Parteneri

vineri, 30 iunie 2017

Interviu diferit cu Marina Neagu


Pentru că Marina Neagu este autorul săptămânii pe grupul Prefață de carte și Porția de citit, m-am gândit să o cunoaștem mai bine pe cea care ne-a fascinat cu poveștile ei.





1. Ştim multe despre tine, din celelalte interviuri, aşa că zi-mi cum crezi tu că te văd alţii. Descrie-te prin ochii prietenilor tăi!

Cei care mă cunosc mă consideră încăpățânată, poate chiar de modă veche, Știu că am principii pe care le respect cu strictețe și, de multe ori, au o plăcere sadică să mă șicaneze.





2. Care e cel mai mare defect al tău?

Așa cum am spus, încăpățânată, dar pot să mai adaug și comoditatea pe listă.




3. De când eşti în atenţia publică, bănuiesc că şi atragi tot felul de ciudăţenii. Care a fost cel mai ciudat mesaj primit?

Mulțumesc lui Dumnezeu, încă nu am primit mesaje ciudate.




4. Îţi laşi timp să scrii sau o faci pe ultima sută de metri?

Încerc să-mi organizez timpul cât mai bine, dar sunt momente - nu puține - în care mă izbește câte o idee taman în timpul serviciului. Atunci să vezi cum încep să răscolesc după telefon, grăbindu-mă să notez tot ce-mi zboară prin minte. Șefa mea încă râde cu lacrimi când mă vede gonind după telefon.



5. La ce vârstă ai scris prima oară? Şi nu vorbim despre Abecedar. :D

Nu știu exact, dar pot să spun că am cochetat cu ideea de a scrie o carte de pe la vârsta de 15- 16 ani. 




6. După părerea ta, există critică constructivă sau doar critică?

Știu că răspunsul poate să pară ciudat, dar cred că există doar critică constructivă. Atâta timp cât ești suficient de atent și poți citi printre rânduri pentru a depista motivele din spatele criticii, reușești să acumulezi informații despre punctele tale slabe, dar poți să depistezi și punctele vulnerabile ale persoanei care te critică. Ceea ce nu strică. 




7. Cum ştii că ţi-ai atins scopul şi cartea ta este ceea ce ai visat mereu?

Este chiar amuzant cum mereu, când am în mâini pentru prima dată propria carte, descopăr scene pe care mi-ar plăcea să le dezvolt sau să le schimb. Mereu am impresia că se putea mai bine, fapt care mă provoacă să-mi dezvolt mai mult stilul, să vin cu imbunătățiri în volumul următor. 




8. La ce lucrezi acum?

Acum lucrez la volumul 3 din seria Urlet în tăcere. Are prioritate, dar asta nu îmi împiedică dorința de a schița o nouă poveste. 




9. Omul din tine este acelaşi cu scriitorul din tine?

Nu prea. Scrierile mele sunt foarte active. Acțiunea este - de cele mai multe ori - plină de energie, scenele sunt încărcate de adrenalină, ceea ce contrazice total firea mea liniștita. Cu toate astea, nu neg că o parte din mine se strecoară în conturarea personajelor. Dar nu prea mult, slavă Domnului. Ar fi chiar înfricoșător, având în vedere ca unele dintre personaje tind să ducă violența până la extrem. 




10. Un mesaj pentru nemurire…pardon, pentru cititori!

Vă mulțumesc că citiți și pentru că vă împărtășiți impresiile. 

Mulțumesc mult, Cătă!


Și eu îți mulțumesc, Marina! Cărțile Marinei le puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Quantum Publishers

Dacă sunteți curioși să citiți recenziile cărților ei, le puteți citi de aici.

Fata cea bună - Mary Kubica - Recenzie



Ce pot să vă povestesc eu despre Fata cea bună? Ce să vă spun ca să puneți mai repede mâna pe carte să o citiți? Poate că este un thriller excepțional? Poate că nu am putut să o las din mână? Poate că am fost uimită până la capăt de carte? Poate că îmi pare rău că am terminat-o? Toate astea și un pic în plus...

