Parteneri

luni, 31 octombrie 2016

Pisicile războinice #1 - În inima pădurii - Amira


Pisicile războinice au fost pe placul Amirei. O serie frumoasă, de neratat pentru copiii mai măricei. :)

Vizionare plăcută!

                      

duminică, 30 octombrie 2016

Pragul #2 - Umbra martor - Doina Roman



Când renunți la dragostea ta și îți dai inima, la propriu, pentru a îi salva pe alții, asigură-te că merită!

La sfârșitul primului volum din Pragul, a cărei recenzie o găsiți aici, Lia renunță la dragoste și îi dă inima maleficului ei frate Kor, pentru a îl salva pe Crius și pe restul lumii, odată cu el. Rămasă fără cel mai de preț sentiment, urcă în trenul din Gara Părăsită, urmată îndeaproape de Pisică și Blatistul. În urma lor, prăpăd...

Când credeam că respir și eu ușurată, că deja știu despre ce este vorba, Doina mi-a dat toate ideile peste cap, deoarece totul se schimbă, din nou. Doina, mai ai imaginație? :D

Sub guvernarea lui Kor, întreaga lume se schimbă. Toate căpeteniile krabore sunt ucise și mintea le este pusă la conservat, în niște globuri (cine știe la ce mai poate fi de folos), oreadele sunt lipsite de puteri, totul este distrus. Într-o lume plină de haos, Kor se hrănește cu durerea și spaimele Liei, cu plânsul și suferințele ei, ținând bine ascunsă inima ei, pentru a o folosi după propriul plac.

Algar și Neel încearcă să o salveze pe Kat, după ce este arsă de Simicovi, dar fac mai mult rău, o transformă...

În timp ce în cetate haosul ia amploare, în tren dăm peste un univers cu totul diferit. Prințesa Lia, cea care ar fi trebuit să conducă lumea, are o misiune importantă. Să ajungă la Alk, tatăl său, pentru a încerca să mai salveze ceva din omenire.

Alături de dragonul Șerkan, pe care l-am îndrăgit maxim, și de sora lui, de Pisică, Blati, cufărul burlac și umbrele martor, ea va avea parte de aventuri extreme. Ochilidele (niște gândaci mai inteligenți) îi vor fi supuse și o vor ajuta să își atingă scopurile, Șerkan se va îndrăgosti de ea și umbrele o vor purta acolo unde doar gândul o va duce.

Dar, pentru a mai salva ceva, are nevoie de inimă, pe care și-o poate recupera doar cu ajutorul cuiva care o iubește cu adevărat. Am văzut cu toții că nu Crius e acela, când a lăsat-o să se sacrifice pentru el. Oricum, cu mintea într-o maimuță și o carcasă goală, nu îi mai poate fi de folos prea mult.

Șerkan o iubește, însă ea nu mai are dragoste de oferit Va reuși el să treacă peste asta? 

Între timp, Lia își descoperă puteri nebănuite, care îl vor face să tremure până și pe Alk.

Așa-i că sunteți curioși? Eu abia aștept să văd prin ce aventuri mă mai poartă volumul 3 al Seriei Pragul.

Până atunci, puteți achiziționa volumul 2 de aici sau toate 3 volumele de aici.

Mulțumesc, Doina Roman și Editura TracusArte

Nu uitați! La 4000 de like-uri facem un concurs cu cele 3 volume.

miercuri, 26 octombrie 2016

Cuibul - Kenneth Oppel


Steven este un copil cu probleme. Are numeroase fobii, îi e frică de întuneric, de microbi, de tot ce îl înconjoară. În plus, mai are și o imaginație bogată, ajungând destul de des la psiholog din cauza asta.

Când în familia lor apare un bebeluș, lumea li se destramă, deoarece el este grav bolnav. Singura neafectată este surioara lui. Nicole, care știe sigur că va fi bine. 

Odată cu apariția bebelușului Theo, încep să apară și visele ciudate ale lui Steven. După ce este înțepat de o viespe, acesta începe să o viseze din ce în ce mai des. În vis, regina viespe îi promite că îi va repara bebelușul bolnav, trebuie doar să îi promită că o va ajuta.

Steven ajunge să facă o promisiune care îl va costa....

Căldura vine, viespile se înmulțesc, visele lui la fel. Când le povestește părinților, este din nou dus la psiholog. În vis, Steven află dinainte ce se va întâmpla, astfel dându-și seama că visele lui nu sunt doar niște simple vise, ci sunt cât se poate de reale.

