Parteneri

vineri, 30 decembrie 2016

Cele mai citite trei recenzii în 2016



Iată că a mai trecut un an și a venit vremea unui nou top.

 Cum știți deja că nu îmi place să fac topuri ale cărților citite, vă prezint topul vostru: cele mai citite 3 recenzii de anul acesta.

Cele mai citite recenzii de anul trecut le puteți vedea aici. :)




Un ghid practic despre " cum să găsești tipii mișto din viața reală, cum să-i înțelegi, să-i manipulezi și să-i termini psihic ", așa cum însuși autorul spune, această cărticică este atât pentru bărbați, cât și pentru femei și poate fi considerată fie " un manual de dresaj al omnivorului mediocru cu care te-ai cuplat, fie ca pe o scuză de 224 de pagini scrisă în numele tuturor bărbaților pe care i-ai cunoscut sau o să-i cunoști. "

Cartea o puteți achiziționa de aici, iar recenzia o puteți citi aici.



                                 




Cartea este plină de erotism, de altfel ca toate cărțile scrise de Cheryl Holt. Dar, pe lângă scene erotice, găsim personaje bine închegate, replici pline de umor, dragoste, sacrificiu pentru familie, diferența dintre clasele sociale.

Cartea o puteți achiziționa de aici, iar recenzia o puteți citi aici.







A fost una din puținele cărți la care abia așteptam să citesc o descriere (de obicei nu prea am răbdare cu descrierile lungi), pentru a mă simți cât mai aproape de acele locuri pline de mister, de senzualitate, pentru a lua parte la obiceiurile localnicilor, pentru a simți aroma mâncărurilor excentrice, pentru a ma învălui în parfumul veșmintelor colorate.

Cartea o puteți achiziționa de aici, iar recenzia o puteți citi aici.


Vă urez un an nou cât mai bun și plin de lecturi frumoase!




vineri, 23 decembrie 2016

Descoperim Crăciunul - Amira


Doar o zi ne mai desparte de Ajunul Crăciunului, care vine cu Moș Crăciun, colinde, miros de brad, mere și covrigi. :)

Haideți să Descoperim Crăciunul, așa cum este el în diferite colțuri ale lumii!

Mulțumim, Librăria Donaris, pentru minunata carte!

                         

joi, 22 decembrie 2016

Lupii trecutului. Sofia - Natașa Alina Culea



"- Carol, ție nu ți se pare că viața seamănă cu o ciornă?
- De ce ciornă?
- Așa, este ca și cum ne-am pregăti să scriem romanul vieții noastre, dar nu ajungem să trăim altceva decât ciorna lui. Ce e viața? O bătaie de aripi!"


Anumite momente din viață pot părea o secundă, atunci când ești fericit, pe când altele un secol, atunci când nu ești. Dar oare suntem vreodată fericiți cu adevărat sau, odată ce găsim fericirea, tânjim după momentele în care o căutam? În goana după fericire, uităm să ne bucurăm de micile clipe care o compun. În goana după fericire, uităm să fim fericiți....


Fabian este ajuns la vârsta critică de 40 de ani, vârsta la care marile crize încep să își spună cuvântul. Prins într-o căsnicie fără pasiune, de conveniență, Fabian știe că nu va mai cunoaște niciodată fericirea. Nu se mai poate bucura de nimic, nici situația financiară mai mult decât mulțumitoare nu îl mai satisface, nici Carina, soția sa cea frumoasă, nici prietenii săi. Într-o apatie continuă, este convins că viața trece pe lângă el.


Întreaga lume i se dă peste cap când o cunoaște pe Sofia, o țigăncușă frumoasă, de care se îndrăgostește la prima vedere. Alături de ea, află ce înseamnă să iubești cu adevărat, să trăiești pasional, să te bucuri de fiecare moment.  Cei doi intră într-o relație consumatoare de energii, tumultuoasă, devoratoare, dătătoare de viață, în același timp.


