Miercuri, respirăm - Ioana Chicet - Macoveiciuc


Miercuri, respirăm...marți recenzăm. Miercuri, respirăm...în fiecare zi iubim, avem temeri, suferim, râdem, plângem, trăim.

Cartea Ioanei este despre 6 femei însărcinate, care devin prietene în urma unui curs Lamaze pe care îl frecventează. Însă nu este doar despre ele, ci despre fiecare din noi. Am văzut puțin din autoare, puțin din mine, puțin din orice femeie care a dat naștere unui copil. Înainte de toate, a fost reală, am simțit fiecare rând, fiecare sentiment, fiecare lacrimă de fericire sau de tristețe.



Miruna este fata împrăștiată, care mereu încurcă lucruri și oameni, zapăcită și ușor de plăcut. Crescută doar de mamă, după ce tatăl ei a dispărut fără urmă, într-o zi, ea îi simte lipsa și își dorește să îl poată înțelege. Însărcinată pentru a doua oară, după ce a pierdut o sarcină, temerile ei sunt mari, chiar mai mari decât speranțele, uneori.

Veronica este acea gravidă care arată superb, în orice împrejurare. Este căsătorită cu un bărbat mai în vârstă și pare a avea o viață de vis. Asta, până când află de cealaltă familie a soțului său...

Angela are 3 copii acasă și unul pe drum. Nu îi lipsește nimic, decât dragostea soțului ei, care simte nevoia să o pună la punct lovind-o. Ea acceptă acest tratament, doar pentru că vrea să le ofere o familie copiilor săi, ea crescând la casa de copii.

Carmen este plină de bani și directă. Ea știe deja că nu își va alăpta copilul și și-a angajat bonă înainte să nască. Are o superbă casă, pe care este pe punctul de a o pierde...

Raluca este însărcinată cu gemeni. Este disperată după control și după o viață sănătoasă, planificată în detaliu. Păcat că nu poate controla și dragostea soțului ei pentru altă femeie...

Gabi are un băiat de 5 ani și unul pe drum. Dacă își făcea griji în privința căsniciei ei moarte, va avea curând probleme mai presante, când i se îmbolnăvește copilul.


O prietenie minunată se naște între cele 6, care le va ajuta să treacă mai ușor peste problemele care apar, inevitabil, în viață.  Vieți diferite, probleme diferite, aceleași prietene. Chiar și atunci când sunt pe punctul de a pierde tot, au parte de câte un nou început, viața cea nouă care le crește în pântece fiind tot ce contează cu adevărat.


Mulțumesc, Prințesa Urbană și Editura Univers! Cartea o puteți achiziționa de aici și povești de la lansare puteți găsi aici. :)

Etichete: , , ,