Love&Gelato. Vacanță la Florența - Jenna Evans Welch


Înghețată, paste, cornuri aburinde, lasagna, espresso...V-am făcut poftă, nu-i așa? Adăugați la asta Domul, Ponte Vechio, casele cu flori colorate la ferestre, oamenii exuberanți și gălăgioși și veți descoperi Italia, fiindcă pe acolo ne plimbă autoarea, în Love&Gelato.


Lina a avut parte de drama vieții ei când mama ei a murit de cancer. La doar 16 ani, ea trebuie să trăiască fără cea care i-a dat viață, trebuie să învețe să treacă peste asta. Veți spune că nu există dezastru mai mare, dar pentru Lina dezastrele se țin lanț. Trebuie să îi respecte decizia mamei de a se duce să locuiască în Italia, alături de Howard, tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată și de care a aflat abia acum. De parcă nu era de ajuns, acesta locuiește într-un cimitir...Și nu, nu sub o lespede, ci la propriu; este administratorul unui cimitir memorial și are casa tot acolo.

Ajunsă în Italia, Lina descoperă un jurnal al mamei sale, trimis acolo pentru ea. În fiecare zi, își ia doza din trecut și încearcă să vadă Florența prin ochii mamei sale, dar și să descopere de ce a aflat abia acum că Howard, uriașul de 2 metri cu care nu pare a avea nimic în comun, este tatăl ei.

În timp ce trecutul îi dă târcoale, prezentul nu se lasă mai prejos și o poartă pe Lina prin locuri minunate, îi aduce prieteni noi, aventuri și încurcături și o învață ce este dragostea...și nu doar cea de înghețată. Îl cunoaște pe Ren, cel care îi va fi cel mai bun prieten și de care se va îndrăgosti nebunește. 

Dacă la început abia aștepta să plece din Italia, acum hotărârea i se cam clatină. Însă, are încă multe întrebări fără răspuns. Jurnalul mamei îi dă bătăi de cap, deoarece lucrurile pe care le află o fac să realizeze că nu o cunoștea deloc pe cea care i-a fost mamă timp de 16 ani. Relația cu Howard e ciudată și se poticnește, iar ea încă nu are curaj să îl întrebe multe lucruri.

Se vor dezgropa secrete, se vor lua decizii, se vor schimba vieți...toate sub soarele arzător al Italiei, cu o cupă de gelato în mână...sau mai multe. :)

Mulțumesc, Libris, pentru o carte perfectă pentru o zi relaxantă! Dacă v-am făcut curioși, puteți achiziționa cartea de aici. :)

P.S. Mă duc să cumpăr înghețată.



Etichete: , , , , ,