Valentina - Mihaela Strenc



Şi acum, să revenim la veghetorii şi strigoii noştri. Cum, care strigoi? Aia din Oraşul Îngerilor, despre care v-am povestit în recenzia la Îngerul Întunecat, primul volum al seriei.

Gata, aţi citit? Să trecem mai departe, atunci. :)

La sfârşitul primului volum, Ana a luat hotarârea de a rămâne lângă Iustin/Alex, pentru a îl ajuta să iasă la lumină, din nou. În ciuda faptului că a fost aproape omorâtă de Diana, fosta iubită a lui Iustin, actualmente strigoi şi ştia că Iustin are un trecut tumultuos şi nu poate iubi o singură femeie, Ana decide să îşi asume riscul şi să se căsătorească cu el.

Îi găsim peste 3 ani de la căsătorie, dar nu fericiţi, aşa cum ne-am fi aşteptat. Alex este atras din nou de viaţa lui veche şi nu îi mai dă atenţie soţiei sale, nerealizând că dă cu piciorul atâtor sacrificii făcute de amândoi. După ce află că nu poate face copii, încearcă să o îndepărteze de lângă el pe Ana, indiferent la părerea acesteia, crezând că va fi mai fericită fără el.

Lucrurile s-au schimbat mult în cei 3 ani. Fratele său vitreg, Gabriel, este numit conducătorul familiei şi Iustin este mâna lui dreaptă. Trăiesc într-o aparentă linişte, până apare Valentina.

Dar, cine este Valentina? Este doar acea fată de 19 ani, căreia îi plac lucrurile simple? Este acea fată îndrăgostită de bărbatul pe care îl visează de ani de zile? Este ea doar o fată?

Valentina este cu mult mai mult: ea este o Veghetoare, dar nu una obişnuită. Născută dintr-o mamă veghetoare şi un tată strigoi, Valentina este deosebită, fără ca ea să ştie. Strigoii o vânează, pentru a putea scoate partea întunecată din ea, la suprafaţă. Veghetorii o păzesc, Gabriel fiindu-i mentor. El este cel din visele ei, bărbatul de care s-a îndrăgostit şi care o iubeşte, la rândul lui, ea fiind motivul pentru care este încă singur, la 25 de ani.

Dar, ce se va întâmpla când îl va întâlni în realitate şi îşi va da seama că visele ei nu erau doar nişte simple vise? El încearcă să o îndepărteze, pentru siguranţa ei, însă ea se încăpăţânează să afle adevărul. Odată ce îşi dă seama cine este, vânătoarea începe, pericolul pândind-o la orice colţ.

Din fata simplă, care habar nu avea că există şi altfel de fiinţe, devine ea însăşi una dintre ei, vânată şi adorată, în acelaşi timp. Iustin îi devine cel mai bun prieten, sarcina lui fiind să o apere şi să o menţină în viaţă.

Vor reuşi ei să o ţină departe de destinul ei? Va reuşi Valentina să îl facă pe Gabriel să o accepte lângă el, să treacă peste temeri? Vor reuşi Ana şi Iustin să rămână împreună?

La toate aceste întrebări găsiţi răspuns citind cartea, pe care o puteţi achiziţiona de aici. Pe mine pot spune că m-a cucerit şi abia aştept volumul 3. 

Mulţumesc, Editura Quantum Publishers!

Etichete: , , , , ,