În umbra pașilor tăi - Vitali Cipileagă



De Vitali Cipileagă a auzit toată lumea, când prima lui carte, De vorbă cu Ema, era pe buzele tuturor. Părerile despre carte au fost diferite, însă nu mă pot pronunța, deoarece nu am citit-o. Când cei de la Editura Bestseller mi-au oferit În umbra pașilor tăi, am fost curioasă și intrigată să descopăr stilul autorului.

Am găsit un roman bine scris, plin de sensibilitate, care te ține captiv în paginile lui. Am descoperit dragoste și suferință, moarte și viață, cădere și regăsire. Cu alte cuvinte, mi-a plăcut.

Viața lui Theodor se schimbă radical în ziua în care iubita sa moare într-un accident de mașină. Toate visele i se năruiesc, lumea lui nu mai are niciun sens fără ea. Paula era cea pentru care se trezea în fiecare dimineață, era rațiunea lui. Însă, deși el nu are habar, moartea Paulei va da viață, pentru că inima ei ajunge la o tânără pe moarte, dăinuind astfel pe veci.

La câțiva ani după moartea Paulei, Theodor este schimbat complet. Nimic nu mai amintește de omul vesel și exuberant. Are un local, Pariso, în care își investește tot timpul. Are doar relații pasagere, fără să se implice măcar vreun pic. Știe că nu va mai iubi niciodată și lipsa Paulei îl afectează la fel de mult ca niciodată. Însă, se afundă în muncă și își pune pe față zâmbete false, nimeni neștiind ce e în sufletul său, decât mama Paulei, la care merge încă în fiecare duminică.

În viața lui apare însă, ca o furtună, Laura, fata roșcată căreia încearcă să îi dea o șansă. Totuși, ceva îl reține. Să fie oare teama lui de a se implica? Să fie oare suspiciunile că e ceva în neregulă cu ea? 

Odată cu Laura, începe să primească și niște scrisori anonime, care îi aduc aminte de Paula. Persoana care i le trimite pare să știe multe despre el și suferința lui. Lucrul acesta îl debusolează complet, neștiind cine sau de ce îi trimite aceste scrisori. Să fie Laura? Să fie Mara, mama Paulei? Cert e că, simte că toată lumea îi ascunde ceva. În încercarea de a îl îndemna să fie fericit, persoana respectivă reușește doar să îl neliniștească și mai mult și să își promită că va dezlega misterul.

Cine este Laura și ce îi ascunde? Cine este Carla, adolescenta mută care îi va schimba viața? Cine îi trimite scrisorile? Va reuși el să fie fericit? Aflați răspunsul la toate întrebările citind cartea, pe care o puteți achiziționa de aici!

Mulțumesc, Editura Bestseller!

Etichete: , , , ,