Cercul de piatră vol. 1 - Outlander #3 - Diana Gabaldon - Recenzie



Atunci când iubești pe cineva, faci tot posibilul ca acelei persoane să îi fie bine. Chiar dacă tu vei suferi, chiar dacă știi că vei trăi o viață în suferință, te sacrifici și o lași să plece, dacă știi că asta e singura soluție... 

În volumul 2 al seriei Outlander (recenziile primelor 2 volume le găsiți aici și aici), Jamie este nevoit să renunțe la Claire. Știind sigur că va muri în lupta de la Culloden, Jamie o convinge pe Claire să se întoarcă în lumea ei, pentru a îi naște copilul și a îl crește în siguranță. Durerea îi sfâșie pe amândoi, dar nu au de ales.

După 20 de ani, după ce Frank moare, Claire se întoarce cu fiica sa Brianna, în Scoția. Acolo, cu ajutorul lui Roger, află că există posibilitatea ca Jamie să fie în viață. Să îndrăznească să spere, că după 20 de ani, își va regăsi dragostea?

Investigațiile pe care le fac aduc la suprafață viața zbuciumată a lui Jamie, după ce ea a plecat. La un pas de moarte, a reușit totuși să supraviețuiască, deși tot ce își dorea era să moară. Ani de zile a trăit într-o peșteră, ascuns de garda engleză. Însă, pentru a își salva familia de la foamete, s-a predat și a stat în închisoare, asumându-și statutul de trădător.

Pe măsură ce descoperă din ce în ce mai multe lucruri despre Jamie, în inima lui Claire răsare speranța. Speranța că îl poate regăsi, că o poate lua de la capăt. Însă, pentru a se întoarce la el, ar trebui să renunțe la Brianna, fiica ei iubită. Va putea trăi o viață întreagă cu gândul la ce ar putea fi, fără să riște sau se va arunca în trecut, unde va trăi o viață întreagă fără ea? Orice ar alege, va pierde ceva și va câștiga altceva...Va pierde o iubire și va câștiga o alta... Oare care să fie mai importantă?

Îmi era dor de stilul alert al Dianei Gabaldon. La fel ca și în primele 2 volume, nici în Cercul de piatră nu ai timp să te plictisești. Dai paginile una după alta, dorindu-ți să nu se termine povestea, să mai rămâi cu personajele pe care nu ai cum să nu le îndrăgești. Că râd sau plâng, se bucură sau suferă, urăsc sau iubesc, tu ești acolo, lângă ei, în primul rând. Toate trăirile lor ți se transmit și la urmă rămâi cu sentimentul că te desparți de niște prieteni. Asta, până la volumul 2...

Mulțumesc, Librăria Donaris! Puteți achiziționa cartea de aici.

Etichete: , , , , , ,