Parteneri

vineri, 31 martie 2017

Nou în bibliotecă #14


Bun găsit, dragii mei! A venit timpul bilanțului lunii februarie. Un număr de 18 cărți și-au făcut loc pe rafturile noastre, pe care le puteți vedea mai jos.



Seria Alina Marinescu este pe buzele tuturor acum...și pe bună dreptate. Este o serie care te ține în alertă, bine scrisă, foarte frumoasă.

Mulțumesc, Monica și Librex, pentru minunățiile de cărți. Recenziile primelor 2 volume le puteți citi aici și aici, iar seria o puteți comanda aici, cu 35% reducere și transport gratuit.



Hotel Vendome am primit-o de la Elena Ștefan, o autoare și o prietenă dragă mie. Mulțumesc!



După Lista lui Schindler am alergat pe la chioșcurile de ziare. Sunt tare curioasă cum e cartea, filmul mi-a plăcut mult.



Milioane este o carte amuzantă, pentru cei mici. Vedeți recenzia Amirei aici!

Despre Formidabilul Freak vă va povesti zilele următoare.

Mulțumim, Booklet Fiction!



Tătănuș Pipărus i-a smult multe zâmbete Amirei. Zilele următoare vă povestește despre el.

Shataram și Umbra Muntelui vor fi o provocare, având în vedere numărul maaaare de pagini. Abia aștept să le citesc.

Mulțumim, Editura All!



Uluitorul Broccoli Boy este despre un băiat...verde. Amira v-a povestit aici despre el.

O frântură de alb este o poveste din două lumi diferite, legate totuși între ele. Vedeți recenzia mea aici!

Înainte de ispită are o copertă ce mă ispitește tareee. Abia aștept să o citesc.

Mulțumim, Editura Corint!



Adriana m-a tentat cu Tentațiile Corinei Ozon. Mulțumesc! Abia aștept să o citesc!

La voi în bibliotecă ce cărți au mai poposit?

joi, 30 martie 2017

Uluitorul Broccoli Boy - Amira

             

Ce ați face dacă v-ați trezi verzi? Și nu, nu verzi de invidie...

Aflați, de la Amira, povestea Uluitorului Broccoli Boy, aparută la Corint Junior!

Mulțumim pentru carte și vizionare plăcută!
       
                

sâmbătă, 25 martie 2017

Triplu H #2 - Corina Cîndea



Întotdeauna am iubit familiile numeroase și unite. Acele familii în care toți sunt acolo, unul pentru celălalt. După ce am terminat de citit Triplu H 1( recenzia aici) abia așteptam să mă apuc de volumul 2, fiind sigură că îmi va plăcea. Și mi-a plăcut, chiar mai mult decât primul volum.

Mi-a plăcut pentru că am găsit acea familie ideală: numeroasă, unită și pusă pe șotii. Dacă în primul volum, am avut parte de 3 cupluri nebune, gândiți-vă că acum avem parte de 7 (copiii protagoniștilor din primul volum).


Hailey este singura fată din familia Morgan, după 7 generații. Cu 2 frați (Hunter și Hudson) și 4 verișori mereu pe urmele ei, ea este răsfățată, protejată și urmărită la orice pas. Nimeni nu se poate apropia de ea, de frica bărbaților Morgan. Nimeni, până la el...

Cameron este destul de curajos pentru a îi înfrunta pe cei 6 băieți, doar pentru a fi mai aproape de cea care îl atrage ca un magnet. Încă de la prima întâlnire, între ei e o scânteie (un foc, mai degrabă) ce nu îi lasă să stea departe unul de altul. Indiferent la mârâielile băieților, la ameninările lui Hayden, tatăl lui Hailey sau ale celor doi unchi ai ei, Cam știe un singur lucru: o vrea pe ea. Așa cum și ea îl vrea pe el.


