Cioburi de stele - Amie Kaufman, Meagan Spooner




Lilac LaRoux este moștenitoarea celui mai bogat om din Univers. Întreaga lume îi stă la picioare și are tot ce și-ar putea dori vreodată...înafară de dreptul de a face propriile alegeri.


Tarver Merendsen este erou de război, la doar 18 ani. Provenit dintr-o familie normală, îi este greu să se integreze printre oamenii din clasa superioară, printre care petrece mai mult timp decât și-ar dori.


Ce au cei doi în comun? În aparență, absolut nimic. Doar simplul fapt că se află pe aceeași navă spațială, Icarus, care călătorește prin hiperspațiu, cu viteză superluminică. 50.000 de mii de oameni se află pe aceeași navă, convinși că nimic rău nu li s-ar putea întâmpla. Dar se înseală amarnic. Icarus explodează, singurii supraviețuitori fiind Lilac și Tarver, care sunt duși de o navetă de salvare pe o planetă pustie, cel puțin în aparență.


Treziți în pustietate, într-o situație fără control, cei doi trebuie să facă față cum pot ei mai bine obstacolelor întâlnite. Lilac este sigură ca tatăl ei o va salva, cu orice preț, Tarver este convins că trebuie să se descurce pe cont propriu, să supraviețuiască. Instinctele de soldat îl iau cu asalt, făcând tot posibilul să rămână în viață atât el, cât și " prințesa răsfățată a Universului."


Deși atrași unul de altul, se resping și sunt într-o luptă continuă. Lilac îl respinge pentru că îi este frică pentru viața lui, dacă tatăl său va afla, iar Tarver pentru că este sigur că ea îl consideră inferior. Într-un război al replicilor acide și al orgoliilor, ei trebuie să se tolereze și să se ajute, pentru a supraviețui. Sunt nevoiți să se hrănească cu mai nimic, merg zile întregi, doar, doar vor găsi un ajutor.


Și tocmai când credeau că planeta este abandonată și pustie, descoperă " ființele șoptitoare", niște entități ciudate pe care le aude doar Lilac și care aproape că o înnebunesc. Dar, cine sunt și ce vor de la ei? Cu siguranță nu îi vor morți, doar îi îndreaptă spre un anumit loc.


Cine sunt aceste ființe și ce vor de la ei? Vor fi salvați vreodată? Războiul dintre ei va continua sau vor ceda atracției și iubirii pe care și-o poartă?


 Răspunsurile la toate întrebările le puteți afla citind Cioburi de stele, prima parte a trilogiei Constelații, scrisă de Amie Kaufman și Meagan Spooner.

Mulțumesc, Libris!



Etichete: , , , , , ,