Promisiunea făcută îl va costa, deoarece viespile creează un nou bebeluș, perfect, pentru a îl înlocui pe cel "stricat". Steven nu vrea să renunțe la frățiorul lui, așa bolnav cum este Dar cum va scăpa din așa o încurcătură?


Deși e o carte pentru copii mai mult, cred că merită citită și de noi, adulții. Aparent o poveste, Cuibul ne învață despre importanța promisiunilor și efectele lor, despre încrederea pe care ar trebui să o avem în copiii noștri, despre atenția pe care ar trebui să le-o acordăm.

Mulțumesc, Booklet Fiction!

marți, 25 octombrie 2016

Fata din tren - Paula Hawkins



Ok, să începem cu începutul....Cartea asta m-a șocat. Nu pentru că ar fi prea dură, nu pentru că ar fi prea bună (deși e foarte bună), nu pentru că ar avea un subiect prea ciudat, ci pentru că TOATE personajele din carte mi s-au părut dereglate, cu probleme grave la mansardă. Veți zice că exagerez, dar nu o fac. Alcoolism, minciuni patologice, probleme psihice, violență, droguri...le găsiți din belșug. Un singur criminal și o mulțime de suspecți....


Rachel ia în fiecare zi trenul spre Londra, același tren care trece prin fața casei în care a locuit, în care acum locuiește fostul său soț, Tom, cu actuala sa soție, Anna și cu fiica lor, Evie. Același tren care trece prin fața casei cu nr. 15, unde locuiește un cuplu tânăr, pe care Rachel i-a botezat Jess și Jason și cărora le-a inventat o viață perfectă. 

Dar, nimic nu e perfect! Rachel este o alcoolistă, obsedată de fostul său soț și de faptul că nu poate să aibă copii, Jess și Jason sunt Meg și Scott, un cuplu cu probleme, Tom este un mincinos și Anna o ciudată. Atunci când Megan dispare, Rachel se autoimplică în găsirea criminalului, doar că bețiile ei crunte nu o ajută.

În noaptea în care a dispărut Megan, Rachel are un gol de câteva ore din memorie, câteva vânătăi, o lovitură la cap și o frică imensă. De ce sau de cine îi este frică? Cum este implicată Rachel în dispariția lui Megan?

Un thriller captivant, care te ține în alertă, nu te lasă să te plictisești sau să te relaxezi.Ideea este una inedită, așa încât am citit cartea cu plăcere. Nu mi-au plăcut însă personajele, n-am putut să empatizez cu niciunul. Per total, a fost o carte bună, de citit!

sâmbătă, 22 octombrie 2016

Colaborator nou - Editura All


Dragii mei, sunt veselă. Am primit un Cadou. :)

O noua editură dragă mie s-a alăturat colaboratorilor mei. Este vorba de Editura All, care are acum reduceri de toamnă, de până la 90% (asta așa, ca să vă dau un pont).




Central Park este unul dintre cele mai lăudate thrillere din ultima perioadă. Abia aștept să văd despre ce este vorba.


Cadoul va fi prima carte a Ceceliei Ahern citite de mine, la recomandarea unei dragi prietene.

Le-ați citit? Cum vi s-au părut?

Mulțumesc mult pentru cărți! Abia aștept să le citesc. 

Sper să avem o colaborare cât mai frumoasă!


vineri, 21 octombrie 2016

Câștigători concurs în colaborare cu Prefață de carte


S-a încheiat și concursul pe care l-am organizat împreună de Adriana și Anca, de la Prefață de carte 

Vă mulțumim pentru participarea în număr mare!

Au fost 73 de înscrieri valide.

Câștigătorii sunt Simona Stavar și Ema Georgiana. Felicitări!

Așteptăm mesaj cu adresa la care să trimitem, până luni seară! Cine trimite prima, alege cartea. :)


P.S. Dacă sunteți cuminți, mai facem din astea. :)

marți, 18 octombrie 2016

Te voi găsi - O. G. Arion


Legende, magie, mistere, creaturi ciudate, puteri nebănuite, dragoste, suspans. O. G. Arion ne duce cu măiestrie de la extaz la agonie, de la dragoste la ură, de la real la ireal, de la uman la inuman.

În Ultimul viking i-am lăsat pe Victoria și Arrio bine-mersi, îndrăgostiți până peste cap. profitând de toate beneficiile relației lor ciudate. Dar nu toate pot fi roz, nu-i așa? 

