Cuibul - Kenneth Oppel


Steven este un copil cu probleme. Are numeroase fobii, îi e frică de întuneric, de microbi, de tot ce îl înconjoară. În plus, mai are și o imaginație bogată, ajungând destul de des la psiholog din cauza asta.

Când în familia lor apare un bebeluș, lumea li se destramă, deoarece el este grav bolnav. Singura neafectată este surioara lui. Nicole, care știe sigur că va fi bine. 

Odată cu apariția bebelușului Theo, încep să apară și visele ciudate ale lui Steven. După ce este înțepat de o viespe, acesta începe să o viseze din ce în ce mai des. În vis, regina viespe îi promite că îi va repara bebelușul bolnav, trebuie doar să îi promită că o va ajuta.

Steven ajunge să facă o promisiune care îl va costa....

Căldura vine, viespile se înmulțesc, visele lui la fel. Când le povestește părinților, este din nou dus la psiholog. În vis, Steven află dinainte ce se va întâmpla, astfel dându-și seama că visele lui nu sunt doar niște simple vise, ci sunt cât se poate de reale.

Promisiunea făcută îl va costa, deoarece viespile creează un nou bebeluș, perfect, pentru a îl înlocui pe cel "stricat". Steven nu vrea să renunțe la frățiorul lui, așa bolnav cum este Dar cum va scăpa din așa o încurcătură?


Deși e o carte pentru copii mai mult, cred că merită citită și de noi, adulții. Aparent o poveste, Cuibul ne învață despre importanța promisiunilor și efectele lor, despre încrederea pe care ar trebui să o avem în copiii noștri, despre atenția pe care ar trebui să le-o acordăm.

Mulțumesc, Booklet Fiction!

Etichete: , ,