Leapşa literarã amuzantă



V-ați săturat de lepșe literare? Mai faceți una, că poate vă trece!

Porția de citit și Prefață de carte au creat o leapșă literară tare amuzantă, pe care o poate prelua oricine și la care poate fi provocat oricine, cu rugămintea de a prelua și imaginea ei, de mai sus. Am aprecia și câte un tag spre paginile noastre ca să vedem până unde ajunge leapșa noastră și să ne distrăm alături de voi :)


1. Preferați să citiți serii sau romane singure/singuratice/fără soț? =)))

Eu sunt cu soț, deci prefer seriile. :))) Dar numai să nu se lungească la nesfârșit, fără rost. Lăsând gluma la o parte, citesc orice, atâta timp cât mă atrage cartea. Nu contează că sunt serii sau romane de sine stătătoare.


2. Miros de carte proaspăt scoasă din tipar sau veche, pierdută prin bibliotecă și redescoperită?


Miros de carte...de orice fel. De s-ar putea inventa un parfum cu miros de carte...


3. O poză inedită cu o carte. Dacă apari și tu in ea, e și mai bine.


Nu e ea prea inedită, dar e la cald...adică la 1 noaptea. :P Nu vă uitați la ceas, știu că e după-amiază...dar eu de aseară mă chinui să răspund la întrebări.


4. Esti zgârcit sau dai și cărți cadou? Hai, că știm că dai. :)) Care a fost ultima carte dăruită?

Deși îmi place să adun cât mai multe cărți, ofer des cadouri, fie ele sub formă de concursuri...sau pur și simplu. Ultima carte dăruită: Confruntarea - Sandra Brown, dată ca premiu la un concurs fulger.


5. Câte cărți ai în bibliotecă? Nu uita de cutiile din pod, de sub pat, de teancurile de pe noptieră. Știm că numărul e mereu în schimbare, dar așa, aproximativ, să vedem dacă ne ofticăm sau nu. :)))

Nu aveți motive să vă ofticați, nu am așa multe pe cât aș vrea. Cred că în jur de 300.


6. Cât timp îți petreci pe grupurile de lectură? Stim deja că prea mult, dar totuși ne poți povesti. :))

Timpul e relativ...prea mult - pentru că îmi iau din timpul de lectură și prea puțin - pentru că îmi plac discuțiile de pe grupuri (și oamenii de acolo, bineînțeles). Oricum, intru mai toată ziua...măcar câte un pic.


7. În ce moment din zi reușești să citești cel mai mult? Nu se pun paginile alea furate din mers sau de la birou, când nu te vede seful.

Noaptea, după ce adorm consumatorii de energie, dacă mă mai țin bateriile. :D

8. Ai legat prietenii cu alți oameni pasionați de lectură? Știm, toate personajele alea uimitoare îți sunt prieteni, dar totuși...

Da, am legat prietenii frumoase. Cred că e imposibil să nu legi prietenii, având în vedere pasiunea asta care apropie oamenii.

9. Știm, filmele îți iau din timpul de citit....Dar totuși, ce serial e musai, musai de văzut?

House - detașat.

10. Ai un autor preferat? Câte cărți de-ale lui ai în bibliotecă? Hai, că am glumit! Nu te punem să numeri. Totuși... ai multe?


Eu sunt o ciudățenie a naturii...Nu am autor preferat, nu am carte preferată.


11. Care e ultimul personaj de care te-ai îndrăgostit? Și nu spune că nu te-ai îndrăgostit niciodată de un personaj, că nu te credem. Hai, că rămâne secretul nostru!

Îl iubesc pe Abel, din seria Am murit, din fericire. Nu ai cum să nu îl iubești pe drăcușorul ăla sarcastic și amuzant. A...și pe Ian, din Seria Nemuritor...E grav dacă am două iubiri în paralel? :))

12. Ultima carte romantică citită....Hai,lasă... nu te mai rușina! Scoate-o de sub pernă și zi-ne și nouă!

Depinde ce înțelegeți prin romantică. Ha, v-am făcut-o! Eu am scris întrebarea asta, deci înțeleg ce vreau. :P Triplu H - Corina Cîndea (eu o consider romantică).

Și 13, ca să nu fie 12... Perfecți sau defecți? Nu voi, personajele preferate. 😀

Defecți, clar...


Provoc mai departe blogurile Delicatese Literare, Literatura pe tocuri și Mes Passions. De asemenea, oricine poate prelua leapșa. Așteptăm cu drag răspunsurile.

Etichete: , ,