Arrio și Ian pleacă să împrăștie argintul blestemat prin lume, lăsând-o pe Victoria plină de dor și de dorința de a îl avea din nou în  brațele ei de muritoare pe nemuritorul cel rece la atingere, dar atât de cald la suflet.


La Lyon, Arrio dispare subit, fără ca nimeni să aibă măcar o idee unde este. Ian o anunță pe Victoria, care își intră în rolul de eroină curajoasă, gata să facă orice să își aducă iubitul înapoi. Înarmată cu mult curaj, Victoria pleacă din nou în aventură, împreună cu Ian, cu elfa Serena (da, există și elfi în lumea ei ciudată :P) și cu nefilimul Einar (jumătate muritor, jumătate nemuritor).

Toate indiciile le arată că Arrio a fost răpit și îi conduc spre Irlanda, un loc în care magia e la ea acasa. Ruinele castelelor de altădată ascund mistere și creaturi magice și undeva este și Arrio...

Moartea trece din nou pe lângă Victoria, pe urmele căreia sunt mai mulți asasini. Odată cu fiecare obstacol depășit, sunt din ce în ce mai aproape de scopul lor. O paradă nemuritorilor defilează prin fața Victoriei, fata care până de curând habar nu avea de aceste lucruri. Moneda a schimbat-o și pe ea, căpătând unele puteri pe care nu știe încă să le folosească prea bine.

Într-o goană continuă, Victoria devine mai puternică în fața ochilor cititorului. Despre ea este vorba în acest volum, despre căutarea celui iubit, despre sacrificii, despre zbuciumul interior. Eu am văzut-o ca pe o prințesă războinică, gata să dărâme orice zid, pentru a îl salva pe cel iubit. Curajul, combinat cu umorul caracteristic, m-au făcut să o îndrăgesc și mai tare. Și, chiar dacă Arrio nu a fost prezent fizic prea mult, nici nu am simțit nevoia. A fost prezent în mintea ei clipă de clipă și asta a fost de ajuns. :) Plus că reîntâlnirea s-a lăsat cu scântei. :D



Mi-a plăcut cum au evoluat personajele, mi-au plăcut relațiile dezvoltate puțin câte puțin, mi-a plăcut că situațiile, deși ciudate, au fost credibile, în același timp. De fapt, mi-a plăcut totul!

Abia aștept să citesc volumul 3 al Seriei Nemuritor! Între timp, puteți achiziționa volumul 2, de aici.

Mulțumesc, Editura Librex!

luni, 17 octombrie 2016

James și piersica uriașă - Amira


Amira vă invită în minunata aventură a lui James și piersica uriașă.

Vă rog să treceți cu vederea intervențiile lui bebe, era și el încântat! :)

Mulțumim, Librăria Donaris!

                   

vineri, 14 octombrie 2016

Dona Flor și cei doi soți ai ei - Jorje Amado



Dona Flor și cei doi soți ai ei este cea mai importantă carte a autorului brazilian, tradusă în peste 50 de limbi străine. Un roman plin de pasiune și de personaje bine conturate, 530 de pagini de magie.

Dona Flor, Vadihno și Teodoro...unul în trecut, celălalt în prezent, dar atât de prezenți amândoi în sufletul ei. Dar, haideți să vedem cine e ea. O brunetă frumoasă, cu forme pline, care ia ochii bărbaților. Este însă printre cele mai respectabile și decente femei din Bahia, de un bun simț și o pudoare care îi fac cinste. Profesoară la Școala Culinară de Artă și Savoare, Flor este femeia perfectă. Însă, sub aspectul ei de femeie decentă, trăiește o femeie cu un erotism și o pasiune care mocnește, așteptând să fie descoperită.

Cartea începe cu moartea lui Vadihno, primul ei soț, în plin Carnaval. Mort și îngropat, Vadihno este totuși un personaj principal al romanului, prin prisma amintirilor Florei. Opus total ei, el este (sau era) un afemeiat, jucător înrăit de pariuri și ruletă, bețiv, violent. Cei 7 ani de căsnicie au fost un coșmar pentru Flor, pentru că el o înșela cu oricine prindea, juca toți banii, venea și pleca oricând avea chef, era violent.

Toată lumea a fost bucuroasă la moartea lui, gândindu-se că Flor este în sfârșit liniștită. Dar ea, în loc să se bucure, simte că, odată cu el, a pierdut ceva din ea. Nu e completă fără Vadihno, fără dragostea lui. Nu poate trăi fără cel care a învățat-o ce e dragostea, care i-a trezit pasiunea, care i se dedica întru totul, atunci când era cu ea. Toate celelalte le-a dat uitării Flor, în timpul văduviei ei. Îl voia înapoi, cu toate relele lui.