Fata cea bună este unul din cele mai bune thrillere pe care le-am citit în ultima perioadă. Mary Kubica s-a jucat cu emoțiile personajelor și ale cititorului, ne-a pus în fața unor situații pline de mister și adrenalină, ne-a făcut să luăm parte la transformările fizice și psihice ale personajelor și am simțit că suntem și noi acolo, lângă ei.


Atunci și acum, trecut și prezent, înainte și după...

Mia Dennett a fost mereu copilul rebel al familiei. Cu un tată judecător, mult mai preocupat de bunăstarea și reputația lui decât de familia sa, cu o mamă indiferentă, care nu a știut niciodată să se apropie de fiicele ei și cu o soră care i-a fost mereu dată ca exemplu pozitiv, Mia și luat viața în propriile mâini, încă de la 18 ani. Nu a vrut să mai trăiască în mediul toxic al familiei sale și s-a descurcat de una singură, fără să aibă nevoie de ajutor.

Seara în care îl întâlnește într-un bar pe Colin Thatcher îi va schimba viața... Fără să știe măcar ce o așteaptă, Mia flirtează cu acest bărbat enigmatic. De aici până la a fi răpită e doar un pas. Dar, cine e Colin? Doar un intermediar, ce trebuia să o răpească pe fată și să o predea altcuiva. Totul pentru bani, bani de care el avea nevoie și pe care nu îi putea obține altfel.

Însă, într-un impuls de moment, Colin decide să nu o mai dea pe fată, ci să o ia cu el, pentru a o salva de la o moarte sigură. O duce la o cabană izolată, unde vor petrece următoarele luni.

Când Mia dispare, detectivul Gabe Hoffman face tot ce poate pentru a i-o aduce înapoi mamei sale, Eve. Toată lumea o caută cu disperare, rugându-se să o găsească încă în viață. Singurul care nu pare impresionat este tatăl ei, judecătorul Dennett. El este convins că Mia a plecat de bună voie.

Între timp, în cabana mică ce îi adăpostește, o legătură stranie apare între Mia și Colin, între pradă și vânător. Să fie oare singurătatea? Să fie oare sindromul Stockholm, care le face pe victime să se atașeze de răpitorii lor? Să fie oare ceva mai mult?

Va fi Mia găsită în viață? Vor desluși ei misterele răpirii ei? Va avea Eve ocazia să îi spună tot ce nu a reușit până acum? Să recupereze timpul pierdut?

Aveți multe de aflat. Asta o veți putea face doar citind cartea, pe care o puteți achiziționa de aici.

Mulțumesc, Editura Herg Bernet, pentru un thriller de excepție!



joi, 29 iunie 2017

Top 5 cele mai căutate recenzii pe blog


Bun găsit, dragii mei! 

Știu că vă plac mult topurile, așa că azi m-am gândit să vă prezint unul mai special. 

Pentru că încă mai sunt reduceri spectaculoase pe Elefant zilele acestea, vă puteți și voi cumpăra la un preț mic una sau mai multe din cele 5 cele mai căutate recenzii.

Voi ați căutat, Google v-a trimis pe blogul meu, eu vă arăt de unde puteți cumpăra cărțile ieftin. :)



1. Cea mai căutată recenzie a fost cea a cărții Sub luna de șofran - Nicole C. Vosseler. 

A fost una din puținele cărți la care abia așteptam să citesc o descriere (de obicei nu prea am răbdare cu descrierile lungi), pentru a mă simți cât mai aproape de acele locuri pline de mister, de senzualitate, pentru a lua parte la obiceiurile localnicilor, pentru a simți aroma mâncărurilor excentrice, pentru a mă învălui în parfumul veșmintelor colorate.

Dacă sunteți curioși, puteți citi recenzia mea, iar dacă doriți cartea, o puteți lua de aici.



2. A doua în căutările voastre este Păzitoarea tainei - Kate Morton.

Este o combinație de istorie, suspans, dramă, dragoste, care vă va face să nu doriți să se termine cartea, pentru a mai putea continua aventura. Vă pune pe gânduri, vă face să încercați să găsiți taina, dar veți fi total luați prin surprindere de final, care dă totul peste cap.

Cartea o puteți cumpăra de aici, iar recenzia mea o găsiți aici.



