Secrete - Rodica Mijaiche




Haideți să vă spun un secret: am aflat Secretele Rodicăi Mijaiche și mi-au plăcut. Nu mai e un secret că abia așteptam să citesc această carte, datorită coperții frumoase (recunosc, sunt atrasă de coperți, nu mă pot abține) și mă bucur că nu m-a dezamăgit, ba chiar a fost o lectură plăcută, care m-a prins în mreje si m-a relaxat.


Marina și Alexa sunt cele mai bune prietene. Deși firi complet diferite, ele se completează și se iubesc de parcă ar fi surori. Împreună, au un mic atelier de restaurare a operelor de artă vechi, unde lucrează împreună cu Albert.

Marina este stăpână pe sine, directă și hotărâtă. Despărțirea de Sebastian, acum 7 ani, o doare și acum și dragostea pe care i-o poartă e la fel de mare.  Știe că nu va mai iubi pe altcineva la fel, așa că preferă singurătatea, închizându-se în ea.

Alexa e la polul opus. Toată viața a căutat iubirea pe care nu a primit-o de la părinții săi. Trece dintr-o relație dezastruoasă în alta, căutând să placă și să fie iubită. Acceptă multe, deoarece consideră că nu este destul de bună. Frustrările ei nu îi dau voie să vadă dragostea pe care Albert i-o poartă, însă acesta o așteaptă răbdător ca ea să realizeze.

Un tablou vechi, primit de la un client din Anglia, le aduce fetelor în față o poveste de dragoste din Al doilea război mondial, povestea dintre Lindsay și Lucas. Însă, pe lângă poveste, le aduce și probleme, deoarece atrag atenția lui Mihnea, un om fără scrupule, care este în stare de orice, atunci când își dorește ceva...și acum își dorește acel tablou valoros.

Mihnea o atrage pe Alexa, prin care speră să ajungă la Marina. Între timp, dezvoltă o obsesie pentru ea, țelul lui fiind să o facă a lui și să o distrugă mai apoi. Nu mai este vorba despre bani, despre tablou, ci despre satisfacția și orgoliul unui psihopat. După ce Marina scapă din mâinile lui Mihnea, după o tentativă de viol, ajunge să fie păzită de nimeni altul decât Sebastian, fostul ei iubit.


Sentimente vechi sunt reaprinse, la Marina și Sebastian, pe când altele noi iau viață la Alexa și Albert. Atunci când teama pentru viața ta sau a persoanei iubite e pe primul loc, se vor lua decizii pripite, ce vor schimba vieți. Atunci când pericolul bate la ușă, reacțiile vor fi pe măsură.

Viața lor se schimbă radical și ei vor deveni alți oameni. Totul are un singur nume: Mihnea. Va reuși el să își ducă planul la capăt și să le distrugă viețile sau, împreună, vor fi mai puternici?

Doar nu vă așteptați să vă dezvălui secretele, nu? Asta puteți afla citind cartea, pe care o găsiți aici.

Mulțumesc, Rodica Mijaiche și Librex!

Etichete: , , , ,