După un an de la moartea lui, Flor se recăsătorește cu Teodoro, un bărbat total opus primului ei soț. Farmacist de renume, Teodoro îi oferă respect, stabilitate financiară, dragostea lui doar pentru ea. Toate bine dozate și după un program fix, ce e drept. Întrețineau relații intime miercurea și sâmbăta (cu repetiție sâmbăta), cast și cu mult respect. Aveau tot programul bine planificat, o viață total opusă față de ceea ce Flor a trăit până acum. 

Cu respectul și dragostea lui Teodoro, Flor era mulțumită și împlinită. Însă, cu timpul, viața asta a început să i se pară plictisitoare și să își amintească din ce în ce mai des de Vadihno, nebunul de Vadihno, care o aducea pe culmille extazului și ale disperării, în același timp.

Și cum în Bahia, oraș plin de magie și mistere, totul e posibil, Vadihno s-a întors la ea, pentru a o împlini. 

Ce s-a petrecut mai departe cu Flor și cei doi soți ai ei, trebuie să descoperiți singuri!


Mulțumesc, Editura Univers! Puteți achiziționa cartea de aici.


luni, 10 octombrie 2016

Călătoresc singură - Samuel Bjork


A trecut ceva timp decând o carte nu mi-a mai dat coșmaruri, la propriu. Am terminat-o de câteva zile de citit și am încercat în fiecare zi să scriu despre ea, dar nu am reușit să îmi fac curajul să retrăiesc povestea. Pentru că are un subiect sensibil, care te afectează, oricât de viteaz te-ai crede. Da, știu! E doar o carte, dar când te gândești că toate ororile astea se pot întâmpla în realitate, nu mai dormi noaptea...

Holger Munch și Mia Kruger au parte de un caz dificil. Un psihopat răpește fetițe de 6 ani, pe care le îmbracă în haine de păpuși și le omoară. Echipa de investigatori trebuie să se miște repede, pentru că fetițele dispar una câte una și ei nu au nici cel mai mic indiciu cine ar putea face asta.

Întreaga comunitate este dată peste cap, lumea este terifiată, oamenii își țin copiii încuiați în casă...Cu toate astea, criminalul reușește să omoare 4 fetițe și o răpește pe cea de-a cincea, Marion, nepoata lui Holger.

Vor reuși să o salveze la timp, având în vedere că habar nu au cine este criminalul? 

Am citit cartea cu un nod uriaș în gât, având în vedere subiectul la care cu toții suntem sensibili: copiii. Am încercat să aflu cine este criminalul, să găsesc rezolvări, n-am dormit noaptea, m-am revoltat, am avut lacrimi în ochi și m-am rugat de fiecare dată să fie ultimul copil, să se oprească ororile.

Trebuie să recunosc că n-am avut nici o idee....cartea a fost atât de imprevizibilă, încât toate presupunerile mele au fost greșite. Suspansul și acțiunea alertă fac din carte thriller-ul perfect...pentru cei tari de caracter.

Mulțumesc Librăriei Donaris pentru carte! O puteți cumpăra de aici.

marți, 4 octombrie 2016

Ultimul viking - O. G. Arion


Despre Ultimul viking al Oanei Arion s-a tot scris de bine. Și, cum eu sunt curioasă din fire, am zis că trebuie să o citesc. Doar că eu nu am mai citit nicio carte cu vampiri, de la Dracula încoace. Mi-o plăcea, nu mi-o plăcea? Dilema asta am avut-o până am deschis cartea...că pe urmă nu am mai putut-o lăsa din mână. M-a cucerit și gata!


Viața Victoriei Grey se schimbă radical, atunci când se mută într-un orășel micuț, pentru a restaura cafeneaua Coquette, pe care i-a dăruit-o bunicul său Renunță la jobul ei de medic veterinar și se dedică în întregime noului proiect, în care își pune toată pasiunea. Însă va avea nevoie de mai mult decât dăruire și pasiune pentru a face față încercărilor care o așteaptă...

Cu o seară înainte de marea deschidere a cafenelei, Victoria găsește, într-un gang întunecat, un bărbat rănit grav. Înainte de a muri, acesta îi încredințează o monedă veche, pe care o pune să jure că o va păzi, pentru că "ei nu trebuie să afle". 