Oricât s-ar chinui Fabian să o înțeleagă pe Sofia, fata este e enigmă pentru el. Mereu alta, mereu în altă dispoziție, Sofia este ca o trezire la viață pentru el. Enigmatică, cu un trecut plin de secrete care o macină, Sofia devine universul lui Fabian și Fabian universul Sofiei. Însă, Sofia nu știe cum să fie fericită cu adevărat, ci trăiește cu o teamă constantă de a nu pierde frumosul, de a nu fi din nou nefericită.


Prins între dorința de a o face fericită pe Sofia și de a nu o răni prea tare pe Carina, Fabian devine un alt om, unul care vrea să se bucure de viață. Dar, când trecutul îi ajunge din urmă, vor reuși ei să facă față realității?


Aflată prima dată față în față cu una din cărțile Natașei, habar nu aveam la ce să mă aștept. Am găsit un stil frumos, o scriere plină de metafore, care m-a făcut să trec cu vederea limbajul neadecvat, pe alocuri. Dacă începutul relației lor mi s-a părut brusc, puțin neverosimil pentru mine, cea care nu crede în dragoste la prima vedere, finalul a fost un mare plus. Nu mă așteptam nicio secundă la așa final, care întregește povestea și îi dă un sens. Este un final din care poți învăța, care te ajută să înțelegi altfel viața.

Mulțumesc, Librex, pentru carte! O puteți achiziționa de aici.

miercuri, 21 decembrie 2016

I.R.En - Sandra Coroian




V-am zis vreodată că mie nu prea îmi place să citesc Sci Fi? Dacă v-am zis, treceți cu vederea, nu mă băgați în seamă! Cartea Sandrei mi-a plăcut tare mult, m-a făcut să uit de toate prejudecățile mele, să uit că nu îmi prea place genul, să uit și să închid gura câteodată. Pentru că, da, te lasă cu gura căscată... 


De ce? Aud un de ce? Păi cum de ce, dacă te face să îți întorci viața și existența pe toate părțile, dacă te face să îți pui întrebări care nu ți-ar fi trecut până acum prin cap? Oare știm cu adevărat cine suntem și în ce lume trăim sau totul e doar în mintea noastră, fiecare având propria lui imagine și percepție asupra lumii? Oare trăim și visăm sau trăim în vis? Visul e realitate sau realitatea e vis? Aș putea să continui, deoarece am muuuulte întrebări, dar să vă spun și câte ceva despre carte. :)


Lumea în care trăiește Cehel este guvernată de reguli simple, unde totul e alb sau negru, nu există cale de mijloc. Cei 5 supremi conduc lumea și o mențin în ordine, datorită celor 5 coduri, care trebuiesc respectate cu sfințenie. Cehel este un Healer, o ființă superioară celorlalți, cu o inteligență care stârnește invidii și teamă. Abandonată de părinți, pentru binele Sistemului, Cehel este antrenată de comandatul Helen, fără să știe exact ce se așteaptă de la ea. 


Prima misiune alături de Jason, Mediatorul pe jumătate om, o învață pe Cehel ce este instinctul și că nu codurile sunt totul. Când Jason ucide pentru a o apăra, Cehel își urmează instinctul și nu spune nimănui. Însă, când subiectul pe care îl extrage cu greu este ucis cu sânge rece de Helen, Cehel decide să nu mai creadă în nimic și să afle în ce lume nebună trăiește.


Dar, când crede că găsește o soluție, se trezește într-o altă lume, pe un pat de spital, de unde evadează. Este salvată de Mun, de la care află că aceasta e lumea reală și până acum a trăit într-o realitate paralelă, inventată de cei ce o vânează.


 De ce este atât de căutată această simplă fată și de ce tuturor le este frică de puterea ei? De și-ar putea găsi puterea, l-ar salva pe Jason....Descoperă că nu este imposibil, când găsește o punte între cele două lumi, o posibilitate de a trece din una în alta, voit.  Să găsească oare răspunsurile căutate sau de abia încep problemele?



Mulțumesc, Quantum Publishers, pentru o carte extraordinară! O puteți achiziționa de aici.



marți, 20 decembrie 2016

A hiberna sau a nu hiberna - Amira


Pe mâna Amirei a ajuns A hiberna sau a nu hiberna, o cărticică numai bună de citit în această perioadă, când afară iarna și-a intrat în drepturi.