Atunci când Hailey îi amenință că pleacă din oraș dacă nu o lasă să se mute cu prietena ei, Aria, Hayden acceptă să se mute în apartamentul lui și a lui Kim...cu o condiție: să se mute și băieții. Astfel că, aproape întregul bloc este locuit acum de familia Morgan, spre teroarea și disperarea vecinilor.

Hailey dă startul îndrăgostelilor...așa că noi cupluri tot apar. Schimbările apar imediat: Hailey se mută cu Cam, Hunter cu Aria, iar Hudson pupă de zor ușa Dakotei, "scorpia" de la 3. Între îmblânzirea scorpiei, întâlnirile în miez de noapte sau la primele ore ale dimineții, verișorii care își găsesc și ei perechile și grătarele gălăgioase de acasă de la părinți, dragostea e cea care dictează. Vor urma nunțile și botezurile....cu aceeași viteză uimitoare.

Bărbați geloși și posesivi, fete răsfățate și sufocate cu iubire, pasiune, umor, prietenie...un coktail perfect pentru o carte bună.

Mulțumesc, Librex! Cartea Corinei o puteți achiziționa de aici.


joi, 23 martie 2017

Milioane - Frank Cottrell Boyce - Amira


Cum ați reacționa dacă v-ați trezi peste noapte cu câteva Milioane mai bogați? 

Aflați de la Amira cum au reacționat cei doi frați din poveste.

Mulțumim, Booklet Fiction! Vizionare plăcută!

                      

miercuri, 22 martie 2017

O frântură de alb - Jaclyn Moriarty



V-ați întrebat vreodată dacă mai există și altceva înafară de lumea pe care o cunoaștem și în care trăim?


Undeva în Cambridge, Madeleine și mama ei se ascund de fosta lor viață, se ascund de trecut. Nimeni nu știe de ce au plecat de la viața lor de lux, de ce l-au părăsit pe tatăl Madeleinei. Acum, duc o viață sărăcăcioasă, total opusă celei cu care au fost obișnuită.

Madeleine însă are prieteni, pe Jack și Belle, cu care își petrece mai tot timpul, deoarece sunt școlarizați împreună, la domiciliu. Jack este pasionat de horoscop, Belle de aurele oamenilor, iar Madeleine de culori...


Într-o lume paralelă cu a noastră, în magicul regat Cello, Elliot se chinuie să își găsească tatăl dispărut. Acolo unde anotimpurile durează cât vor ele, unde magia e la ea acasă, unde culorile sunt ucigași periculoși și unde speranța oamenilor stă în Copila-Fluture, Elliot nu vrea să îi creadă pe cei care spun că tatăl său a  fugit. Este hotărât să îl găsească, indiferent de prețul pe care îl va plăti.


Printre probleme adolescentine, dor de viața anterioară, frământări și vieți schimbate, cei doi găsesc o fisură între cele două lumi, prin care pot comunica. Încep să își trimită scrisori, uimiți de existență celuilalt, neștiind cum li se va schimba viața...


Cartea are la bază o idee inedită, pe care nu am mai întâlnit-o până acum. O lume nouă ni se deschide în fața ochilor, care pare ciudată uneori, nefiind obișnuiți cu ea. Personajele sunt departe de perfecțiune, sunt mai degrabă ciudate, tocmai în asta constând curiozitatea de a mai da încă o pagină, și încă una...

Mulțumesc, Editura Corint! Cartea o puteți achiziționa de aici!

Lansare de carte Seria Alina Marinescu, de Monica Ramirez

Librex Publishing are onoarea să vă invite la un eveniment incendiar ce va sparge barierele obișnuitelor lansări de carte. Un show în adevăratul sens al cuvântului ce va îmbina arta cu adrenalina, totul într-o atmosferă încărcată cu mister și suspans.
Seria Alina Marinescu, acum într-o ediție completă realizată în condiții grafice de excepție, va fi lansată Joi, 23 Martie, orele 18:30, la Gilda Music Lounge de pe Str. Lipscani, nr. 53.



