Naşterea regatului - Jan Guillou - Recenzie


De câtă iubire să fie nevoie ca să aștepți pe cineva 20 de ani, să te gândești zi de zi la acea persoană și să îl ai în rugăciunile tale seară de seară? De câtă putere, tărie și încredere ai nevoie să fii sigur că și celălalt te așteaptă la fel de nerăbdător? Câte cupluri ar putea trece testul acesta?

Arn și Cecilia și-au ispășit cei 20 de ani de penitență şi abia aşteaptă să se reîntâlnească. Dar, mai sunt ei aceeași ca acum 20 de ani? Când s-au despărțit, erau niște copii. Acum, timpul a trecut nemilos peste ei. Durerile, suferința, războiului, umilințele, dorul i-au transformat.  Se vor mai recunoaște ei? O vor putea lua de la capăt? 

Ca să vă dați seama despre ce povestesc aici, ar fi bine să citiți recenziile primelor 2 volume ale seriei: Drumul spre Ierusalim şi Cavalerul templier.

Deşi total schimbați, atât Arn cât şi Cecilia au sentimentele neschimbate, aceeași dragoste ținându-le speranța vie. Chiar dacă luptele pentru putere şi dorințele clanurilor din care fac parte nu sunt de acord ca ei să se căsătorească, dorința lor şi promisiunea pe care şi-au făcut-o acum 20 de ani este mai mare. 

O nouă viață îi așteaptă. O viață în care trebuie să învețe să se reintegreze în societate, să conviețuiască unul cu celălalt şi împreună cu cei din jur.

O viață de pace, în care se pregătesc din nou pentru război? Arn vrea să facă schimbări care să îi ajute să facă față oricărui război ar izbucni. Însă, metodele învățate de el în Țara Sfântă nu sunt aceleași cu cele folosite de nordicii tradiționalişti. Va reuși el să îi convingă că dreptatea e de partea lui?

Vor reuși Arn şi Cecilia să reaprindă flacăra iubirii ce i-a ținut departe unul de altul timp de 20 de ani? 

În Nașterea regatului, avem parte de o reîntoarcere la origini, la fel de mult cum găsim lupte pentru putere, dragoste, prietenie, strategii de război, dar şi de pace. Pe scurt, o carte completă şi complexă. 

Mulțumesc, Editura Univers! Cartea este ultima din Seria Trilogia Cruciadelor şi o puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , , ,