Parteneri

vineri, 30 septembrie 2016

Nou în bibliotecă #8


Bun găsit, dragilor! 

După cum v-ați obișnuit deja, vă delectez cu noile mele cărți din bibliotecă.

Luna august mi-a adus 17 minunății. Să începem cu începutul. :)


Dragă John am primit-o în urma unui blind date cu o carte, de la Adriana, de la Prefață de carte. Nu am citit-o încă, rușine să îmi fie, dar e în plan pentru viitorul apropiat.



Otrava noastră cea de toate zilele are 8 povești scurte, independente una de alta, legate prin același sentiment: iubirea. Puteți citi recenzia aici.

Descâlcitorul este un roman care s-a scris de la sine, din nevoia de a da ,, save as” unei etape din viață. Citiți părerea mea aici!


Toate sunt primite de la Editura TracusArte, noii mei colaboratori. Mulțumesc!



Lacrima este o carte frumoasă, în care realitatea se împletește cu fantasticul, în care poveștile de dragoste se împletesc cu suspansul. Puteți citi părerea mea aici.

Calul și băiatul - Cronicile din Narnia #3 este al treilea volum din Cronicile din Narnia și preferatul Amirei, de până acum. Vedeți filmulețul cu părerea ei aici!

Mulțumesc Librăriei Donaris Galați pentru cărți! Ca de obicei, doar minunății.



Între pământ și apă  e o lectură plină de sensibilitate, de sentiment, de trăiri, pe care trebuie să o citești atent, cu gândul doar acolo, pentru a nu pierde nimic din substrat. Citiți recenzia aici!

Urlet în tăcere este o lume fantastică, în care totul e real; o lume reală, în care totul e fantastic...Recenzia mea o puteți vedea aici.

Mulțumesc, Quantum Publishers! Cărțile voastre provoacă dependență.





Pledoarie pentru mami și tati este o poveste de viață. Povestea unei femei care nu e perfectă, dar care încearcă să fie cea mai bună mamă pentru copilul ei. Povestea unei femei de succes, care încearcă să îmbine cariera și familia și să le facă bine pe toate. Povestea unei mame singure, care încearcă să nu își priveze copilul de dragostea celuilalt părinte. Citiți părerea mea completă aici!

Mulțumesc, Evrika Publishing!



Cât mai aproape de tine este o scrisoare, o scrisoare a personajului principal, David, către Ana, tânăra lui prietenă, care și-a pierdut memoria într-un accident. Puteți citi recenzia mea aici.

Povestea unei iubiri zbuciumate este, mai degrabă, o poveste despre trăirile care te macină, despre demonii interiori, despre nevrozele care te împiedică să te bucuri de viață și să vezi partea bună a lucrurilor. Recenzia o găsiți aici.

Ieșirea la suprafață este una din cărțile alea care îți plac, dar pe care, totuși, le citești foarte greu. Alea pe care simți că trebuie să le citești printre rânduri, altfel nu le înțelegi decât superficial. Găsiți părerea mea aici.

Mulțumesc, Editura Univers, pentru că m-ați susținut încă de la început!


Ținutul tânțarilor este una dintre cele mai bune cărți ale anului, conform Amazon, Bustle, Booklist, Buzzfeed.

O cale îngustă spre nordul îndepărtat este o poveste despre dragoste și moarte, cu multiplele lor fațete, despre război și despre adevăr, în care eroul își trăiește experiența de viață, numai pentru a descoperi tot ceea ce a pierdut.

Garsoniera din pădurea de macarale este un roman autentic, cu o scriitură originală.

Pe toate trei le-am câștigat pe blogul Mes passions. Mulțumesc!

Pe care le-ați citit și cum vi s-au părut?

miercuri, 28 septembrie 2016

Lanțul de crime - Meg Gardiner


Încep prin a vă spune că de mult timp nu am mai citit un thriller atât de bun. Pentru iubitorii genului, sfatul meu este să citiți neapărat această carte, pentru că are tot ce îi trebuie să fie extraordinar de bună. 

Când fostul spion Phil Delaney dispare fără urmă, fiica sa, Evan, este hotărâtă să facă orice este nevoie pentru a îl aduce acasă teafăr. Deoarece poliția consideră că Phil a fugit, pur și simplu, pe umerii lui Evan cade salvarea acestuia, cu orice preț.

Se aruncă tumultuos în cea mai mare aventură a vieții sale, în care pericolul o va pândi la orice pas. În schimbul tatălui său, răpitorii au cerut dosarul Riverbend, în 72 de ore. Vor fi cele mai lungi 72 de ore din viața ei. Dosarul conține informații clasificate despre o misiune la care a lucrat împreună cu Jakarta, care este și ea de negăsit. 

Detaliile compromițătoare despre Rio Sanger, femeia care făcea prostituție cu minori, pe care îi răpea și apoi îi injecta cu hormoni pentru a le opri creșterea sunt bine păzite, în dosarul criptat. Evan va trebui să cutreiere lumea, în 72 de ore, pentru a aduna informația, pe bucăți.

Însă Rio și-a trimis și ucigașii pe urmele ei, pentru a fi sigură că obține dosarul. Întrebarea este...de ce abia acum? De ce, după atâția ani de la operațiune, îl răpește pe Phil și este disperată să obțină informațiile?

Suspans, secrete bine păzite, crime sângeroase și un final extraordinar, la care nu m-am așteptat nici măcar o secundă. Asta caut eu la un thriller bun și asta am găsit în Lanțul de Crime.

Mulțumesc, Editura Univers, pentru această carte minunată! O puteți achiziționa de aici

luni, 26 septembrie 2016

Războiul vrăjitoarelor #1 - Amira


Când vrăjitoarele se războiesc, Amira ne povestește despre ele. :)

Puteți achiziționa cartea de aici,

Vizionare plăcută!

                          

vineri, 23 septembrie 2016

Între pământ și apă - Raluca Andreea Chiper


Ea 18 ani, el 40. Ea o tânără balerină în devenire, el un fotograf renumit. Ea singură, el cu soție și 3 copii acasă. Ea Karina, el Dragoș...

La prima vedere, nu par a avea nimic în comun, însă îi unește o legătură bolnăvicioasă, o dragoste interzisă, care încalcă normele, care trece peste bariere, în care nu există decât ei doi.

Atunci când Karina îl întâlnește pe Dragoș, tot ce vrea este să facă parte din viața lui. În inocența ei de copilă de 18 ani, crede cu tărie că îl vrea ca prieten, nerecunoscând semnele unei iubiri bolnave, unei obsesii, după părerea mea. Pentru că, da, Karina devine obsedată de Dragos. Se culcă cu el în gând și se trezește la fel, îl simte în fiecare respirație, viața ei începe să nu mai aibă rost fără el.

Karina este o ciudată, după toate normele sociale. Este mereu tristă, pierdută în gânduri, nu se apropie de colegii din Academia de Balet, nu se dezvăluie în fața nimănui. Preferă singurătatea, unde se poate ascunde, doar împreună cu gândurile ei. Muncește ca să devină prim-balerină, fiecare efort făcut aducând-o mai aproape de țelul ei. Nu mai contează degetele care sângerează, nu mai contează nopțile pierdute, nu mai contează umilințele. Asta, până îl cunoaște pe el.

Dragoș este un artist: pictează, este fotograf. Cei doi se cunosc atunci când el o alege pe Karina pentru a interpreta rolul Cenușăresei, la ziua de naștere a fiicei lui. În aparență, el are o viață de care este mulțumit, o familie frumoasă, tot ce și-ar putea dori cineva.

Încă de la această primă întâlnire, în Karina se naște dorința de a îi fi lui pe plac, de a îi demonstra că nu este doar o copilă, de a îi câștiga prietenia. Se distanțează și mai mult de prietenii ei, nu mai dă randamente la antrenamente, nu când el îi invadează fiecare gând.

Cei doi încep această relație consumatoare de energii, care le schimbă viețile, care îi schimbă pe ei, ca și oameni. Karina este dispusă să împartă, să primească doar cât i se oferă, pentru că nu poate altfel, nu se poate desprinde de el.

Și aici intervine problema mea...Din cauza asta nu am putut să simpatizez cu nici unul din ei doi, pentru că îmi încalcă principiile mele de viață. Nu am fost afectată de frământările Karinei, cred că m-am bucurat pe alocuri...Sunt rea, rea, rea...să nu aruncați cu roșii, vă rog!

Autoarea știe să se joace cu cuvintele, asta e clar. Pe parcursul cărții, ai uneori senzația că citești poezie. Se vede că e scrisă din suflet, se simte. Tocmai de aceea, nu e o lectură ușoară. E o lectură plină de sensibilitate, de sentiment, de trăiri, pe care trebuie să o citești atent, cu gândul doar acolo, pentru a nu pierde nimic din substrat.


Cartea mi-a fost oferită de Editura Quantum Publishers și o puteți achiziționa de aici.

joi, 22 septembrie 2016

Colaborator nou - Editura Librex


Când te sună curierul de dimineață, parcă mai uiți de frig. Și când îți mai aduce și așa minunății de cărți, parcă iese și soarele. :D

De azi, am început o colaborare frumoasă cu Editura Librex. Le mulțumesc pentru cărți și abia aștept să le citesc.



După cum vedeți, sunt doar cărți scrise de autori de-ai noștri, pe care mi le doream de ceva timp.


Bun venit celor de la Editura Librex printre colaboratorii mei și să avem o colaborare cât mai frumoasă!


Cine le-a citit? V-au plăcut?

miercuri, 21 septembrie 2016

Concurs în colaborare cu Prefață de Carte ÎNCHEIAT

UPDATE 
Câîștigătorii au fost anunțați aici.

Bun găsit, dragii mei! Nu-i așa că vă era dor de un concurs? Știam eu că da. :)

Tocmai de aceea, împreună cu fetele de la Prefață de carte, am hotărât să nu vă mai las să așteptați.

Deci, start concurs! :D


Regulile sunt simple, ca de obicei:



-like și share PUBLIC acestei postări sau acesteia (voi alegeți) și comentariu cu tag 3 prieteni.

Cine nu îndeplinește toate condițiile, nu intră în extragere.


Vor fi doi câștigători a câte o carte.




Concursul dureaza pana pe 20 octombrie, pe 21 urmând să extragem cei doi câștigători.

Mult succes!

P.S. Urmărirea blogurilor prin GFC vă aduce câte o șansă în plus la tragerea la sorți. Trebuie doar să specificați în comentariu numele cu care ne urmăriți.


marți, 20 septembrie 2016

Otrava noastră cea de toate zilele - Adrian Voicu



Ne otrăvim zilnic viețile și sufletele cu răutăți gratuite, cu gânduri urâte, cu nemulțumiri sufletești, cu speranțe pierdute, cu eșecuri, cu trădări. Dar cel mai mult ne otrăvim cu iubire...

Iubirea ne dă aripi să zburăm, ne otrăvește lent, dar plăcut și apoi dă cu noi și cu sentimentele noastre de pereți și tot ce rămâne în urmă e sufletul otrăvit.

Fără iubire, suntem pustiiți și cu iubire otrăviți. Cu toate astea, alegem să iubim, pentru că otrava ne curge prin vene și nu putem trăi fără ea. Suntem dependenți și ne hrănim cu iubire. Iar atunci când suferim, ne hrănim cu ideea de iubire, cu amintirile care ne-au rămas, cu otrava care ne curge încă prin vene.


În Otrava noastră cea de toate zilele, Adrian Voicu ne scrie despre iubirea neîmplinită, despre fericirea și suferința pe care o produce, uneori în același timp.

Cartea are 8 povești scurte, independente una de alta, legate prin același sentiment: iubirea. Majoritatea nu au happy end, autorul alegând să ne arate lumea așa cum este ea, o lume în care banii sunt mai presus de orice, distanța distruge relații și lipsa comunicării face același lucru.

Ne arată însă și partea frumoasă, unde o iubire se poate naște din orice, trebuie doar o scânteie.

Mulțumesc, TracusArte! A fost o lectură plăcută. :)

miercuri, 14 septembrie 2016

Poezie - Noapte rece



De-ar fi să vii în noaptea rece,
s-aprinzi in mine focul,
și timpul nevăzut ar trece,
cât noi juca-vom jocul.


Ignoră luna ce privește
spre noi, cu nepăsare!
Tu vino doar, de mă iubește
pân’ ce dispare-n zare!


Și stelele ce te-or pândi,
ignoră-le, iubire!
Căci soarele le-o toropi,
când zorii or să vie.


E rece-n suflet și în minte.
Te-ai rătăcit pe drum?
Eu încă te aștept cuminte,
noaptea….ca un nebun.

marți, 13 septembrie 2016

Lacrima - Lauren Kate



Legenda spune că, acum mulți ani, o fată cu inima frântă a plâns atât de mult, încât întreaga Atlantida a fost acoperită de ape. Aceeași legendă spune că, peste mulți ani, se va naște o fată care, prin lacrimile ei, va putea aduce Atlatida la viață, inundând restul lumii. 
Acea fată trebuie omorâtă!!!!!!


Când Diana, mama Eurekăi, moare, aceasta simte că nu mai are pentru ce trăi. În vârstă de 17 ani, Eureka este o tânără neînțeleasă de tatăl și mama ei vitregă și cu tendințe sinucigașe. Singurii care îi sunt alături sunt Brooks și Cat, de altfel singurii ei prieteni. Când valul ucigaș le-a luat mașina în adâncuri, Eureka a fost salvată în mod miraculos, însă și-a pierdut mama, singura persoană din lume care îi era alături mereu. Odată cu ea, și-a pierdut auzul din urechea stângă și pofta de a trăi.



Ce nu știe Eureka este că moartea Dianei este doar începutul lucrurilor groaznice care i se vor întâmpla. Ander, un băiat misterios, își face apariția în viața ei, doar pentru a o avertiza că este în pericol. Oriunde merge Eureka, este și el prezent, ca o umbră a ei.


Un medalion, o piatră a tunetului și o carte veche, scrisă într-o limbă pe care nimeni nu pare a o ști este moștenirea lăsată de Diana fiicei sale. Eureka nu înțelege nimic și începe să realizeze că mama ei avea multe secrete, pe care acum trebuie să le descopere singură. Pășește pe un drum periculos, atunci când găsește pe cineva să îi traducă cartea, aflându-se astfel mai aproape de răspunsurile căutate.


În curând realizează că Ander are dreptate, este într-adevăr în pericol, atât ea cât și cei dragi ei. Frățiorii ei gemeni, de 4 ani, aproape că sunt înnecați, traducătoarea este găsită moartă în casa ei, prietenul ei cel mai bun, Brooks, pare a fi o altă persoană. Totul, pentru că ea este ACEA FATĂ.


Cine este Ander și ce secrete întunecate ascunde? Cine vrea să o omoare pe Eureka și de ce? Va reuși ea să se salveze?

O carte frumoasă, în care realitatea se împletește cu fantasticul, în care poveștile de dragoste se împletesc cu suspansul.

Mulțumesc, Librăria Donaris, pentru această carte frumoasă! 

Lacrima este prima parte a seriei cu același nume.



miercuri, 7 septembrie 2016

Ultima oră de inocență - Cynthia Harrod - Eagles


Cu detectivul Slider am făcut cunoștință în Anotimpul îngerilor. În Ultima oră de inocență, acțiunea se petrece înainte, deci deja știam unele lucruri despre protagoniștii nostri.

Din păcate însă, nici de data asta stilul autoarei nu m-a prins prea tare, tot aveam senzația că mă uit la un film, în care sunt mereu cu un pas înaintea acțiunii. Romanul a înaintat greoi, autoarea a cam bătut piua, cum s-ar spune. Cât despre acțiune și personaje...tipice unui serial polițist. Nici mai mult, nici mai puțin.

Ideea este exact aceeași ca și în Anotimpul îngerilor. Neal, un afemeiat renumit, este găsit mort într-o cameră de motel. Totul duce spre o sinucidere, sau un accident, având în vedere că are loc și un incendiu. Ba chiar, cei de sus, îi indică detectivului Slider să scape ușor de caz, clasificându-l ca și o sinucidere, ca să nu mai cheltuie din buget degeaba.

Însă instinctul îi spune lui Slider că Neal nu s-a omorât, ci a fost omorât. Însă îi va fi greu să demonstreze, având în vedere că nu are nici o dovadă și nici un suspect. Cu cât investighează mai mult, cu atât mai tare se afundă în necunoscut.

Să fie oare soția mereu înșelată sau amanta cu care nu a vrut să se căsătorească? Să fie soția celui mai bun prieten, cu care îl înșeală, sau cealaltă amantă, cu care are un copil, dar care nu îl lasă să ia parte activ din viața acestuia? Să fie Dave, prietenul înșelat, sau prietenul misterios cu care s-a întâlnit înainte de a fi omorât și de care nu știe nimeni? Să fie un accident de beție sau o sinucidere?

Nimeni nu știe, dar Slider va afla.

Mulțumesc, PrintreCarti.ro!


marți, 6 septembrie 2016

Urlet în tăcere #1 - Marina Neagu


Nu am citit nici o recenzie înainte să mă apuc de cartea Marinei. Am vrut să fie o surpriză...și așa a fost. Din titlu, mi-am dat eu seama că n-o să fie chiar cea mai amuzantă carte, dar când am văzut începutul atât de lejer, m-am relaxat, mi-am pus zâmbetul pe față și cana de cafea în mână, sigură că măcar o parte din carte o voi citi cu același zâmbet pe față.

Țeapăăăă!!!! Mai să-mi vărs cafeaua pe carte (Doamne ferește!) când, încă din primul capitol, asistăm la o crimă sângeroasă, care te face să îți stea cafeaua în gât, lacrimile în ochi și inima în loc.

Sara are doar 17 ani când părinții săi sunt uciși cu sânge rece, chiar defață cu ea. Chiar în ziua crimei, în timp ce se plimba prin Mall cu prietena ei, Crina, un străin o avertizează să nu meargă acasă în acea seară. Îl consideră doar un nebun (unul arătos, ce-i drept), neștiind câtă dreptate are și cât i se va schimba viața în acea noapte.

Trec 5 ani de la eveniment, 5 ani pe care Sara i-a petrecut într-o clinică, încercând să treacă peste trauma suferită, 5 ani plini de coșmaruri

În urma incidentului, Sara își pierde vocea, cât și o parte din amintirile acelei nopți. Știe că atacatorii au încercat să o înnece, dar nu știe cum a scăpat cu viață. Acum, este pregătită să înceapă o nouă viață, să lase totul în urmă. Dar, va reuși ea, oare?

Se mută cu sora geamănă a mamei sale, Laura și cu verișoara sa, Liana, în grija căreia va fi Sara, ca și studentă în primul an.

Totul pare să se așeze pentru Sara, dar coșmarurile nu-i dau pace. Dar, ce te faci când coșmarurile devin reale? Când simți durerea fizică, când te atacă, când sunt printre oameni?

Sara îl întâlnește pe Markus, același bărbat din ziua crimei. Se îndrăgostește de el, dar nu înțelege cine sau ce este. Toată lumea pare să îi ascundă ceva. Noii săi prieteni: Damian, Luci și Tatiana, precum și Liana, o avertizează să stea departe de el. Și efectele chiar se văd, devastatoare..

De fiecare dată când Sara își exteriorizează emoțiile, noi coșmaruri iau naștere, care nu o chinuie doar pe ea, ci și pe alte persoane. Toate astea pentru că a fost salvată, când ar fi trebuit să moară...

Coșmaruri, protectori ai viselor, Markus....și Sara. O lume fantastică, în care totul e real; o lume reală, în care totul e fantastic...

Mulțumesc, Quantum Publishers, pentru minunata carte! Este primul volum al seriei Urlet în tăcere și îl puteți achiziționa de aici.


luni, 5 septembrie 2016

Descâlcitorul - Mircea Moroianu


"Dacă ai 30 de ani și trăiești în România, Descâlcitorul e romanul tău. Nu l-am scris eu, pentru că nu sunt scriitor. S-a scris de la sine din nevoia de a da ‹‹save as›› unei etape din viață. Fete, rock, nopți în centrul vechi, oscilație între iubite, întrecări care se afundă la nesfârșit și multe deliruri încâlcite se regăsesc în acest roman. Eu l-am scris pe nerăsuflate, sper ca tot așa să-l citești și tu.”

Ok, ok....am 30 de ani, recunosc. Trăiesc și în România, prin urmare trebuia să citesc Descâlcitorul. Ce vă pot spune despre el? Încâlcite-s ițele Descâlcitorului...

Personajul nostru principal, Mircea (romanul e autobiografic), e un bucureștean normal, am putea spune. Are o slujbă bună, la o firmă cunoscută, cântă rock într-o trupă și iese cu prietenii în Centrul Vechi. Nimic ciudat, nimic scos din comun.

Fără calități extraordinare, autorul s-a creionat simplu, exact așa cum este. Existența lui ar fi chiar banală, dacă nu ar fi oscilația între cele două iubite: Lia și Ana. Una este dreapta sa, una stânga; una lumina, alta întunericul; una puritatea, alta tentația; amândouă indispensabile pentru Mircea.


În încercarea lui de a alege pe una din ele, Mircea își dă seama că nu poate, pentru că se definește prin amândouă. Cine este Mircea? Nu își mai poate răspunde la întrebarea asta, atâta timp cât nu poate face o alegere.

Cine este Mircea? 

Toate pălesc în fața acestei întrebări, aparent fără răspuns. Asta încearcă să afle autorul în această carte, care "s-a scris singură". 


Să fie Mircea al Liei sau al Anei? 

Puteți afla asta achiziționând cartea de aici. Mulțumesc, Editura TracusArte!



joi, 1 septembrie 2016

Ieșirea la suprafață - James Cormac



Știți cărțile alea care îți plac, dar pe care, totuși, le citești foarte greu? Alea pe care simți că trebuie să le citești printre rânduri, altfel nu le înțelegi decât superficial? Ieșirea la suprafață a fost una din acele cărți...

În 1850, echipajul de pe Impetus pornește într-o călătorie sortită eșecului, încă de la început. Cu un căpitan nesăbuit, vasul pleacă într-o expediție de căutare a lui Franklin, împreună cu alte 9 vase. Căpitanul Myer este singurul care își duce vasul cât mai departe în Nord, neținând cont de semnele potrivnice ale vremii.

Într-o Mare Arctică tot mai înghețată, Myer nu ia în seamă iarna care se apropie și continuă să navigheze, sperând poate într-o minune. Însă, curând vasul rămâne în derivă, prins în gheață. Tot ce pot face cei de pe vas este să aștepte și să spere. Nu pot nici să înainteze, nici să se întoarcă.

Prinși în mijlocul apelor, fără nici o posibilitate de deplasare, oamenii trebuie să reziste, să își dovedească răbdarea, puterea, încrederea în cei din jur. Proviziile nu le lipsesc, însă perspectivele sunt sumbre.

Morgan, secundul căpitanului, are de înfruntat încă o problemă majoră. Kitty, femeia cu care are o aventură scurtă în unul din popasurile pe uscat, este și ea ascunsă pe vas și, pe deasupra, însărcinată cu copilul lui.

Toata viața i se dă peste cap. După ce că nu poate măcar să își controleze viața lui, mai este responsabil și de viața femeii și a copilului din pântecele ei.

Prima iarnă trece, dar vine și a doua....și ei încă nu au nici o soluție pentru a ieși din situația ciudată în care se află.

Conflictele apar, oamenii se schimbă, stresul își spune cuvântul...

Căpitanul Myer moare și Morgan trebuie să fie și căpitan, și tată. În condițiile vitrege în care se află cu toții, oare va reuși?


Cartea este o noutate a Editurii Univers și o puteți achiziționa de aici.

Câștigător "Pledoarie pentru mami și tati"


Gata și concursul în colaborare cu Editura Evrika Publishing.

Vă mulțumesc tuturor pentru participare!

Random a ales nr. 8, adică Anca Barbu (fb Anca Adriana Rucăreanu).

Felicitări. Anca! Aștept datele tale, până luni. Cartea o vei primi direct de la editură.