Alina Marinescu, Alex Therein și Echipa de operațiuni speciale Alfa Elite vă așteaptă să petrecem împreună o seară de neuitat în care surprizele se vor ține lanț.
Îndrăznește să pășești în lumea lor...



Monica Ramirez - Seria Alina Marinescu

Trecutul nu mai există. Prezentul nu le aparține. Viitorul nu le este promis.
O lume întunecată și opresivă, dincolo de invizibil. O iubire condamnată. Alina Marinescu și Alex Therein au fost antrenați pentru a deveni cei mai periculoși asasini din lume, prima lor misiune fiind să devină fantome în propriile vieți. Soldații perfecți nu au sentimente și nu se opun niciodată ordinelor. Alex e mai mult o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor. Un înger al morții. Economia totală de gesturi și cuvinte se justifică doar prin aura letală pe care o proiectează. În ciuda faptului că încearcă s-o modeleze după același tipar, Alina rămâne complexă și tridimensională într-o lume limitată emoțional, unidimensională, de unde și complexitatea dramei întregii ei existențe. Conflictul psihologic este enorm, Alina devenind fără voie un asasin de elită.



Violență, intrigă, iubire și ură, atracție și respingere într-o lume secretă și complicată. Organizația Elite reprezintă opusul societății ideale. Odată intrați în joc, agenții operativi nu se mai pot retrage, nu pot pleca acasă la terminarea programului de lucru. Elite le acaparează viețile complet, invadându-le simțurile, intimitatea, de cele mai multe ori chiar gândurile. În lumea lor morala se opune în mod direct logicii, datoria anulează iubirea și umanitatea, autoritatea anulează compasiunea, eficiența justifică victimele colaterale. Iubirea reprezintă un risc cu potențial letal și nu toți cei implicați îi pot supraviețui.



„Seria Alina Marinescu poate reprezenta oricând un scenariu de film. Este foarte bine structurată, dialogată, situațiile sunt montate, gândite vizual, întâmpinând dorința cititorului de-a proiecta în fața sa fără un efort prea mare imaginea desprinsă de filă.”
CinefilleBookeeper


Asasin la feminin – Seria Alina Marinescu, vol. 1

O iubire imposibilă, interzisă, din altă lume...
„Puternic, provocator, te prinde de la prima pagină și nu-ți mai dă drumul.”
Espionage Chronicles




Identități secrete – Seria Alina Marinescu, vol. 2

Când te afunzi în întuneric, nu mai există cale de întoarcere.
„Drama interioară a personajelor continuă să te bântuie mult timp după ce ai terminat de citit acest roman magnific.”
Spy Magazine



Balanța puterii – Seria Alina Marinescu, vol. 3

Trăiește în umbre. Nu exiști. Ești doar o fantomă.
„Seducător și puternic, enigmatic și romantic, un roman irezistibil.”
Palm Springs Time



Bariere de fum – Seria Alina Marinescu, vol. 4

Realitatea lor se află de cealaltă parte a oglinzii... o lume întunecată unde fiecare umbră poate deveni o amenințare.
„Un roman care dă dependență... personajele principale devin persoane reale. Sunt aici. Există. La fel și organizația Elite.”
Inland Empire Journal




Abis – Seria Alina Marinescu, vol. 5

Ca să-ți aduci aminte cine ești, este nevoie să uiți cine ți s-a spus că ai fi.
„Prin Alina Marinescu, autoarea creează un fel de armistițiu între două lumi aflate față în față, la granița dintre alb și negru.”
Riverside Editorial




Recviem pentru un asasin – Seria Alina Marinescu, vol. 6

În momentul în care ești convins că ai totul, vei rămâne fără absolut nimic. Din nou.
„Nu vă lăsați înșelați de începutul aparent relaxat al ultimului volum. Ceea ce urmează vă va lăsa fără răsuflare. Răzbunare, trădări, pasiune, ură, misiuni intercalate cu emoții extreme. Finalul este uimitor, cu toate că vorbim aici despre una dintre rarele serii ce nu ți-ai dori să se mai sfârșească vreodată.”
Spy Magazine



Monica Ramirez locuiește în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureșteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA, Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu romanul Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss si Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout.


luni, 20 martie 2017

Issabel - Magdalena Iugulescu




Când am început Issabel, mă așteptam să fie o lectură banală. Adică, ce poate fi așa spectaculos? O tânără merge să îngrijească o bătrână în Italia...ceva obișnuit în zilele noastre. Greșit! Nu numai că nu a fost banală, dar a îmbinat poveștile de viață, trecutul și prezentul, călătoriile, psihologia umană, rezultând o carte care te atrage în paginile ei.

