Panica - Lauren Oliver



Un joc periculos, cu o miză uriașă: 67.000 de dolari...Câștigătorul ia totul, iar cei învinși pierd multe, unii dintre ei chiar și viața.

În fiecare vară, departe de ochii tuturor, absolvenții de liceu din orăselul Carp, un loc uitat de lume, joacă Panica. Este singurul lucru care condimentează viața liniștită a orășelului în care nimic nu se petrece. Totuși, jocul este ilegal și se joacă pe ascuns. Concurenții sunt supuși unor probe periculoase pentru psihicul și viața lor, precum și a celor din jur. Doar cei puternici rezistă până la sfârșit, doar unul câștigă.

Heather știe că va câștiga cei 67.000 de dolari, pentru a putea să plece din Carp, împreună cu sora ei, Lily. Ele locuiesc într-o rulotă, cu o mamă alcoolică și dependentă de droguri. Mediul în care a crescut o determină pe Heather să se autoeduce și să își dorească mai mult de la viață...Chiar dacă asta înseamnă să își riște viața, mai întâi.

Dogde vrea să câștige nu pentru bani, ci pentru a se răzbuna pe fratele celui care i-a lăsat sora mai mare paralizată, în urma aceluiași joc. Dorința de răzbunare este atât de mare, încât știe că va reuși.

Natalie, prietena cea mai bună a lui Heather, vrea să câștige, pentru a își finanța cariera de actriță și model. Nu are însă determinarea și curajul lui Heather, dar face tot ce poate.

Bishop este prietenul cel mai bun a lui Heather. El nu participă, însă este mereu lângă fete, ca și cum ar face și el parte din poveste. Și chiar face, mai mult decât pare la prima vedere...


Cei patru formează o echipă ciudată, care vrea să ajungă cât mai departe în joc, fiecare urmărindu-și propriul scop, fiecare dorindu-și, în sinea lui, să meargă mai departe decât celălalt.

Că e ruleta rusească, sau traversatul unei autostrăzi legat la ochi, că sunt păianjeni sau tigri, probele sunt dintre cele mai grele și doar cei puternici și puțin nebuni reușesc să continuie, de fiecare dată.


Heather și Bishop se iubesc, deși nu o recunosc, iar Dodge e înnebunit după Natalie. O prietenie ciudată se leagă între ei, o prietenie competitivă.


Cine va câștiga și cine va pierde? Vor rămâne cu toții în viață? Ce se va alege de prietenia lor? Își vor da frâu liber sentimentelor?


Mulțumesc, Librăria Donaris!

Etichete: , , , , ,