3. Seria Outlander a Dianei Gabaldon este în mare vogă acum. Primul volum, Călătoarea, este numărul 3 în căutările voastre.

Romanul este extraordinar, am savurat cele 800 de pagini. Nu îi lipsește nimic: de la acțiune, dragoste și ură, magie, istorie, tradiții, medicină. Pagină cu pagină, abia așteptam să aflu mai departe povestea lui Claire și a lui Jamie.

Puteți profita de reducere și să vă achiziționați cartea de aici, după ce citiți recenzia mea. :)



4. Următorul loc este ocupat de o carte erotică: Expertul seducător - Christina Lauren.

Cartea este una erotică, plină de scene interzise minorilor, dar, în același timp, e o poveste de dragoste frumoasă, furtunoasă. 

Dacă recenzia mea vă convinge, puteți să o achiziționați de aici.



5. Seria Pisicile războinice este preferata Amirei.

Se pare că și a voastră, deoarece este printre cele mai căutate cărți.

Puteți vedea aici cum i s-a părut Amirei și apoi profitați de reducere și achiziționati cartea de aici!


Acestea au fost cele mai frecvente 5 căutări care v-au adus pe blogul meu. Voi ați citit vreuna din ele?

Pisoiul de aur - Dionis Spătaru - Amira


Pisoiul de aur și-a găsit prietenă. :)

Mulțumim pentru carte, Black Gryphon Publishing!

Vizionare plăcută!

                       

miercuri, 28 iunie 2017

Interviu cu Maria Ancuța Pietraru - Books Fairy Dust


Azi, vă propun să o cunoaștem mai bine pe Maria Ancuța Pietraru, blogger la început de drum. Pe Maria o găsiți pe Books Fairy Dust.





1. Ce consideri că trebuie să știm despre tine? :)

 Despre mine. hmm... Sunt foarte ambițioasă, de fiecare dată când îmi propun un lucru, fac tot ce este omenește posibil să îl duc la bun sfârșit. 




2. O calitate şi un defect care te reprezintă!

Ambițioasă, iar ca defect, am foarte mare încredere în oameni și în unele momente am avut de suferit.




3. De cât timp scrii pe blog și cum te-ai apucat de scris?

De aproape o jumătate de an, așa că nu am atât de multă experiență, dar pasiunea pentru citit și dorința de a împărtăși cu alte persoane impresiile mele legate de o carte reprezintă factorii principali care m-au determinat să îmi iau inima în dinți și să îmi fac propriul blog. Acum rămâne la latitudinea celor care îl citesc dacă mă descurc sau nu. :)




4. Cât timp dedici activității tale pe blog?

De fiecare dată când găsesc o oportunitate, arunc un ochi și pe la el. Uneori aș putea să spun că prea mult timp, dar când faci ceva din plăcere și cu toată inima, niciodată nu e de ajuns.




5. În restul timpului liber, ce pasiuni mai ai?

Cântatul prin casă de nebună se pune ca pasiune? Nu cred, așa că o să spun că îmi plac foarte mult plimbările în aer liber și îmi place să descopăr lucruri și locuri noi.





6. Care consideri că e cel mai mare câștig avut în urma activității tale pe blog?

Împărtășirea cu alte persoane a celei mai mari pasiuni a mea, cititul. 




7. Care e "dezavantajul" faptului că ești Blogger?

Fiind încă la început de drum, nu am experimentat această trăire, dar cunoscându-mă pe mine, știu că m-ar deranja îngrozitor dacă aș primi jigniri. Știu că se spune că de ce ți-e frică nu scapi, dar până atunci poate o să mă obișnuiesc și o să devin imună la asfel de răutăți.




8. Ce părere au cei din jur de pasiunea ta? Ai avut susținere de la inceput sau te-ai luptat cu morile de vânt?

M-au susținut tot timpul în tot ce am vrut să fac și pentru asta sunt foarte fericită că am o familie și un viitor soț care mă acceptă așa cum sunt, cu bune și cu rele.




