Issabel - Magdalena Iugulescu




Când am început Issabel, mă așteptam să fie o lectură banală. Adică, ce poate fi așa spectaculos? O tânără merge să îngrijească o bătrână în Italia...ceva obișnuit în zilele noastre. Greșit! Nu numai că nu a fost banală, dar a îmbinat poveștile de viață, trecutul și prezentul, călătoriile, psihologia umană, rezultând o carte care te atrage în paginile ei.

Mara este o tânără ca oricare alta, cu speranțe, cu vise, cu idealuri...Își dorește să realizeze mai mult decât îi permite sistemul din țara noastră, așa că face și ea ceea ce fac mulți tineri: pleacă să muncească în altă țară. Lasă totul în urmă pentru a își îndeplini visele, face sacrificii, se umilește, doar-doar îi va fi mai bine.

După ce o întâlnește pe Issabel, bătrâna capricioasă, Mara își dă seama că este mult mai greu decât credea, să faci față unui astfel de loc de muncă. Este jignită, umilită, pentru ca, mai apoi, să i se vorbească normal, ca și cum nimic nu s-ar fi întamplat. Stările Issabelei se schimbă într-o clipă și Mara realizează că este un strigăt de ajutor, așa că, decide să schimbe ceva în viața acesteia. 

Trecutul i se dezvăluie câte puțin, după ce găsește scrisorile lui Giorgio. Femeia din fața ei începe să capete contur și Mara începe să înțeleagă unele comportamente. 

În zilele lor bune, cele două evadează în excursii prin Italia. Atunci când nu reușesc fizic, jurnalele de călătorie ale Marei le poartă prin Scoția, Anglia, România...

Dar, cine este Giorgio și ce rol poartă el în viața Issabelei? Ce gânduri din trecut o chinuie pe Issabel, făcând-o să se ascundă de toți și de toate? Va reuși Mara să o înțeleagă și să reziste cei doi ani?

O carte desprinsă din realitate...o realitate care poate fi a oricărui dintre noi.

Mulțumesc, Editura TipoMoldova! Cartea o puteți cumpăra printr-un e-mail la adresa office@tipomoldova.ro.



Etichete: , , ,