Nebunul alb - Allex Trușcă



" Înaintea oricărei lupte se nasc regretele și necunoscutul... Iar înaintea luptei cu sine, temerile, regretele și necunoscutul devin și mai puternice. "

Uneori, viața e ca un joc de șah, unde câștigă mereu nu neapărat cel mai bun, ci acela care este mai inspirat în mișcări, care știe să profite de fiecare oportunitate pe care o are pentru a dărâma regatul Regelui. Câștigă mereu acel Nebun care are curaj, care face mutări nechibzuite, care riscă.


Însă, atunci când noi suntem doar niște simpli pioni pe o tablă de șah, suntem la mâna acelui Nebun, care ne poate salva sau ne poate duce la pieire, totul în funcție de mutarea norocoasă.



În Nebunul alb, Allex Trușcă ne face cunoștință cu un Univers nou, în care Binele și Răul sunt în Război, ca de obicei, dar total diferit față de ce ne așteptăm. Dumnezeu (sau Creatorul, cum este denumit) joacă, la fiecare 1000 de ani, un joc de șah împreună cu unul din fiii săi răsculați, care acum este conducătorul sau întruchiparea Răului. 

Un joc de putere și de orgolii, unde oamenii sunt pionii de pe tabla de șah și cei care pierd de fiecare dată. 6 lupte pierdute, cu Necromantul în fruntea armatei Răului, formată din demoni, morți, călăreți fantomă. După fiecare luptă, Creatorul o ia de la capăt și le dă o nouă șansă oamenilor, cei pe care îi consideră cea mai importantă opera a Sa. Nu îngerii nemuritori, nici vrăjitoarele cu puteri extraordinare, ci Oamenii...acei muritori plini de defecte, insignifianți, dar cu puterea de a simți, de a decide, de a iubi.



Suntem în pragul celei de-a șaptea lupte și Răul este pregătit să câștige din nou. Însă, Creatorul are încredere în oameni și, mai ales în Erin, cel ales să ducă această bătălie. Dar ce are special un biet fiu de țăran, atât de tânăr încât poate fi confundat cu un copil? De ce este Erin ales, el care nu știe să țină o armă în mână, singurele lui arme fiind cărțile?

Ei bine, de-a lungul miilor de ani, el a dus toate bătăliile și a fost învins. Visele pe care le are, vise din vieți anterioare, îl ajută să pună la cale un plan și încearcă să își construiască o armată invincibilă. Vrăjitori, călugări, asasini, cavaleri și chiar îngeri sunt pe cale să se alieze împotriva Răului și să câștige această luptă, pentru a da o șansă omenirii.

Dar vor reuși ei, oare sau Erin va fi din nou învins?

O carte de debut care mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam. Imaginație bogată, scene frumos construite, dialoguri naturale. Felicitări, Allex Trușcă! Abia aștept să citesc volumul 2!


" E mult mai simplu să alergi după demonii celorlalți, în timp ce fugi de monștii tăi lăuntrici, decât să te întorci și să-i înfrunți. E mult mai simplu să faci pace cu ei, să te obișnuiești cu ei și, la un moment dat, să ajungi să îi ignori. "

Cartea o puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Quantum Publishers, cu 50% reducere, în acest weekend!

Etichete: , , , ,