My dilemma is you #1 - Cristina Chiperi



Iubiri adolescentine, nopți pierdute, cu gândul la acea persoană care îți face inima să tresalte, de câte ori vă întâlniți, prietenii adevărate, viață de liceu, adolescenți populari sau nu, pe toate le găsiți în 
My dilemma is you.

Am avut senzația că mă uit la unul din filmele cu adolescenți, făcute după cam același tipar: fata drăguță și nu așa populară se îndrăgostește de băiatul rău, dorit de toate fetele. Este urâtă de toate fetele populare, prietenă bună cu băieții și viața ei este, aparent, un dezastru. Da, veți spune că e puțin clișeică, dar am citit-o cu mare plăcere, datorită stilului lejer, dar profund, totodată, în care e scrisă. Și dacă eu, care am trecut demult de vârsta liceului, am citit-o cu plăcere, pentru adolescenți cu siguranță, e perfectă. :)


Viața lui Cris și Kate se schimbă radical atunci când părinții le anunță că trebuie să se mute în alt oraș. Întreaga lume li se dărâmă și li se pare că nu se vor putea niciodată obișnui în alt loc, la altă școală. cu alți prieteni. Însă, nu au de ales. Decizia este luată și ele trebuie să se adapteze noii vieți. 


Pentru Cris se dovedește a fi mai greu decât pentru sora ei mai mică, deoarece își lasă în urmă cei mai buni prieteni și simte că nu va putea continua fără ei. Viața la noua școală este o provocare continuă, deoarece intră în vizorul lui Susan, cea mai populară fată din școală, care o urăște deja. Reușește să se împrietenească cu Sam, o colegă de nădejde, dar, în același timp, să se certe mereu cu Cam, fratele acesteia și iubitul lui Susan.

Își face și un iubit, pe Matt, cu care se ceartă și se împacă de la orice prostie. Însă, dacă este iubita lui Matt, de ce gândul îi este doar la Cam? Îl urăște, cu siguranță, însă de ce este atrasă de el ca de un magnet? Se poartă ca un ticălos cu ea, însă observă aceeași atracție și la el. Dar, ea este cu Matt și el este cu Susan....nu poate exista nimic între ei. Sau poate? Mare dilemă...


Mulțumesc, Editura Litera! Cartea este primul volum al seriei My dilemma is you.



Etichete: , , , , ,