Mara este o tânără ca oricare alta, cu speranțe, cu vise, cu idealuri...Își dorește să realizeze mai mult decât îi permite sistemul din țara noastră, așa că face și ea ceea ce fac mulți tineri: pleacă să muncească în altă țară. Lasă totul în urmă pentru a își îndeplini visele, face sacrificii, se umilește, doar-doar îi va fi mai bine.

După ce o întâlnește pe Issabel, bătrâna capricioasă, Mara își dă seama că este mult mai greu decât credea, să faci față unui astfel de loc de muncă. Este jignită, umilită, pentru ca, mai apoi, să i se vorbească normal, ca și cum nimic nu s-ar fi întamplat. Stările Issabelei se schimbă într-o clipă și Mara realizează că este un strigăt de ajutor, așa că, decide să schimbe ceva în viața acesteia. 

Trecutul i se dezvăluie câte puțin, după ce găsește scrisorile lui Giorgio. Femeia din fața ei începe să capete contur și Mara începe să înțeleagă unele comportamente. 

În zilele lor bune, cele două evadează în excursii prin Italia. Atunci când nu reușesc fizic, jurnalele de călătorie ale Marei le poartă prin Scoția, Anglia, România...

Dar, cine este Giorgio și ce rol poartă el în viața Issabelei? Ce gânduri din trecut o chinuie pe Issabel, făcând-o să se ascundă de toți și de toate? Va reuși Mara să o înțeleagă și să reziste cei doi ani?

O carte desprinsă din realitate...o realitate care poate fi a oricărui dintre noi.

Mulțumesc, Editura TipoMoldova! Cartea o puteți cumpăra printr-un e-mail la adresa office@tipomoldova.ro.



duminică, 19 martie 2017

Club de lectură cu Amira #4



Bun găsit! Pentru că serile de vineri sunt pentru citit, de asta aceasta ne-am întâlnit din nou, la Librăria Donaris, cu doamna învătătoare Cătălina Aciobăniței și cu restul copiilor din clasă.




Ne-am bucurat să vedem că unii copilași au revenit, asta înseamnă că au fost încântați de Amira și de povești. 




De data asta, Amira a citit Povestea lebedelor, o poveste clasică, pe care o știm cu toții. Copiii au fost încântați de poveste, de fișele de colorat și de semnele de carte primite.





Până data viitoare, vă urăm lecturi plăcute!

sâmbătă, 18 martie 2017

Leapșa cărților contemporane românești



Am prins gustul lepșelor, așa că vă prezentăm o leapșă românească, marca Porția de citit și Prefață de carte.

Am ales ca, de data aceasta, să luăm în vizor cărți scrise de autori români contemporani și asta doar datorită faptului că avem despre ce vorbi, avem cu ce ne mândri...




1. Primul autor român contemporan citit?

Prima oară am încercat să citesc Fluturii Irinei Binder. Nu mi-a plăcut, așa că am făcut o pauză de la autorii noștri contemporani. Am reînceput cu Rochia aurie (recenzia aici) a lui Theo Anghel și nu m-am mai oprit. :)



2. De la ce autor contemporan ai citit cele mai multe cărți?

Tot Theo, toate cele 5 cărți apărute: Rochia aurie și Seria Am murit, din fericire (recenzia aici).



3. Cuplul preferat din cărțile românești contemporane?

Victoria și Arrio din Seria Nemuritor, a Oanei Arion (recenzia aici).



