Chimista - Stephenie Meyer



V-ați gândit vreodată cum ar fi să trăiți pe fugă, hăituiți, să trebuiască să vă uitați mereu peste umăr, de teamă? Cum ar fi să trebuiască să renunțați la confortul și monotonia vieții de zi cu zi, să aveți mereu altă identitate, să fiți mereu în stare de alertă? Ei bine, dacă vreți să simțiți cum e, citiți Chimista!


Un thriller extraordinar, care te ține în priză, te face să citești crispat, să împărtășești teama personajelor, să le simți emoțiile. O carte care te face să îți pui întrebări, să te gândești de două ori înainte de a deschide gura, să te uiți de două ori în spate, pentru a fi sigur că nu te urmărește nimeni. 


Juliana Fortes e doar o tânără studentă atunci când cei dintr-o agenție guvernamentală secretă pun ochii pe ea. Totul datorită talentului ei și pasiunii pentru chimie. Poate crea substanțe noi, face studii la care nu s-ar fi gândit cineva că sunt posibile; cu alte cuvinte, este un geniu. I se spune Chimista și rolul ei este de a crea adevărate arme, toate pentru binele națiunii, după cum i se spune. Pentru că este singura care știe să folosească aceste substanțe, rolul ei este de a le folosi ca și instrumente de tortură, pentru a împiedica acte de terorism, pentru a salva vieți.


Din păcate, are acces la niște informații care nu ar trebui să ajungă la ea. Cei de sus hotărăsc să se debaraseze de ea și colegul ei, Barnaby. Acesta din urmă moare, dar ea reușește să scape, deși este declarată moartă. Sunt 3 ani de atunci, 3 ani în care devine Casey, Alex, Madam Vitriol...; 3 ani în care doarme cu masca de gaze pe față, 3 ani în care este nevoită să omoare, pentru a supraviețui, 3 ani de chin și fugă.

Când primește un e-mail de la Carston, fostul ei șef, știe că viața i se va schimba. Acesta îi cere ajutorul, trimițându-i dosarul lui Daniel Beach, un profesor de gimnaziu, presupus terorist. Acesta urmează să aducă un virus mortal, care va ucide milioane de oameni. Alex este conștientă că poate fi o capcană, dar știe și că nu poate trăi cu moartea atâtor oameni pe conștiință. Intră în joc, dar îl va juca după regulile ei...

Când îl răpește pe Daniel și îl torturează, află că este nevinovat și își dă seama că i s-a întins o cursă. Dar nu doar ei, ci și lui Kevin, fratele geamăn al lui Daniel, presupus mort în închisoare, în realitate fost agent CIA. Și el este la fel de vânat ca și Alex, așa că cei "de sus" au sperat că se vor omorî unul pe altul și vor scăpa de două probleme. Și asta ar fi făcut, dacă nu ar fi fost Daniel, liantul care i-a calmat și i-a unit.

Acum, hotărăsc să nu mai fugă, ci să riposteze. Își unesc forțele și hotărăsc să se transforme din vânat, vânători. Vor face tot posibilul să afle cine sunt cei vinovați, cine le vrea moartea. Împreună, sunt de neoprit.

În toată nebunia asta, Alex și Daniel se îndrăgostesc. O dragoste care pornește ciudat, dar se dezvoltă frumos. O dragoste care o face pe Alex cea "handicapată sentimental", cum zice ea, să creadă în oameni și să vadă că mai există și altceva înafară de micuțele ei seringi.


Vor reuși sau vor muri încercând! Nimic nu le stă în cale. 

Mulțumesc, Editura Trei! Puteți achiziționa cartea de aici.

Etichete: , , , ,