Trebuie să aibă un plan bine pus la punct, pentru a nu risca să o omoare, în loc să o salveze.

Dar, oare vor reuși ei să o scoată din infernul în care se află acum? Va reuși ea să reziste? Ce vor de la ea cei care o chinuie încet, dar sigur? Cum va mai fi ea vreodată un om întreg, când sufletul îi este împărțit în mii de bucăți?

Mulțumesc, Monica și Librex, pentru o lectură de excepție! Cartea o puteți achiziționa de aici, sau puteți opta pentru întreaga serie, de aici.

Etichete: , , , , , , ,