Pragul #1 - Doina Roman



Atunci când treci Pragul, nu te uita înapoi! Nici măcar nu clipi, pentru că nu se știe ce creatură ciudată va fi pe urmele tale. Poate că un ur, un krabor, un tărcat sau un krâc vă pândește după un colț, gata să vă ia puterile, să vă nimicească. Sau poate că o katenă intră în mintea voastră și vă citește gândurile. Sau poate o oreadă își trimite viperele veninoase să vă stoarcă și ultimul strop de putere. 

Sau poate...gata, mă opresc! V-am zăpăcit, nu-i așa?  Vă întrebați ce-s toate creaturile astea, nu? Ei bine, și eu m-am tot întrebat, în multe pagini, în ce Univers ciudat ne-a adus Doina Roman, de unde atâta imaginație să creezi o lume nouă, de la 0?

Suntem undeva prin anul 10000...și ceva. E o perioadă de pace între popoare (dacă le putem numi așa), dar e o pace care așteaptă o singură scânteie să se transforme într-un război de toată frumusețea. Într-o lume în care sentimentele sunt monedă de plată și schimb, civila Lia, ultima din neamul Vindecătorilor, are de dus o misiune mai importantă decât viața ei. Trebuie să păzească o casetă valoroasă, în care sunt ascunse sentimente, care trebuie deschisă când pacea se termină.

Ea este păzită, la rândul ei, de către katena Kat, nepoata kraborului Crius (de care Lia este îndrăgostită până peste cap). În momentul în care Pisică, un tâlhar renumit, reușește să îi fure Liei geanta în care este ascunsă caseta, Iadul se dezlănțuie. Toată lumea încearcă să obțină geanta.

Lia și Kat sunt ajutate de Algar, un fost legionar căruia i s-au luat toate sentimentele și le vrea înapoi. Pisică și Blatistul încearcă să recupereze și ei geanta, pe care au fost nevoiți să o abandoneze). Kraborii, legionarii, oreadele...toți sunt pe urmele genții. 

Singurii care o pot deschide sunt Crius și Lia, doar împreună. Și o vor face, iar asta va schimba totul!

Adunătura asta pestriță de oameni, sentimente și lucruri, fac din Universul creat de Doina Roman unul original. Lifturi nebune, poduri care se termină când vor ele, omizi uriașe, câini mutant, vipere vorbitoare...să vă mai zic? Mai bine nu vă mai zic, ci vă las să descoperiți singuri!


Cartea a apărut la TracusArte și mi-a fost oferită de autoare, pe care am avut ocazia să o cunosc la lansarea de carte de la Galați. Este primul volum din Seria Pragul și o puteți achiziționa de aici.




Etichete: , , , , ,