Ca să vedeți ce părere a avut, vă invit să urmăriți filmulețul! Vizionare plăcută!


                              

luni, 19 decembrie 2016

Raucho - Ricardo Guiraldes



Raucho - sau despre cum să fii veșnic nemulțumit, prins între două lumi, mereu cu gândul la cealaltă. 

Raucho - sau despre zbuciumul unui băiat devenit mult prea devreme bărbat, prins în mrejele desfrâului și a deziluziilor, în frământarea continuă de a nu ști ce decizie să iei, în dorul după ce ai avut și ce ai putea avea.

Raucho - sau despre cum să îți dorești mai multe lucruri în același timp și să nu te bucuri de niciunul.


Dar, cine este Raucho? El este doar un băiat din Pampas, rămas de mic fără mamă, crescut de tată la ferma familiei, împreună cu frații și surorile sale. El este viitorul moștenitor al fermei, un gaucho veritabil, care trăiește liber, căruia îi place să călărească și să se bucure de dimineți sub razele soarelui, înconjurat doar de natură.

Dar, Raucho nu este doar atât. El este și copilul rebel, căruia nu îi place școala și care intră în tot felul de belele. Descoperind lecturile, el visează la o viață de lux la Paris, alături de femei frumoase. Nu se mai mulțumește cu ce are, începe să guste viața încă de mic, să piardă nopțile cu femei, să bea și să viseze....


Timpul trece, dar visele lui Raucho nu îi mai dau pace. Nu mai poate fi una cu natura, nu când Parisul îl așteaptă cu atâtea tentații. Pleacă, fiind convins că acolo va fi fericit. Duce o viață în desfrâu, pierde tot la jocuri de noroc, are ca iubită o damă de companie, cu care este violent....Decade pe zi ce trece și dorul de casă începe să îl mistuie.

Cum se va împărți între Parisul viselor lui și Pampasul copilăriei sale? Între frumusețe și desfrâu? Între vise și deziluzii? Între speranțe și iluzii? Între tot sau nimic?


Mulțumesc, Editura Univers! Cartea o puteți achiziționa de aici.



vineri, 16 decembrie 2016

Colaborator nou - Elena Ștefan


Vești bune, în prag de seară. :D

Lista colaboratorilor mei crește, crește... 

Elena Ștefan este o autoare la început de drum. A debutat cu o carte pentru copii, Poveștile micuței Ra și cu un volum de proză scurtă, Așa am fost eu.

Abia așteptăm să le citim și să vă povestim despre ele.

Mulțumim mult. Elena și mult succes!

Câștigători concursuri în colaborare cu Rodica Mijaiche și Editura Diana



Bună seara! Au luat sfârșit ambele concursuri desfășurate pe blog și Facebook.


La concursul organizat în colaborare de Rodica Mijaiche, câștigătorii sunt:



Nr. 39 - Ramona Răican


Nr. 43 - Thypoon Ciel


La concursul în colaborare cu Editura Diana, a câștigat nr. 6, Didi Grigorici.


Felicitări tuturor! Aștept datele voastre în termen până duminică, cel târziu, pentru a ajunge premiile până de Crăciun.

La concursul Rodicăi Mijaiche, primul care trimite datele își poate alege cartea.

O seară frumoasă!


joi, 15 decembrie 2016

Inimă de samurai - Margi Preus



Nu contează ce origini ai și de unde provii, dacă ai ambiție și îți dorești ceva cu adevărat, poți reuși orice și poți ajunge oriunde, oricât de greu ar fi! Cu ideea asta am rămas eu în minte, după ce am citit Inimă de Samurai, carte inspirată din viața lui Nakahama Manjiro, cunoscut ca primul japonez care a ajuns în America.