9. Cum îți alegi recenziile? Citești doar cărți care te atrag, sau citești ceea ce caută cititorii?

Citesc doar ce îmi place și nu mă sfiesc niciodată să îmi exprim părerea sinceră legată de o carte, dar asta nu înseamnă automat că dacă nu mi-a plăcut mie nu o să placă nici altei persoane. Dar, asta nu înțeleg oamenii, că suntem diferiți și atunci avem și gusturi literare diferite.




10. Consideri că oricine poate să devină Blogger?

Da, atâta timp cât există pasiune nimic nu te poate opri.




11. Un sfat pentru cei la început de drum!

Să facă tot ceea ce fac numai și numai din plăcere. Să nu se lase influențați de gurile rele din jurul lor.





12. Un gând pentru cei ce te citesc. :)

Mulțumesc pentru că vă rupeți din timpul vostru ca să citiți gândurile și impresiile mele



Mulțumesc, Maria și mult succes!


luni, 26 iunie 2017

Refugiul - Nicholas Sparks - Recenzie



De câtă putere este nevoie să o iei de la capăt într-un alt loc? De câtă suferință este nevoie să fugi din lumea ta și să te ascunzi, undeva unde trecutul să nu te poată găsi? De câtă stăpânire este nevoie să nu te uiți mereu în urmă, de frică? De cât curaj este nevoie să poți avea din nou încredere în oameni și în tine?

Luna trecută, Cartea de 10 de pe grupul Prefață de carte și Porția de citit a fost Refugiul, o carte minunată, pe care am citit-o cu sufletul la gură. O carte despre curaj si puterea vindecătoare a iubirii.

Katie este o femeie curajoasă, care a trecut prin iad și a avut puterea să o lase în urmă pe Erin, soția abuzată de soțul ei alcoolic și cu probleme grave la mansardă, după părerea mea. 5 ani din viață și i-a distrus stând lângă un soț care o bătea până o lăsa lată, ca mai apoi să o strângă în brațe și să spună că îi pare rău. Un soț care o ținea sub cheie și care o făcea tot pe ea să se simtă vinovată pentru comportamentul lui execrabil. Un soț care îi urmărea fiecare mișcare și care își permitea asta, pentru că el era legea, fiind polițist. Un soț nebun, pe care eu l-aș fi părăsit de la prima palmă, pentru a nu mai avea ocazia să o dea pe a doua.

Mulți spun că pentru familie trebuie să lupți. Total de acord, dar până la un punct. Violența este o limită clară, pentru mine. Nimeni, dar absolut nimeni, nu ar trebui să suporte așa ceva.

Cu o identitate nouă și cu bani în buzunar doar cât să îi ajungă de un bilet de autobuz, Katie ajunge în Southport, un orășel mic din Carolina de Nord. Aici, încearcă să își găsească liniștea, lucrând la un mic restaurant și încercând să nu iasă cu nimic în evidență.

Însă, viața nu dansează după regulile tale, ci tu după ale ei. Îl întâlnește pe Alex, tată văduv, care îi crește pe micuții Josh și Kristen singur, după moartea soției sale. Deși atracția dintre ei este evidentă, pe amândoi îi bântuie trecutul. Amintiri dureroase pentru ea, plăcute pentru el, teama ei, nostalgia lui...

Încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună și Katie începe să prindă curaj și să se bucure alături de familia pe care și-a dorit-o mereu.

Însă, trecutul pândește și va reveni în viața ei, tocmai atunci când se așteaptă mai puțin...





sâmbătă, 24 iunie 2017

Pasiunea unei femei #1- Virginia Henley - Recenzie



Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, poți muta și munții din loc, pentru a reuși. Trebuie doar să fii puternic, ambițios și încăpățânat. Nimic nu este imposibil, dacă voința îți depășește temerile.

Bess este hotărâtă să își găsească drumul în viață şi nu vrea să lase pe nimeni şi nimic să stea în calea viselor ei. La 16 ani, pentru a îşi ajuta a financiar familia, ajunge în faimoasa Londra, chiar la curtea Tudorilor.

Bess ştie că are nevoie de un soț care îi poate oferi ieșirea din situația în care se află. Lucrând ca şi însoțitoare pentru fiicele lui Lady Zouche, o întreagă lume plină de oportunități se deschide în fața focoasei roşcate (ştiu, şi eu am fost dezamăgită că tipa de pe copertă e blondă).