4. Eroul din cărțile românești contemporane în mâinile căruia ți-ai pune viața?

Marc, din Urlet în tăcere, a Marinei Neagu (recenzia aici).



5. Fantasy sau romance românesc?

Ambele. Dacă e o combinație de mai multe genuri, e și mai bine.



6. Cărți românești-nume românești? Sau cărți românești-nume straine?

Îmi e totuna, atâta timp cât sunt bine scrise.




7. Eroina preferată?

Alina Marinescu, din seria cu același nume a Monicăi Ramirez (recenzie aici).




8. Ultima carte romanească citită?

Issabel - Magdalena Iugulescu. Urmează și recenzia. :)




9. Care e următoarea carte, semnată de un autor român contemporan, pe care ți-ai propus s-o citești?

Triplu H, vol 2 - Corina Cîndea (recenzia primului volum aici).




10. Un mesaj pt autorii români!

Continuați să scrieți! Lumea vă citește. :)


Provoc să preia leapșa blogurile Suflet și crâmpeie, Delicatese Literare și Drumul vieții. De asemenea, oricine poate prelua leapșa. :)


vineri, 17 martie 2017

Colaborator nou - Livia Furia



O nouă carte a poposit pe rafturile bibliotecii mele și un nou colaborator pe blog. :)

Editura Celestium, împreună cu autoarea Livia Furia, mi-au trimis cartea Hotarul. Ce vă pot spune, la prima vedere, este că are o copertă superbă.

Abia aștept să o citesc! Mulțumesc!



miercuri, 15 martie 2017

Rebecca - Daphne du Maurier



Cu Rebecca am făcut cunoștință în urma provocării Alege-mi o carte!, din grupul Prefață de carte. Dacă nu ar fi fost provocarea, nu aș fi citit-o prea curând...și rău aș fi făcut. Este un roman clasic minunat. Îmi era dor de stilul atât de frumos al clasicilor, cu care mi-am bucurat adolescența. 

Două femei, una moartă și una vie, un bărbat și un castel...Maxim de Winter se recăsătorește, după moartea soției sale, Rebecca. O aduce pe actuala doamnă de Winter la castelul Manderlay, renumit pentru frumusețea lui. Însă, Rebecca este la fel de prezentă în casa și în viața lor, ca și cum ar trăi încă.

Rebecca, de o frumusețe răpitoare, sigură pe ea și inteligentă. Lady de Winter o copilă, timidă și docilă, dornică să facă tuturor pe plac. Maxim este prins între cele două, între trecut și prezent.

O moarte care ascunde multe mistere, o viață trăită în umbra celeilalte... Pentru Lady de Winter este un chin să știe că nu va putea niciodată să ajungă la nivelul Rebeccăi. Oare Maxim o va putea iubi vreodată? Oare servitorii o vor accepta? Oare ea va putea trece peste timiditate? Dar, oare aparențele nu înșeală? Rebecca a fost într-adevăr acea femeie perfectă?

Frământările doamnei de Winter devin și ale cititorului, emoția și deznădejdea ei se simt. Ca și cititor, treci de la milă la admirație, de la tristețe la bucurie și invers. Schimbarea acțiunii duce și la schimbarea personajelor...și la schimbarea percepțiilor tale, cel care citești.

O carte frumoasă, surprinzătoare, pe care mă bucur că am citit-o.

marți, 14 martie 2017

Cine a fost Charles Darwin? - Amira


Cum îi poți face pe cei mici să învețe lucruri ce țin de cultura generală, într-un mod care să îi atragă?

Simplu! Cu ajutorul cărților din colecția Cine a fost, de la PandoraM.

Prima carte pe care a citit-o, dar sigur nu ultima,  a fost Cine a fost Charles Darwin?. Amira a fost foarte încântată și chiar a învățat multe lucruri utile.

Vizionare plăcută!

Mulțumim, PandoraM! Cartea o puteți achiziționa de aici.