Întotdeauna mi-au plăcut cărțile și filmele inspirate din realitate. Simt ca iau și eu parte la o bucățică mică din viața acelor persoane și mereu rămân cu întrebarea: Ce ar fi fost dacă? Ce ar fi fost dacă ar fi luat alte decizii? Ce ar fi fost dacă viața i-ar fi luat-o pe alt făgas? Ce ar fi fost dacă e o întrebare minunată, care dezvoltă imaginația și îți proiectează alte scenarii în cap. Nu vă sfiiți să o folosiți! :)


Manjiro este doar un copil de 14 ani când, în timpul unei partide de peschuit, împreună cu alți prieteni, sunt prinși de furtună și duși departe, fără posibilitatea de a se întoarce acasă. Naufragiază pe o insulă pustie, unde pierd numărul zilelor, săptămânilor, lunilor....Oare ce se va alege de ei? Vor putrezi acolo, departe de toți și de toate?

La mult timp după ce își pierd orice speranță. sunt salvați, ca prin minune. Însă, salvatorii lor sunt nimeni alții decât "barbarii cu ochii albaștri", care locuiesc de cealaltă parte a Oceanului. Cu siguranță îi vor omorî, așa cum au auzit că se întâmplă când cazi pe mâna lor. Însă, intențiile salvatorilor lor sunt mai mult decât pașnice.

La bordul vasului, Manjiro află că acei oameni ciudați provin din America. Petrecând zi după zi alături de ei, le învață limba și obiceiurile și află că poveștile despre barbari sunt doar niște invenții. Din Manjiro, se transformă în John Mung, vânătorul de balene. 

Căpitanul vasului îl ia cu el în America, unde îl crește ca pe un fiu. Este trimis la școli și ajută la ferma familiei. Dar, oricât ar încerca să fie plăcut, lumea se uită ciudat la el și se lovește de prejudecăți. Dorul de casa lui și de Japonia îl chinuie din ce în ce mai tare. Mirosul orezului gătit de mama sa, vocile surorilor sale, imaginea colibei care i-a fost casă îl răscolesc, făcându-l să nu își mai găsească locul.

Numai că, japonezii au reguli stricte. Cine a plecat de pe insulă și a călcat pe un alt pământ, nu mai are voie să pună piciorul înapoi pe pământ japonez. Va reuși Manjiro, un biet băiat de pescar, să schimbe mentalități înrădăcinate de secole și să scoată Japonia din izolare? Vor reuși ceilalți să treacă peste prejudecăți și să îl accepte pe Manjiro așa cum este, un băiat japonez, crescut în America? Va reuși el să creeze o punte de legătură între cele două lumi?


Mulțumesc, Booklet Fiction! Cartea o puteți achiziționa de aici.



miercuri, 14 decembrie 2016

Pisicile războinice #2 - Foc și gheață - Amira


Seria Pisicilor Războinice, scrisă de Erin Hunter, continuă, cu o nouă aventură. După ce a citit primul volum, al cărui recenzie o găsiți aici, Amira abia aștepta să continue minunatele aventuri.

Mulțumim, Editura All! Puteți achiziționa cartea de aici

Vizionare plăcută!
             
                         

marți, 13 decembrie 2016

My dilemma is you #1 - Cristina Chiperi



Iubiri adolescentine, nopți pierdute, cu gândul la acea persoană care îți face inima să tresalte, de câte ori vă întâlniți, prietenii adevărate, viață de liceu, adolescenți populari sau nu, pe toate le găsiți în 

Am avut senzația că mă uit la unul din filmele cu adolescenți, făcute după cam același tipar: fata drăguță și nu așa populară se îndrăgostește de băiatul rău, dorit de toate fetele. Este urâtă de toate fetele populare, prietenă bună cu băieții și viața ei este, aparent, un dezastru. Da, veți spune că e puțin clișeică, dar am citit-o cu mare plăcere, datorită stilului lejer, dar profund, totodată, în care e scrisă. Și dacă eu, care am trecut demult de vârsta liceului, am citit-o cu plăcere, pentru adolescenți cu siguranță, e perfectă. :)


Viața lui Cris și Kate se schimbă radical atunci când părinții le anunță că trebuie să se mute în alt oraș. Întreaga lume li se dărâmă și li se pare că nu se vor putea niciodată obișnui în alt loc, la altă școală. cu alți prieteni. Însă, nu au de ales. Decizia este luată și ele trebuie să se adapteze noii vieți. 


