Eria.Perspective - Gabrielle Guvenel - Prerecenzie


Să vă zic din prima cât sunt de fericită și de mândră că am mai făcut încă o prerecenzie? Cât mă bucură încrederea autoarei de a îmi da să citesc manuscrisul unei cărți care încă nu a fost lansată? Nu vă mai zic, oricum v-ați dat seama singuri. :D

Pe 19 noiembrie, la ora 18, se va lansa Eria.Perspective , cel de-al doilea volum al seriei, la standul Editurii Librex.


Atunci când Binele și Răul se confruntă, totul este un mare Haos. Haos și teroare, dezastru și lacrimi, suflete pierdute și rătăcite, șoc și durere, nebunie și frică, curaj și exuberanță. Dar, ce te faci, atunci când ai în tine și Binele și Răul? Când poți ucide și vindeca, în același timp? Când ai o putere atât de mare încât ți-e frică de ea și de tine? 

În primul volum, Eria.Dezvăluiri, facem cunoștință cu Eria Pop, o tânără părăsită de părinți, vândută de către cei de la orfelinat unei familii care o folosește pentru un ritual care o va schimba pe viață.  Ea este "cea aleasă" pentru a aduce pe lume copilul lui Beng, divinitate a răului, demon înfricoșător. Ritualul nu decurge cum ar trebui, când intervine Decko, vampirul, dar Eria rămâne cu rămășițe ale demonului în ea, rămășițe adormite, care așteaptă cuminți să își ia tributul.

Intrată acum adânc în lumea aceasta întunecată, Eria locuiește cu "Boschetarii", membri ai tuturor religiilor, fiecare cu Zeii și Demonii săi. Alături de aceștia, încearcă să păstreze o lume mai bună, dar pentru asta trebuie să ucidă. Să ucidă Răul, să facă singură dreptate.

Căsătorită cu Decko, un vampir, atrasă de Andi Aron, detectivul transformat în vârcolac și ajutată de părintele Thimothy, Viața Eriei e una cum nu se poate mai neobișnuită. Încearcă să țină Răul ascuns, dar ajunge implicată în lupte care nu sunt ale ei, atunci când un Portal spre alte lumi este deschis.



În volumul 2, pe care voi o să îl puteți citi după lansare, povestea nu mai e spusă doar din perspectiva ei, ci și din a preotului și a vârcolacului. Amândoi îndrăgostiți de Eria, amândoi schimbați radical de ea, amândoi transformați, în lupta aceasta nesfârșită.

După ce, la sfârșitul primului volum, Eria aproape că moare, încercând să închidă Portalul dintre lumi, o găsim acum cu o sete de răzbunare și o dorință de a îi distruge pe cei responsabili. Cum, între două rele, e de preferar răul cel mic, Eria își continuă lupta, chiar dacă vor cădea capete în urmă, chiar dacă ea va avea de suferit.

Suferința e o stare de fapt a ei, dar doar cei slabi și-o arată...și ea nu e printre cei slabi. Nu, Eria e puternică, urâtă, dorită, nebună...e oricum, numai nu slabă. Voi, demoni și zei, iele și vrăjitoare, vampiri și vârcolaci, feriți-vă din calea ei! Voi, "Boschetarilor", cei care ați deschis portalul blestemat, vă va găsi! Ea este Răul și este Binele, ea este conștiința și moartea! Ea este Eria!

Dacă v-am făcut curioși, nu mai aveți de așteptat mult. Doar până pe 19 noiembrie, când Librex va lansa cartea. Până atunci, puteți să faceți o precomandă aici. :)



Etichete: , , , , ,