Geniul - Marie Lu



Legenda și Geniul Republicii...Day și June. Apă și foc, zi și noapte, sărac și bogat...Aș putea să continui să vorbesc despre lucrurile care îi fac să fie total diferiți, dar aleg să vi le spun pe cele care îi apropie.

Amândoi cu o inteligență cu mult peste medie și cu abilități pe care alții doar le visează, amândoi își pierd familiile și trebuie să se descurce singuri pe lume, amândoi sunt ambițioși. Împreună, nimic nu le stă în cale.

La sfârșitul volumului trecut (recenzia aici), îi lăsam pe cei doi adolescenți întru-un impas. Day urma să fie executat pe nedrept pentru moartea lui Metias, fratele lui June. Cu ajutorul Patrioților (organizație secretă care lupta împotriva autorităților), June reușește să îl salveze pe Day de la moarte și evadează împreună. Acum, sunt cele mai căutate persoane din Republică.

Day este rănit și au nevoie de ajutor. Ajutor pe care îl primesc de la Patrioți, în schimbul ajutorului lor în capturarea și uciderea noului Elector, Anden. Acesta a devenit Elector după moartea tatălui său și Patrioții consideră că moartea acestuia va rezolva problemele Republicii, care se va putea uni apoi cu Coloniile.

June se lasă capturată, pentru a ajunge la Anden. Va juca rolul de agent dublu, făcându-l pe Anden să aibă încredere în ea, pentru ca, mai apoi, să îl ducă spre moarte.

Day este cel care îl va omorî, pentru a demonstra întregii populații că el este cel puternic.

Ajunsă lângă Anden, June realizează că noul Elector nu are nimic în comun cu tatăl său. Tot ce vrea el este să își atragă populația de partea lui și să facă schimbări benefice. Dar, planul este în mișcare. Dacă îl va avertiza pe Anden, va pune în pericol viața lui Day, rămas cu Patrioții.Totul depinde de ea...Îl va salva pe Elector sau pe Day, cel pe care îl iubește?

Mulțumesc, Booklet Fiction! Puteți achiziționa cartea de aici!






Etichete: , , , , ,