Pentru Cris se dovedește a fi mai greu decât pentru sora ei mai mică, deoarece își lasă în urmă cei mai buni prieteni și simte că nu va putea continua fără ei. Viața la noua școală este o provocare continuă, deoarece intră în vizorul lui Susan, cea mai populară fată din școală, care o urăște deja. Reușește să se împrietenească cu Sam, o colegă de nădejde, dar, în același timp, să se certe mereu cu Cam, fratele acesteia și iubitul lui Susan.

Își face și un iubit, pe Matt, cu care se ceartă și se împacă de la orice prostie. Însă, dacă este iubita lui Matt, de ce gândul îi este doar la Cam? Îl urăște, cu siguranță, însă de ce este atrasă de el ca de un magnet? Se poartă ca un ticălos cu ea, însă observă aceeași atracție și la el. Dar, ea este cu Matt și el este cu Susan....nu poate exista nimic între ei. Sau poate? Mare dilemă...


Mulțumesc, Editura Litera! Cartea este primul volum al seriei My dilemma is you.



luni, 12 decembrie 2016

Diamantul din șatră - Nelu Sorin Stancu



" Fericirea se duce la cel care crede în ea. "

Liberi ca pasărea cerului, aprigi ca focul, iuți ca argintul, șătrarii trăiesc după regulile lor, iubesc după aceleași reguli și sunt uniți ca frații. Uniți la bine și la rău, la necaz sau bucurie, șătrarii sunt o mare familie. Ei nu au nevoie de multe. Le ajunge roua florilor să se spele, cântecul vântului să danseze, o pătură de iarbă să doarmă sub cerul liber. Caii și căruțele le sunt casă, magia și vrăjitoriile le sunt literă de lege, credința le este balsam pentru suflet.


Însă, cum vor rezista ei când blestemul aurului le va pune stăpânire pe suflete ?



În 1942, rromii sunt deportați în Transnistria. Pentru a nu își lăsa aurul pe mâna soldaților, o șatră de lângă București își ascunde întreaga comoară, punând un blestem asupra ei, pentru a putea fi folosită doar pentru dăinuirea șatrei.

Mulți ani mai târziu, șatra este refăcută, singurii supraviețuitori ale acelor vremuri potrivnice fiind Moș Godrun, fostul bulibașă și Mama Sia, o vrăjitoare bătrână. Secretul este bine ascuns într-un talisman, de existența căruia știu doar ei doi.

Autorul ne face cunoștință cu viața din șatră, cu tot ce înseamnă ea: tradiții, iubiri, povești lângă foc, copii logodiți încă de la vârste fragede, inocența și bucuria copiilor desculț, muzică lăutărească și drumuri, multe drumuri.

Facem cunoștință cu Șandor, diamantul șatrei, cel care preferă să citească, să își depăsească condiția, cel care va schimba soarta întregii șatre. Mereu prins între pofta lui de cunoaștere și dragostea față de Iris, fiica Mamei Sia, Șandor se evidențiază în întreaga șatră, tocmai pentru că este diferit.


Când hotărăsc să meargă în Transnistria pentru a îi comemora pe cei pierduți acolo, cei din șatră habar nu au că acest drum le va schimba întreaga viață. Secretul aurului este dezvăluit, din greșeală și lăcomia îi împinge pe unii la crime, doar, doar vor afla unde este ascunsă comoara.

În grija lui Șandor cade păstrarea talismanului în care este ascuns secretul, pe umerii lui cade întreaga responsabilitate. 

Când în căutarea comorii pornește și un mare mafiot rus, soarta șatrei este pecetluită. Mulți vor muri și multe lucruri se vor schimba. Stă oare în puterea lui Șandor să schimbe lucrurile sau blestemele sunt prea puternice?


Mulțumesc autorului pentru Diamantul din șatră, o carte necesară în literatura noastră! O carte plină de tradiții, o carte care te face să vezi o comunitate cu totul altfel, din interior. O carte frumoasă!

sâmbătă, 10 decembrie 2016

Colaborator nou - Black Gryphon Publishing


Să-i urăm bun venit noului colaborator al blogului, Black Gryphon Publishing.

Editura oferă cărți ilustrate pentru copii și adolescenți, așa că Amira se va bucura de cele două cărticele primite.




A hiberna sau a nu hiberna este o carte pentru copiii peste 6 ani, potrivită pentru perioada de iarnă,care tocmai a început.



Poiana furnicilor este pentru copii puțin mai mari, dar sigur nu o va opri asta pe Amira. :)


Mai multe detalii puteți afla și pe pagina de Facebook a editurii.

 Mulțumim și la cât mai multe cărți frumoase!



joi, 8 decembrie 2016

Darius, Amira și Magia Crăciunului


Suntem în decembrie, luna cadourilor, a magiei și a Crăciunului, sărbătoarea mea preferată. Cum altfel putem sărbători, dacă nu lângă brad, cu o ciocolată caldă, colinde și o poveste frumoasă?





Cea mai minunată alegere pentru cei mici, este Magia Crăciunului, cartea personalizată în care ei sunt personajele principale, într-o aventură minunată. 



Ce copil nu și-ar dori să fie ajutorul lui Moș Crăciun? Amira și Darius l-au ajutat pe Moșu' să ajungă la timp la copiii din întreaga lume.




Mulțumim, Editura Diana, pentru minunata carte! Dacă vă doriți un cadou minunat pentru cei mici, puteți achiziționa cartea de aici!

Sau vă puteți înscrie la concursul de pe pagina mea de Facebook, unde puteți câștiga un exemplar. :)

Vă las să vedeți și părerea Amirei. Vizionare plăcută!


marți, 6 decembrie 2016

Pânza Charlottei - Club de lectură pentru copii #2



Bun găsit, dragii mei și La mulți ani sărbătoriților! Ați fost cuminți? V-a lăsat Moșu' ceva în ghetuțe?

Noi ne-am pregătit ghetuțele aseară, la Librăria Donaris, împreună cu micii cititori.






A fost un nou episod din clubul de lectură, unul în care am învățat despre prietenie, citind Pânza Charlottei. a cărei recenzie o puteți vedea aici. Am citit cu toții, am discutat despre prieteniile noastre cu animalele și am demonstrat cât de mult iubim lectura.






Amira, împreună cu un băiat de clasa a VII-a, au avut o dezbatere în care au încercat fiecare să pledeze pentru cartea favorită, cu multe întrebări din partea doamnelor profesoare, cât și a celorlalți copii. Au fost Pisicile războinice vs. Cireșarii. Cine credeți că a câștigat?




De asemenea, copiii au primit mici cadouri de la Moș Nicolae și au fost pictați pe față. Noi sperăm că le-a plăcut și îi mai așteptăm.




Până la următoarea întâlnire, vă lăsăm să vă delectați cu poze! :)

Cioburi de stele - Amie Kaufman, Meagan Spooner




Lilac LaRoux este moștenitoarea celui mai bogat om din Univers. Întreaga lume îi stă la picioare și are tot ce și-ar putea dori vreodată...înafară de dreptul de a face propriile alegeri.


Tarver Merendsen este erou de război, la doar 18 ani. Provenit dintr-o familie normală, îi este greu să se integreze printre oamenii din clasa superioară, printre care petrece mai mult timp decât și-ar dori.


Ce au cei doi în comun? În aparență, absolut nimic. Doar simplul fapt că se află pe aceeași navă spațială, Icarus, care călătorește prin hiperspațiu, cu viteză superluminică. 50.000 de mii de oameni se află pe aceeași navă, convinși că nimic rău nu li s-ar putea întâmpla. Dar se înseală amarnic. Icarus explodează, singurii supraviețuitori fiind Lilac și Tarver, care sunt duși de o navetă de salvare pe o planetă pustie, cel puțin în aparență.