                         





luni, 13 martie 2017

Chemarea îngerului - Guillame Musso



Guillame Musso a devenit unul din autorii mei preferați. Pe lângă faptul că scrie niște thrillere de excepție, în care suspansul e la el acasă și răsturnările de situație sunt prezente unde te aștepți mai puțin, are și un stil lejer de scriere, încât nici nu îți dai seama când ai terminat cartea.

Chemarea îngerului nu face excepție, ba din contră. Ceea ce începe inițial ca o poveste simplă, se transformă într-o luptă pentru viață, pentru liniște, pentru libertate. Un accident banal scoate la iveală secrete adânc îngropate, care au schimbat și vor schimba vieți.

Madeline are o mică florărie în Paris. Jonathan are un restaurant în San Francisco. Ea este logodită, el este divorțat, cu un copil mic. Amândoi au secrete adând îngropate, amândoi încearcă să ia viața de la capăt. Un accident banal într-un aeroport le va schimba viețile... 

Din neatenție, se ciocnesc și își vor schimba telefoanele. Îi despart 10000 de km, dar fiecare are la îndemână o armă: telefonul celuilalt; telefon în care viața personală îi este expusă. în care secretele pot fi ușor de aflat. Curiozitatea este prea mare pentru a rezista. Fiecare începe să facă cercetări despre celălalt, fiind obsedați să afle cât mai multe.

Cine ar fi știut că eleganta Madeline a fost o polițistă de succes? Cine ar fi știu ca Jonathan a fost unul din cei mai buni chefi din lume? Cine ar fi știut că un secret din trecut îi leagă. fără ca ei să aibă habar?

Numele ei este Alice Dixon. E o adolescentă care a dispărut acum câțiva ani, a cărei moarte a făcut-o pe Madeline să renunțe la viața ei de polițistă..și chiar să încerce să se sinucidă. E aceeași persoană care l-a oprit pe Jonathan să se sinucidă.

Dar, dacă ea nu ar fi moartă? Secretele dezgropate le vor face bine sau rău? Dacă își vor uni forțele, vor afla adevărul?


Mulțumesc, Editura All! E o plăcere să îl citesc pe Musso, de fiecare dată. Dacă v-am făcut curioși, puteți achiziționa cartea de aici.


vineri, 10 martie 2017

Îngeri - L. A. Weatherly


Îngeri - acele ființe diafane care ne păzesc la fiecare pas, au grijă de noi și ne îndrumă în tăcere... Acele ființe de o frumusețe pură, care nu știu ce este răutatea, emanând bucurie și iubire prin toți porii... Nimic mai greșit!!!

Ce ați spune dacă ați trăi într-o lume în care îngerii sunt ființe malefice, pentru care supraviețuirea primează și care se hrănesc cu oameni? Ce ați spune dacă frumusețea lor v-ar face să lăsați totul, pentru a îi sluji, fără să vă dați seama că vă distrug, puțin câte puțin, până își vor găsi pe cineva mai proaspăt, cu mai multă energie?

Willow s-a născut cu un dar special. Este un fel de medium, poate vedea trecutul, viitorul și visele oamenilor. O adolescentă ciudată, evitată, Willow habar nu are cât de specială este, de fapt. O "citire" pe care i-o face lui Beth, o colegă de școală, o aruncă într-o lume necunoscută. Ea vede aievea îngerul care se hrănește cu energia lui Beth și o avertizează pe aceasta că viața ei se stinge, încetul cu încetul. Beth, încrezătoare în îngerul ei și în Biserica Îngerilor, nu o crede pe Willow, ba chiar îi povestește îngerului ei despre citirea și neîncrederea fetei.

Când îngerul, în forma sa umană, o contactează pe Willow, vede în ea un pericol pentru ei, îngerii care se hrănesc cu energia oamenilor. Trebuie să facă tot posibilul să scape de pacostea care îi poate distruge.

