Pragul #2 - Umbra martor - Doina Roman



Când renunți la dragostea ta și îți dai inima, la propriu, pentru a îi salva pe alții, asigură-te că merită!

La sfârșitul primului volum din Pragul, a cărei recenzie o găsiți aici, Lia renunță la dragoste și îi dă inima maleficului ei frate Kor, pentru a îl salva pe Crius și pe restul lumii, odată cu el. Rămasă fără cel mai de preț sentiment, urcă în trenul din Gara Părăsită, urmată îndeaproape de Pisică și Blatistul. În urma lor, prăpăd...

Când credeam că respir și eu ușurată, că deja știu despre ce este vorba, Doina mi-a dat toate ideile peste cap, deoarece totul se schimbă, din nou. Doina, mai ai imaginație? :D

Sub guvernarea lui Kor, întreaga lume se schimbă. Toate căpeteniile krabore sunt ucise și mintea le este pusă la conservat, în niște globuri (cine știe la ce mai poate fi de folos), oreadele sunt lipsite de puteri, totul este distrus. Într-o lume plină de haos, Kor se hrănește cu durerea și spaimele Liei, cu plânsul și suferințele ei, ținând bine ascunsă inima ei, pentru a o folosi după propriul plac.

Algar și Neel încearcă să o salveze pe Kat, după ce este arsă de Simicovi, dar fac mai mult rău, o transformă...

În timp ce în cetate haosul ia amploare, în tren dăm peste un univers cu totul diferit. Prințesa Lia, cea care ar fi trebuit să conducă lumea, are o misiune importantă. Să ajungă la Alk, tatăl său, pentru a încerca să mai salveze ceva din omenire.

Alături de dragonul Șerkan, pe care l-am îndrăgit maxim, și de sora lui, de Pisică, Blati, cufărul burlac și umbrele martor, ea va avea parte de aventuri extreme. Ochilidele (niște gândaci mai inteligenți) îi vor fi supuse și o vor ajuta să își atingă scopurile, Șerkan se va îndrăgosti de ea și umbrele o vor purta acolo unde doar gândul o va duce.

Dar, pentru a mai salva ceva, are nevoie de inimă, pe care și-o poate recupera doar cu ajutorul cuiva care o iubește cu adevărat. Am văzut cu toții că nu Crius e acela, când a lăsat-o să se sacrifice pentru el. Oricum, cu mintea într-o maimuță și o carcasă goală, nu îi mai poate fi de folos prea mult.

Șerkan o iubește, însă ea nu mai are dragoste de oferit Va reuși el să treacă peste asta? 

Între timp, Lia își descoperă puteri nebănuite, care îl vor face să tremure până și pe Alk.

Așa-i că sunteți curioși? Eu abia aștept să văd prin ce aventuri mă mai poartă volumul 3 al Seriei Pragul.

Până atunci, puteți achiziționa volumul 2 de aici sau toate 3 volumele de aici.

Mulțumesc, Doina Roman și Editura TracusArte

Nu uitați! La 4000 de like-uri facem un concurs cu cele 3 volume.

Etichete: , , , , ,