Treziți în pustietate, într-o situație fără control, cei doi trebuie să facă față cum pot ei mai bine obstacolelor întâlnite. Lilac este sigură ca tatăl ei o va salva, cu orice preț, Tarver este convins că trebuie să se descurce pe cont propriu, să supraviețuiască. Instinctele de soldat îl iau cu asalt, făcând tot posibilul să rămână în viață atât el, cât și " prințesa răsfățată a Universului."


Deși atrași unul de altul, se resping și sunt într-o luptă continuă. Lilac îl respinge pentru că îi este frică pentru viața lui, dacă tatăl său va afla, iar Tarver pentru că este sigur că ea îl consideră inferior. Într-un război al replicilor acide și al orgoliilor, ei trebuie să se tolereze și să se ajute, pentru a supraviețui. Sunt nevoiți să se hrănească cu mai nimic, merg zile întregi, doar, doar vor găsi un ajutor.


Și tocmai când credeau că planeta este abandonată și pustie, descoperă " ființele șoptitoare", niște entități ciudate pe care le aude doar Lilac și care aproape că o înnebunesc. Dar, cine sunt și ce vor de la ei? Cu siguranță nu îi vor morți, doar îi îndreaptă spre un anumit loc.


Cine sunt aceste ființe și ce vor de la ei? Vor fi salvați vreodată? Războiul dintre ei va continua sau vor ceda atracției și iubirii pe care și-o poartă?


 Răspunsurile la toate întrebările le puteți afla citind Cioburi de stele, prima parte a trilogiei Constelații, scrisă de Amie Kaufman și Meagan Spooner.

Mulțumesc, Libris!



luni, 5 decembrie 2016

Tipul din filme nu există - Bogdan Stoica



Când a fost ultima oară în care ați râs în hohote, citind o carte? Sau pe silent, ca să nu vă treziți toată familia, în miezul nopții? Dacă vă e dor de o porție bună de râs, faceți rost de Tipul din filme nu există. Nu este recomandat a se citi în locuri publice, dacă nu vreți să se uite lumea la voi ca la nebuni, când veți râde singuri!

Un ghid practic despre " cum să găsești tipii mișto din viața reală, cum să-i înțelegi, să-i manipulezi și să-i termini psihic ", așa cum însuși autorul spune, această cărticică este atât pentru bărbați, cât și pentru femei și poate fi considerată fie " un manual de dresaj al omnivorului mediocru cu care te-ai cuplat, fie ca pe o scuză de 224 de pagini scrisă în numele tuturor bărbaților pe care i-ai cunoscut sau o să-i cunoști. " N-am zis-o eu, ci autorul, care este atât de autoironic încât n-ai cum să nu îl îndrăgești.






Cartea însumează munca de 7 ani ca blogger a autorului, care este fotograf de profesie. În acest mediu, al ședințelor foto, a învățat să le asculte pe femei și să observe unele lucruri de care avem sau nu nevoie. A învățat că avem nevoie să fim ascultate, nu doar auzite și a decis să scrie această carte amuzantă, ca pe un fel de ghid.


Povestioarele amuzante și pline de ironie sunt un deliciu pentru cititor, fie el bărbat sau femeie. Atenție însă, limbajul este nerecomandat minorilor! :)




Mulțumesc, Editura Univers! Puteți achiziționa cartea de aici.

Cămașa lui - Augustina Șiman


" Să îmi iei visele...doar dacă le-am abandonat, ca să mi le aduci înapoi."


Ce aș putea să vă spun despre Cămașa lui? Nu, nu despre acea cămașă a lui, în care ne place să lenevim dimineața, sau să dansăm prin bucătărie în picioarele goale, în timp ce pregătim cafeaua.  Nici despre acea cămașă care îi păstrează mirosul și în care dormim când el nu e, doar să nu fim singure...Ci despre acea cămașă a lui citită de multe persoane, lăudată de la fel de multe.


Ca de obicei, am citit cartea fără să știu prea multe lucruri despre ea (deh, nu îmi place să îmi stric plăcerea), așa că m-a luat prin surprindere...tare. Pentru că este altfel de carte față de ceea ce citesc eu de obicei. Pentru că, uimitor, m-a prins și am citit-o repede. Pentru cei cărora le plac textele scurte, dar pline de învățăminte, este perfectă. Eu, care prefer romanele, tot cu plăcere am citit-o, vouă sigur vă va plăcea mai mult.


Prima parte a cărții se numește Suflet și mi se pare că se potrivește cel mai bine cu tot conceptul cărții. Pentru că nu este o poveste, ci doar suflet, sentimente și trăiri. Fiecare text este despre iubire, sentiment care te ridică sau te coboară, te dărâmă sau te face mai puternic.


Prea multe nu aș vrea să vă povestesc, prefer să vă las câteva citate care mi-au plăcut. 


" Iubitul e bărbatul care știe să iubească în tine tot ceea ce n-au putut iubi alții - sau tu. "


" În fiecare seară te găsesc în palmă și mi-e frică de ziua când nu o să te mai pot găsi. "


" Oamenii se caută pe ei înșiși în alți oameni atât de lacom, atât de egoist, atât de frivol, încât goana lor se sfârșește cu două jertfe: pe de o parte toate trupurile frânte de visuri străine, iar pe de altă parte Ei care rămân pustii, fiindcă au împrăștiat iresponsabil bucăți din sine... "


" ...și nu cred că există femeie mai frumoasă decât cea care dimineața se alintă, se dezmiardă, înflorește, prinde viață în cămașa bărbatului său. "


Mulțumesc, Librex!

sâmbătă, 3 decembrie 2016

Nou în bibliotecă #10


Bun găsit la o nouă plimbare prin biblioteca mea! 

Azi, avem în vizor luna octombrie, când 15 minunății s-au adăugat celorlalte, deja existente. :)

Sunteți curioși? Haideți să vedem!


Nunta lui Isobel este o lectură ușoară, amuzantă, pe care abia aștept să o citesc. Doar că nu i-a venit înca rândul. Am primit-o cadou de la draga de Anca, de la Prefață de Carte. Mulțumesc!




Afganii "constituie un dosar memorialistico-documentar despre război, care ţinteşte războiul, îl distruge, îl umanizează, fiind un semnal al unor voci intruse."

Prizonier este "o carte despre nebunie, boală, dragoste şi ferocitatea vieţii."

Slow motion este ”un roman cinematografic în care se întrepătrund, original și cu forță epică, două planuri: exotismul unui traseu marocan aproape inițiatic în redescoperirea iubirii și Bucureștiului cenușiu, al trădării și al iluziilor spulberate. "

Rămășițele viselor este este al patrulea volum al autorului Liviu Surugiu, finalist HBO 2013 pentru lung-metraj.

important e să te faci nevăzut e un volum de poezii moderne. Găsiți părerea mea aici!

Despre Seria Pragul numai de bine. :) Găsiți recenziile primelor două volume aici și aici. Volumul 3 urmează să fie citit. Toate 3 volumele le puteți câștiga la concursul de pe Facebook. :)

Mulțumesc, TracusArte!




Alfred și Agatha e o carte plină de aventuri minunate, pentru copii. Vedeți părerea Amirei aici!

Inimă de samurai urmează la rând, la citit.

Mulțumim, Booklet Fiction!




Pânza Charlottei este o carte despre prietenie și miracole. Amira a povestit aici despre ea.

Eu sunt Malala este un semnal de alarmă asupra situațiilor crunte din locurile parcă uitate de lume, unde încă se trăiește după reguli inumane. Citiți recenzia aici!

Mulțumesc, Librăria Donaris!




Central Park este cel mai bun thriller pe care l-am citit în ultima perioadă. Părerea mea o găsiți aici!

Cadoul  e o șansă. O șansă de a repara relații, de a apropia suflete, de a face lucrurile corect. Un Cadou de Crăciun nesperat, care va schimba destine și oameni. Trebuie doar folosit corect. Vedeți recenzia aici!

Mulțumesc, Editura All!

Acestea au fost cărțile lunii octombrie. Până la următoarea întâlnire, să aveți lecturi plăcute!