Raucho - Ricardo Guiraldes



Raucho - sau despre cum să fii veșnic nemulțumit, prins între două lumi, mereu cu gândul la cealaltă. 

Raucho - sau despre zbuciumul unui băiat devenit mult prea devreme bărbat, prins în mrejele desfrâului și a deziluziilor, în frământarea continuă de a nu ști ce decizie să iei, în dorul după ce ai avut și ce ai putea avea.

Raucho - sau despre cum să îți dorești mai multe lucruri în același timp și să nu te bucuri de niciunul.


Dar, cine este Raucho? El este doar un băiat din Pampas, rămas de mic fără mamă, crescut de tată la ferma familiei, împreună cu frații și surorile sale. El este viitorul moștenitor al fermei, un gaucho veritabil, care trăiește liber, căruia îi place să călărească și să se bucure de dimineți sub razele soarelui, înconjurat doar de natură.

Dar, Raucho nu este doar atât. El este și copilul rebel, căruia nu îi place școala și care intră în tot felul de belele. Descoperind lecturile, el visează la o viață de lux la Paris, alături de femei frumoase. Nu se mai mulțumește cu ce are, începe să guste viața încă de mic, să piardă nopțile cu femei, să bea și să viseze....


Timpul trece, dar visele lui Raucho nu îi mai dau pace. Nu mai poate fi una cu natura, nu când Parisul îl așteaptă cu atâtea tentații. Pleacă, fiind convins că acolo va fi fericit. Duce o viață în desfrâu, pierde tot la jocuri de noroc, are ca iubită o damă de companie, cu care este violent....Decade pe zi ce trece și dorul de casă începe să îl mistuie.

Cum se va împărți între Parisul viselor lui și Pampasul copilăriei sale? Între frumusețe și desfrâu? Între vise și deziluzii? Între speranțe și iluzii? Între tot sau nimic?


Mulțumesc, Editura Univers! Cartea o puteți achiziționa de aici.



Etichete: , ,