Soția tăcută - A. S. A. Harrison - recenzie


Soția tăcută a fost considerat thrillerul psihologic al anului. Dacă am avut așteptări mari? O, da! Dacă a fost pe măsura așteptărilor? Nu chiar! De fiecare dată când am așteptări mari de la o carte, risc să ies dezamăgită la final. Nu pentru că nu ar fi o carte bună, ci pentru că eu mi-o imaginam altfel...

Jodi și Todd au o relație de 20 de ani, fără a fi căsătoriți. Ea -psiholog, el - antreprenor în construcții. Ea - tăcută și dornică să îi facă pe plac, el - dornic să profite de toate libertățile pe care i le oferă. Ea - capabilă să treacă peste orice, pentru a păstra rutina familiei lor, el - capabil să facă orice pentru a ieși din rutină. Ea - femeia înșelată, care iartă mereu și se face că nu vede, el - bărbatul care înșeală, dar se întoarce mereu la ea.

I-am antipatizat pe amândoi, în egală măsură. Pe ea, pentru slăbiciunea de care a dat dovadă, pentru tăcerea ei în orice situație, pentru modul de a gestiona situația ca și cum nu ar vedea și nu ar auzi. Pe el, pentru ideea că bărbații nu sunt făcuți să fie monogami, idee de care a profitat din plin și pentru concepția că totul i se cuvine, inclusiv acceptarea și tăcerile ei.

Totul se schimbă când în viața lui apare Natasha, tânăra de 20 de ani care le va da viața tihnită peste cap, atunci când rămâne însărcinată. Împins de la spate, Todd o părăsește pe Jodi și vrea să o lase fără nimic. 

Dar, va accepta ea, având în vedere câte i-a suportat în ultimii 20 de ani? Sau va deveni tăcerea ei o armă, pe care o va folosi împotriva lor?

Subiectul din Soția tăcută mi-a plăcut, însă stilul de scriere mi s-a părut ciudat. A fost scrisă la persoana a 3-a, din două perspective, la timpul prezent. M-a bulversat puțin, poate și pentru că e prima dată când dau peste așa o scriere. Una, peste alta, a fost o carte ok. Vă invit să o citiți și să îmi spuneți părerea voastră!

Mulțumesc, Libris, pentru cartea oferită pentru recenzie! O puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , , ,