Ultima scrisoare de dragoste - Jojo Moyes - Recenzie



Cu Jojo Moyes am făcut cunoștință când am citit Înainte să te cunosc (recenzia aici). Știam deja că e o autoare care transmite emoție, asa că am fost curioasă să citesc și Ultima scrisoare de dragoste, carte aleasă în urma unei provocări pe un grup de lectură.


Am regăsit același stil frumos, romantic, la care mă așteptam. Cartea transmite emoții prin toți porii, sau prin fiecare cuvânt. Am iubit și am urât personajele, le-am aprobat sau am fost indignată de deciziile lor, m-am bucurat și m-am întristat odată cu ele. Dar, principalul personaj al cărții este dragostea; dragostea interzisă, dragostea care trece peste obstacole și peste timp, dragostea în toate formele ei.

Ellie este o tânără jurnalistă, care are o relație cu un bărbat căsătorit. În timp ce ea își pune sufletul pe tavă, el își vede în continuare de familie. În timp ce ea îl iubește, el o folosește. 

Căutând materiale pentru un articol, în biblioteca redacției, dă peste niște scrisori de dragoste, care o duc cu 40 de ani în urmă.

În anii '60, Jennifer Stirling este soția unui mare om de afaceri. Ea trebuie doar să fie soția perfectă, mereu la dispoziția bărbatului, ca un accesoriu. Nu are dreptul la opinie, nu are dreptul la ideile proprii... Asta, până îl întâlnește pe Anthony...

Ei trăiesc o poveste de dragoste minunată, în care amândoi se dedică trup și suflet. Când Jennifer își face curaj să își părăsească soțul și să îl urmeze, are un accident și își pierde memoria. Găsește scrisorile de la el și încearcă să afle cine este persoana pe care o iubește. Când și-l amintește, soțul ei o anunță că acesta a murit. Ea trebuie să își accepte înfrângerea și să îl jelească în tăcere. 

Peste 4 ani, însă, destinul îi aduce din nou față în față. Să fie oare prea târziu?

În 2013, Ellie încearcă din răsputeri să afle ce s-a întâmplat cu cei doi îndrăgostiți, urmând indiciile date de scrisori. Simte că se identifică cu ei, are nevoie de un final pozitiv, de o confirmare.

Va afla Ellie ce s-a întâmplat cu Jennifer și Anthony? Va reuși ea să își facă ordine în propria viață?

 Deși nu am rezonat de la început cu personajele, am încercat să le înțeleg, să mă pun în pielea lor, să mă gândesc cum aș fi procedat eu. Nu am reușit, nu în totalitate. Am simpatizat-o mai mult pe Jennifer, am admirat curajul ei și puterea de a trece prin situații nu prea ușoare. 

O carte frumoasă, care te surprinde cu fiecare pagină mai mult.

Carte citită în urma provocării de pe grupul Magic and Books.

Etichete: , , , ,