Când soarta o aduce în fața lui William Cavendish, întreaga pasiune ascunsă din Bess iese la suprafață. Un cuceritor, Rogue îşi promite că o va face amanta lui. Însă nu e aşa ușor să o convingă pe ambițioasa Bess să renunțe la planurile ei de viitor.

Chiar daca îl iubește pe Rogue, Bess este nevoită să se căsătorească cu Robert Barlow, un tânăr pe moarte, pentru a îşi salva familia, din nou, din problemele financiare grave în care intraseră. Abia acum află că cel pe care îl iubește este deja căsătorit, aşa că tot ce poate face este să se resemneze.

Când rămâne văduvă, se întoarce la curte, reluându-şi viața luxoasă, în compania oamenilor de rang înalt, printre care şi prințesa Elizabeth, fiica regelui şi prietena bună a lui Bess.

Însă îşi va regăsi şi încrederea? Îi va ceda lui William sau va porni în căutare de soți potriviți,  care să îi ofere stabilitatea de care are nevoie? Va reuși să îşi stăpânească pasiunea şi să îi comande inimii?

O carte relaxantă, amuzantă, cu detalii picante. Personaje impulsive, încăpățânate, hotărâte. O carte frumoasă. 

Mulțumesc, Editura Miron! Puteți achiziționa cartea de aici.

vineri, 23 iunie 2017

ÎnAltă iubire - Flavius Simion - Recenzie


Tu ești jocul murdar pe care n-ar trebui să-l joc. Și parcă magnetul inimii tale mă atrage din ce în ce mai aproape de sufletul tău rece. Îmi spun că trebuie să mă opresc. Însă cum aș putea să mă opresc din a respira? Fără tine sunt mort , iar cu tine continui să mor.

E prima oară când iau contact direct cu stilul de scris al lui Flavius Simion. Am tot amânat cărticica asta și rușine să îmi fie. Dar, nu sunt eu de vină. Doar prejudecățile. :)) Știți că nu prea sunt prietenă cu proza scurtă. Dar, de cum am pus mâna pe ÎnAltă iubire, am devorat-o și mi-a plăcut. Tare mult mă bucur când sunt surprinsă plăcut de o carte. Și, cartea lui Flavius m-a surprins.


Mi-ai spus că mă duci în larg ca să mă iubești. Mi-ai spus că o să lupți pentru noi și că mă vei scoate la liman. Că mă vei lovi în piept ca să mă aduci la viață în cazul în care m-aș îneca. Dar în final 
m-am lovit singur.


Iubire, suferință, deznădejde, emoție, durere, speranță, credință... Nu știu unde au încăput toate într-o carte aparent mică. Flavius ne-a transmis emoții cu fiecare pagină a cărții. Cu fiecare lacrimă, cu fiecare dor, cu fiecare noapte nedormită, cu fiecare zi pierdută...


Ai umblat prin mine. Așa cum umblă artiștii după muze. Așa te-am căutat, așa te-am iertat.


O carte sensibilă, pe care o citeși și îți rămâne în cap. :)

Noi doar ne scufundăm într-un sentiment profund și nimicitor oe care-l numim IUBIRE. Și ca să fim serioși, asta nu e iubire, asta e pierdere. Spune-mi tu mie despre o iubire în care să nu fi suferit.

Dacă vă place acest gen de cărți, vă recomand și Cămașa lui, a cărei recenzie o puteți citi aici.


Dar vom supraviețui pentru că ne numim oameni și cu asta ne ocupăm noi.

Mulțumesc, Librex! Puteți achiziționa cartea de aici.


joi, 22 iunie 2017

Interviu diferit cu Georgiana Sandu


Pentru că săptămâna aceasta a fost autorul săptămânii pe grupul Prefață de carte și Porția de citit, m-am gândit să o iau puțin la întrebări pe Georgiana Sandu, autoarea cărților Iubire Periculoasă și Prefă-te că mă iubești.

Curioși? Haideți să o cunoaștem mai bine!


1. Ştim multe despre tine, din celelalte interviuri, aşa că zi-mi cum crezi tu că te văd alţii. Descrie-te prin ochii prietenilor tăi!

