DUFF - Kody Keplinger




Am citit DUFF în urma provocării Cartea de nota 10, de pe grupul Prefață de carte și Porția de citit, grup unde vă invit și pe voi. :) Este o carte ușoară, relaxantă, cu un subiect tipic pentru filmele americane cu adolescenți. De altfel, cartea a și fost ecranizată.


Desemnată Urâțica și Dolofana din gașca Fetelor! Asta este Bianca Piper, pe lângă Casey și Jessica, cele două prietene ale ei, după părerea lui Westley. Nu că ea nu ar arăta bine, dar în comparație cu ele, pălește... După ce i-a spus lucrurile astea și a început să o strige Duffy, Bianca este convinsă că nu poate urî pe nimeni mai mult decât pe afemeiatul de Westley Rush.

Totuși, cu toată ura pe care i-o poartă, Bianca ajunge să îl sărute și apoi să aibă cu el o relație tip "prieteni cu beneficii". Găsește în el o scăpare atunci când problemele o ajung din urmă. Divorțul părinților, revenirea tatălui său la băutură...pe toate le lasă în urmă în brațele lui, relaxându-se total. În public însă, își aruncă aceleași replici acide și se urăsc de moarte.

Nu spune nimănui de relația lor, nici măcar prietenelor ei. Însă, când realizează că începe să se îndrăgostească de Westley, se sperie și fuge, încercând să își găsească o altă punte de salvare.


Plină de complexe, convinsă că într-adevăr ea nu merită să fie iubită, Bianca este închisă în ea, nereușind să facă față dezamăgirilor din viața ei. Westley, sub falsa impresie de veselie și aroganță, este și el un adolescent căruia îi lipsește o familie unită și care suferă din cauza asta.

Să fie cei doi potriviți sau Bianca are dreptate și este doar o distracție pentru el? Va reuși ea să își recapete încrederea în ea sau va rămâne mereu o DUFF?

Etichete: , , ,