Aici intervine Alex, ucigașul de îngeri. Alex i-a perdut pe toți cei dragi din cauza invaziei îngerilor, așa că își petrece viața vânându-i și omorându-i. Când primește adresa lui Willow, împreună cu misiunea de a o ucide, el știe ce are de făcut. Ajuns față în față cu Willow, realizează că fata e doar pe jumătate înger, cealaltă jumătate fiind umană.

În teorie, așa ceva nu este posibil. În practică, Willow există! El ia decizia de a nu o ucide, mai ales când începe să bănuiască cine o vrea moartă. Însă, decizia lui îi va pune pe amândoi pe fugă, cu o armată de îngeri după ei și încă una de fanatici religioși.

Hăituiți, la un pas de a fi uciși, cei doi tineri pornesc spre Necunoscut. Fiecare cu temerile și monștrii care îi pândesc din trecut, amândoi cu monștrii care îi caută acum...

Ce vor face când își vor da seama că s-au îndrăgostit? Ce viitor au ei, când nu știu nici dacă vor mai apuca ziua de mâine? Cum poate Willow să îi distrugă pe îngeri, dacă este la fel ca ei?

Mulțumesc, Librăria Donaris! Puteți achiziționa cartea de aici.

Cum m-am apucat de citit?



Cum m-am apucat de citit? Sinceră să fiu, din ambiție. Aveam în jur de 6 ani când am hotărat că vreau și eu să citesc. Sora mea, mai mare cu 4 ani, a vrut să mă ajute, însă am refuzat categoric. Am amenințat chiar că nu voi merge la școală dacă nu mă lasă să învăț singură. Deh, copil încăpățânat...

Când mama mi-a pus Abecedarul în mână și mi-a explicat pe ce principiu funcționează cititul ăsta, am crezut că l-am prins pe Dumnezeu de un picior. Am uitat de jucării, de copii, de mâncare...tot ce mă interesa era să leg literele alea, care se transformau în cuvinte, ca prin magie. CITEAM!!!

De la asta, până să încep să citesc cărți de beletristică, a fost doar un pas. Eu nu începusem încă școala, dar aveam abonament la biblioteca școlii, unde plecam în căutare de comori.  Și le găseam, așa cum mă găseau și ele pe mine. Puteam să stau cu capul în cărți toată ziua; eram prințesă sau pirat, căutător de comori sau balaur, totul în funcție de cartea pe care o citeam.

Cărțile noi au început să fure locul jucăriilor, pe rafturile mele. Ce nevoie mai aveam de ele, când în imaginația mea puteam face orice voiam? 

Dacă vă gândiți vreo clipă că m-am oprit, vă înșelați! Prima oară când am citit a fost magică, la fel cum e magică fiecare clipă pe care o fur, cu cartea în mână...


Articol ce răspunde provocării Libris, cu ocazia ediției a XIV-a a Târgului internațional de carte și muzică Libris Brașov.



joi, 9 martie 2017

Colaborator nou - Editura Bestseller


Azi, vreau să vă prezint cel mai nou colaborator al blogului, Editura Besteller!

Am primit de la ei În umbra pașilor tăi, carte foarte lăudată și recomandată în ultima perioadă, așa că sunt foarte curioasă să o citesc.

Mulțumesc mult și sper să avem o colaborare frumoasă!

miercuri, 8 martie 2017

Câștigători concursuri 5000 de like-uri #2


Bun găsit și La mulți ani tuturor doamnelor!

A venit momentul să anunț câștigătorii ultimelor 3 concursuri din seria 5000 de like-uri.





La primul concurs în colaborare cu Librăria Donaris, cel pentru Galați, câștigător este numărul 19, domnul Roșca Corneliu.








La cel de-al doilea concurs în colaborare cu Librăria Donaris a câștigat numărul 25, Lazar Adrian (fb Priveste cerul).










La concursul organizat de Amira, a câștigat Lyanna RL.





Felicitări tuturor! Aștept un mesaj cu datele voastre până vineri. Dacă nu primesc până atunci, voi extrage alți câștigători.