Odată cu experiența traumatizantă prin care a trecut, tot Universul Victoriei se dă peste cap. Află că lumea pe care o știe ea este doar o mică parte din ceea ce ne înconjoară. Deodată, în viața ei își fac apariția vampiri, vârcolaci, vikingi, entități despre care putea să jure că există doar în imaginația prea bogată a unor persoane.

Moneda blestemată pe care i-a dat-o muribundul îi aduce numai necazuri, fiind mereu în pericol, urmărită de cei ce și-o doresc. Însă îi aduce și marea sa dragoste, pe Arrio, vampirul cu ochi argintii și părul negru, care face inimile femeilor să suspine. Da, veți spune că poate e un clișeu...muritoarea se îndrăgostește de un nemuritor. Nu e deloc așa. E o poveste de dragoste inedită, frumoasă, care te ține pe jar. Dialogurile sunt amuzante, personajele carismatice, așa încât citești povestea cu așa o lejeritate, de ți se pare chiar absolut normală lumea asta atât de necunoscută.

Arrio și Ian (ultimul din neamul vikingilor și un vârcolac de mii de ani) o ajută pe Victoria să ducă moneda acolo unde îi e locul, lângă tezaurul pierdut. Va fi aventură periculoasă și ei se vor afla mereu la graniță dintre viață și moarte, real și ireal, legendă și realitate.

Mulțumesc Editurii Librex și Oanei Arion pentru această carte minunată! Este primul volum al Seriei Nemuritor și o puteți achiziționa de aici.

Winston. Un motan în misiune secretă - Amira


Că tot e Ziua Animăluțelor azi, Amira vi-l prezintă pe Winston. Un motan în misiune secretă.

Mulțumim, Booklet Fiction!

Vizionare plăcută! 

                  

luni, 3 octombrie 2016

Pragul #1 - Doina Roman



Atunci când treci Pragul, nu te uita înapoi! Nici măcar nu clipi, pentru că nu se știe ce creatură ciudată va fi pe urmele tale. Poate că un ur, un krabor, un tărcat sau un krâc vă pândește după un colț, gata să vă ia puterile, să vă nimicească. Sau poate că o katenă intră în mintea voastră și vă citește gândurile. Sau poate o oreadă își trimite viperele veninoase să vă stoarcă și ultimul strop de putere. 

Sau poate...gata, mă opresc! V-am zăpăcit, nu-i așa?  Vă întrebați ce-s toate creaturile astea, nu? Ei bine, și eu m-am tot întrebat, în multe pagini, în ce Univers ciudat ne-a adus Doina Roman, de unde atâta imaginație să creezi o lume nouă, de la 0?

Suntem undeva prin anul 10000...și ceva. E o perioadă de pace între popoare (dacă le putem numi așa), dar e o pace care așteaptă o singură scânteie să se transforme într-un război de toată frumusețea. Într-o lume în care sentimentele sunt monedă de plată și schimb, civila Lia, ultima din neamul Vindecătorilor, are de dus o misiune mai importantă decât viața ei. Trebuie să păzească o casetă valoroasă, în care sunt ascunse sentimente, care trebuie deschisă când pacea se termină.

Ea este păzită, la rândul ei, de către katena Kat, nepoata kraborului Crius (de care Lia este îndrăgostită până peste cap). În momentul în care Pisică, un tâlhar renumit, reușește să îi fure Liei geanta în care este ascunsă caseta, Iadul se dezlănțuie. Toată lumea încearcă să obțină geanta.

Lia și Kat sunt ajutate de Algar, un fost legionar căruia i s-au luat toate sentimentele și le vrea înapoi. Pisică și Blatistul încearcă să recupereze și ei geanta, pe care au fost nevoiți să o abandoneze). Kraborii, legionarii, oreadele...toți sunt pe urmele genții. 

Singurii care o pot deschide sunt Crius și Lia, doar împreună. Și o vor face, iar asta va schimba totul!

Adunătura asta pestriță de oameni, sentimente și lucruri, fac din Universul creat de Doina Roman unul original. Lifturi nebune, poduri care se termină când vor ele, omizi uriașe, câini mutant, vipere vorbitoare...să vă mai zic? Mai bine nu vă mai zic, ci vă las să descoperiți singuri!


Cartea a apărut la TracusArte și mi-a fost oferită de autoare, pe care am avut ocazia să o cunosc la lansarea de carte de la Galați. Este primul volum din Seria Pragul și o puteți achiziționa de aici.