Prietenii mă văd o persoană normală, pentru că asta sunt. Foarte imprevizibilă, cred că m-ar putea descrie simplu. Niciodată nu ştii la ce să te aştepţi de la mine, dacă am chef să urc pe munte cu rucsacul în spate sau să îmi ţin telefonul închis câteva zile și să nu auzi de mine. Nu sunt genul de prietenă care să te sune non-stop, pe care să te bazezi întotdeauna când ai chef de ieşit în oraş, dar te poţi baza pe mine atunci când într-adevăr ai nevoie. Sunt distantă, dar loială. 




2. Care e cel mai mare defect al tău?

 Încăpăţânarea. 




3. De când eşti în atenţia publică, bănuiesc că şi atragi tot felul de ciudăţenii. Care a fost cel mai ciudat mesaj primit?

Nu sunt în atenţia publică. E mult spus. Mi se întâmplă deseori să mă întâlnesc cu cititorii mei în anumite locuri, dar de la asta până la atenţie publică e cale lungă. Nu cred că mi s-a întâmplat o ciudăţenie notabilă, cel puţin nu una de care să îmi aduc aminte. A fost o întâmplare haioasă la un moment dat, dar nu o ciudăţenie. Aveam mare nevoie la toaletă şi eram cu o prietenă în oraş, aşa că am intrat într-un magazin în speranţa că o să i se facă cuiva milă de mine. Vânzătoarea m-a recunoscut, mi-a zis că fiica ei îmi citeşte cărţile şi îi plac la nebunie. De la asta până la toaleta mult visată a mai fost doar un pas, altfel nu cred că mi-ar fi dat voie. Haha! Mesaje ciudate nu am primit.




4. Îţi laşi timp să scrii sau o faci pe ultima sută de metri?

Mereu încerc să îmi găsesc timp, să mă organizez mai bine, dar sfârşesc făcând aproape totul pe ultima sută de metri, mai ales când e vorba de editări. La scris nu mă grăbesc, chiar dacă trec de termen, cu asta nu mă grăbesc, pentru că sfârşesc ştergând totul şi luând-o de la capăt. 




5. La ce vârstă ai scris prima oară? Şi nu vorbim despre Abecedar. :D

La 16 ani. Am început un fanfiction după Twilight. Eram obsedată de serie atunci. 




6. După părerea ta, există critică constructivă sau doar critică?

Bineînţeles că există şi critică constructivă, e chiar foarte uşor de diferenţiat de cea care e scrisă pur şi simplu din negativism. Simţi prin cuvinte când cineva încearcă doar să te ajute sau vrea să te jignească. 




7. Cum ştii că ţi-ai atins scopul şi cartea ta este ceea ce ai visat mereu?

Sunt mult prea pretenţioasă şi perfecţionistă cu propria persoană să pot spune că mi-am atins scopul în domeniul scrisului. Nu cred că o să pot spune asta vreodată. 




8. La ce lucrezi acum?

Acum lucrez la un nou proiect de care m-am îndrăgostit la propriu şi sper să îl termin cât mai repede. Nu pot să dau mai multe detalii, dar o să fie o surpriză. Prima mea carte publicată, ce nu a fost pe Wattpad. 




9. Omul din tine este acelaşi cu scriitorul din tine?

Aproape deloc. Scriitorul din mine e foarte visător, în stilul imatur uneori. Romantic, credul, aventurier, curajos. Omul din mine e mult mai... cu picioarele pe pământ, să spun aşa. Visător, dar, totuși, mai realist ca scriitorul. Cred în ce scriu, atunci când scriu, dar rareori mi se întâmplă să mă gândesc la mine în pielea personajului şi să fac aceleaşi lucruri. Personajele mele sunt mult mai interesante şi captivante decât mine. 




10. Un mesaj pentru nemurire…pardon, pentru cititori!

Pentru nemurire... mai puţină poluare, dacă se poate. Şi pentru cititori: vă iubesc şi vă mulţumesc pentru tot!



Mulțumesc, Georgiana! Mi-a făcut plăcere să te cunosc mai bine.

Cărțile Georgianei le puteți găsi la Editura Tritonic.